Τελευταίες Ειδήσεις

Την απόφαση να «κόψει» τον γιο του Γιάννη Τραγάκη, Παναγιώτη, από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας έλαβε ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρει: «Με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη του βουλευτή Β’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Τραγάκη, ο οποίος προεξόφλησε την υποψηφιότητα του γιου του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε ότι ο κ. Παναγιώτης Τραγάκης δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Δεν θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας όποιος προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις του Προέδρου και των αρμοδίων οργάνων του Κόμματος».

Σε συνέντευξή του το περασμένο Σάββατο στα «Παραπολιτικά» ο κ. Τραγάκης είχε προαναγγείλει την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική και στη θέση του να κατέβει στον πολιτικό στίβο ο γιος του.

Η απάντηση του Γιάννη Τραγάκη που προκάλεσε την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η εξής:

Ερώτηση: Ακούγεται ότι στις επόµενες εκλογές δεν θα κατεβείτε υποψήφιος βουλευτής. Ισχύει; Ακούγεται επίσης ότι ενδιαφέρεται να κατέβει υποψήφιος ο γιος σας, Παναγιώτης. Αληθεύει;

Απάντηση: Έχω πάρει ήδη την απόφασή µου, την οποία έχω γνωστοποιήσει στον πρόεδρο του κόμματος και την έχει αποδεχτεί. Στις επόμενες εκλογές, υποψήφιος, αντί για μένα, στη Β’ περιφέρεια Πειραιά -που με τίμησε από το 1974 και έτσι είμαι ο αρχαιότερος βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, έχοντας εκλεγεί 13 φορές - θα είναι ο γιος μου, Παναγιώτης, ο οποίος είναι διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός και έχει πέντε παιδιά. Νομίζω ότι η μεγαλύτερη επιτυχία μου σε όλη αυτή τη διαδρομή δεν ήταν μέσω της πολιτικής, αλλά μέσω της οικογένειάς μου. Έχω μια οικογένεια πολύ δεμένη. Έχω και μια κόρη που έχει δύο παιδάκια.

in.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.