Τελευταίες Ειδήσεις

 

h8Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχε προγραμματιστεί για τις 21:00 το βράδυ στην πλατεία Μοναστηρακίου. Λίγο μετά τις 22:30 περίπου 400 άτομα ξεκίνησαν από την πλατεία με πανό και συνθήματα αλληλεγγύης στην 29χρονη Ηριάννα, της οποίας η αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της ποινής είχε απορριφθεί νωρίτερα στο Εφετείο Αθηνών.

AdTech AdΗ πορεία κινήθηκε προς την οδό Αθηνάς και στη συνέχεια μέσω της Αιόλου βγήκε στην οδό Ερμού. Όταν πλέον έφτασε στην Καπνικαρέα, περίπου 100 άτομα μέσα από την πορεία ξεκίνησαν να σπάνε με σφυριά και πέτρες τις τζαμαρίες όσων καταστημάτων βρίσκονται πάνω στον κεντρικό δρόμο της Αθήνας. Στόχος τους αρχικά ήταν τα καταστήματα των πολυεθνικών και τα ATM των τραπεζών, όμως γρήγορα αυτό άλλαξε και εξελίχθηκε σε σπάσιμο σχεδόν όλων των εμπορικών καταστημάτων.

Όποιος περνούσε μετά την ολοκλήρωση της πορείας από την οδό Ερμού, έμενε έκπληκτος από το γεγονός πως στο μεγάλο κομμάτι του πεζόδρομου δεν είχε μείνει σχεδόν κανένα κατάστημα άθικτο. Ο δρόμος ήταν γεμάτος σπασμένα κρύσταλλα και τζάμια, τα ΑΤΜ είχαν καταστραφεί, ενώ οι συναγερμοί των καταστημάτων ηχούσαν ασταμάτητα. Άλλες βιτρίνες είχαν καταρρεύσει εντελώς, ενώ όσες δεν διαλύθηκαν είχαν σπασμένα τζάμια.

Αρκετοί υπάλληλοι και καταστηματάρχες έσπευσαν στο σημείο για να μαζέψουν ότι μπορούσε να σωθεί, ενώ συνεργεία του Δήμου ανέλαβαν να καθαρίσουν τους δρόμους από τα κρύσταλλα και τα γυαλιά.

Μετά το πέρας των επεισοδίων, η αστυνομία ανακοίνωσε πως σημειώθηκαν δεκατέσσερις προσαγωγές. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν κάποιοι θα κρατηθούν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για συμμετοχή στα επεισόδια.

Φωτογραφίες από το βράδυ της Δευτέρας:

news247.gr

 

comments powered by Disqus
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.