Τελευταίες Ειδήσεις

merkel

«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μείωση του χρέους, αλλά σκληρή δουλειά», λέει ο Σόιμπλε - Επέμεινε ότι η έναρξη μιας σχετικής συζήτησης θα στείλει λάθος μήνυμα στην Αθήνα

Η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τα επόμενα μέτρα.

«Δεν μπορώ να σας υποσχεθώ, δεν κάνω εγώ την ελληνική πολιτική. Πιστεύω, ωστόσο, ότι η Ελλάδα θα ωφεληθεί τελικά από περισσότερες θέσεις εργασίας και περισσότερη ευημερία», ανέφερε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τη νέα χρονιά.

«Ελπίζω και υποθέτω ότι η Ελλάδα θα υλοποιήσει ότι έχει προγραμματίσει», δήλωσε η Καγκελάριος από το Βερολίνο.

«Εάν το πρόγραμμα εφαρμοστεί, τότε πιστεύω ότι έχουμε σχετικά θετικές προοπτικές. Όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε είχαν οικονομική ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε σημαντικά και ο αριθμός των θέσεων εργασίας αυξήθηκε. Αυτό μας κάνει πολύ καλύτερους απ΄ότι ήμασταν πριν από δύο ή τρία χρόνια», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Όσον αφορά τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας δήλωσε πως «Πιστεύω ότι η πρόταση του (υπουργού Οικονομικών) Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να μετατραπεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο είναι πολύ καλή»

Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μείωση του χρέους, αλλά σκληρή δουλειά

Την ίδια ώρα κατηγορηματικός όσον αφορά στο σενάριο μείωσης του ελληνικού χρέους παρουσιάστηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για ακόμη μια φορά.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην εφημερίδα Mannheimer Morgen, όπως αναφέρει το Reuters, επέμεινε ότι η έναρξη μιας σχετικής συζήτησης θα στείλει λάθος μήνυμα στην Αθήνα, τη στιγμή που η οικονομία της βρίσκεται σε ανάκαμψη.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Η χώρα δεν χρειάζεται μείωση του χρέους της τώρα, αλλά πρέπει να εργάζεται συνεχώς για την ανταγωνιστικότητά της».

Τέλος, υπογράμμισε ότι το κόστος δανεισμού της Ελλάδας για τα επόμενα 10-15 χρόνια, είναι ήδη σχετικά χαμηλό.

 

πηγή:protothema.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.