Τελευταίες Ειδήσεις

Μετά τις μεταρρυθμίσεις και τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε ο ελληνικός λαός πρέπει να μιλήσουμε για την έξοδο από την κρίση, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ελλάδα είναι για μένα κάτι πολύ σημαντικό και προσβλέπω στις συζητήσεις μας για την έξοδο σας από την κρίση, είπε στο σύντομο διάλογο που είχε ενώπιον των δημοσιογράφων.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την επίσκεψη του γάλλου προέδρου στην Αθήνα «ορόσημο» για τις σχέσεις των δύο χωρών.

Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη θλίψη του για τα θύματα του τυφώνα Ίρμα που έπληξε τις Γαλλικές Αντίλλες.

Απευθυνόμενος στον γάλλο πρόεδρο στον ενικό, ο κ. Τσίπρας ανέφερε στην προσφώνησή του: «Θέλω να σε ευχαριστήσω για το γεγονός ότι σήμερα είσαι εδώ, παρότι η σκέψη όλων μας είναι στα θύματα από τη φυσική καταστροφή».

Στο σημείο αυτό ο Εμανουέλ Μακρόν έσπευσε να τονίσει ότι οι φυσικές αυτές καταστροφές έχουν αίτιο, που δεν είναι άλλο από την κλιματική αλλαγή «και αυτήν πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε στον κ. Μακρόν να επιτύχει τους στόχους του για τη χώρα του, αλλά να επιτευχθούν και οι στόχοι για την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση και την αναγέννησή της.

in.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.