Τελευταίες Ειδήσεις

Μέχρι τον Άγιο Κοσμά έφτασε η πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήθηκε στη Σαλαμίνα μετά τη βύθιση του μικρού δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» τα ξημερώματα της Κυριακής.

Οι προσπάθειες των σκαφών αντιρρύπανσης για την αντιμετώπιση κομματιών πετρελαιοκηλίδας συνεχίζονται.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 FM για την κατάσταση. Με αφορμή τη μεταφορά τμημάτων της πετρελαιοκηλίδας στον Πειραιά δήλωσε συγκεκριμένα ότι «τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα γιατί το πρόβλημα έχει φτάσει μέχρι το Ελληνικό και τον Άγιο Κοσμά. Έχει ξεφύγει και έχει φτάσει σε όλη την παράκτια περιοχή. Κινδυνεύει να φτάσει μέχρι και Βουλιαγμένη. Είναι προφανώς μια άσχημη και δύσκολη κατάσταση πρώτα από όλα για τη Σαλαμίνα, δευτερευόντως για τον Πειραιά και από εκεί και πέρα για όποια περιοχή καλύψει αυτή η πετρελαιοκηλίδα. Εγώ τώρα είμαι στον όρμο της Αφροδίτης, έχουμε σημαντικό πρόβλημα στα βράχια της Πειραϊκής κοντά, βλέπω την άντληση που γίνεται, είναι μεγάλη ζημιά».

Παράλληλα τόνισε ότι «τώρα αυτό που προέχει είναι να καθαρίσουν οι ακτές μας και τα νερά, είναι οι εταιρείες εδώ, είναι το Λιμενικό εδώ, καταβάλουνε προσπάθειες. Λένε ότι σε 15 με 20 μέρες ο Πειραιάς τουλάχιστον θα είναι καθαρός, αρκεί να μην υπάρχει άλλη διαρροή. Οι εταιρείες δουλεύουν συστηματικά, εγώ είμαι σε επικοινωνία, με το που άρχισε το πρόβλημα, με τον αρχηγό του Λιμενικού και με τον αντιπεριφερειάρχη, τον κ. Γαβρίλη, και με το υπουργείο Ναυτιλίας. Το παρακολουθούμε, δεν είμαι ειδικός περιβαλλοντολόγος για να πω ποια είναι η έκταση της ζημιάς που έχουμε υποστεί ως πόλη, θα το εκτιμήσουμε όμως αυτό και θα κινηθούμε κατά παντός υπευθύνου για τη ζημιά που έγινε, γιατί σίγουρα υπάρχουν ευθύνες, αυτό που προέχει τώρα είναι να καθαρίσουμε τις ακτές μας, ευτυχώς η μυρωδιά έχει φύγει».

Ο δήμαρχος Πειραιά, ερωτηθείς αν πιστεύει ότι αυτή η ρύπανση θα αφήσει κάποιο αποτύπωμα, δήλωσε: «Δεν είμαι ειδικός αλλά αποκλείεται κατά την άποψή μου να μην αφήσει κάποιο αποτύπωμα. Ήδη εμείς βλέπουμε εδώ νεκρά καβούρια, μαύρα, στις παραλίες. Δεν υπάρχει περίπτωση ο θαλάσσιος πλούτος να μην έχει επηρεαστεί. Το να μην έχει αφήσει κάποιο αποτύπωμα το θεωρώ αδύνατον, μακάρι να κάνω λάθος».

in.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.