Τελευταίες Ειδήσεις

 

Κορυφώνονται σήμερα στη Ζάκυνθο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου οι εορτασμοί για τη συμπλήρωση 300 χρόνων από τη μετακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου από τα νησιά Στροφάδες.

Η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία μεταδίδεται τώρα ζωντανά από το Star Κεντρικής Ελλάδας και άλλους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, σε παραγωγή του IONIAN Channel. Στις 10πμ αναμένεται η άφιξη στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, έφτασε στη Ζάκυνθο την Τετάρτη όπου τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, οι μητροπολίτες Ζακύνθου Διονύσιος και Δωδώνης Χρυσόστομος, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς .

Ο κ. Βαρθολομαίος μετέβη στην Ιερά Μονή Στροφάδων και Ζακύνθου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η επίσημη κάθοδός του στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου.

Ακολούθησαν η δοξολογία και η περιφορά, μέσα στο ναό, του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου και ο Μέγας Πατριαρχικός Εσπερινός, παρουσία πλήθους πιστών που είχαν κατακλύσει τον ναό και τον περίβολο του.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος, απένειμε στον Οικουμενικό Πατριάρχη και στον αρχιεπίσκοπο Κύπρου το ανώτατο παράσημο του Αγίου Διονυσίου.

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.