Τελευταίες Ειδήσεις

Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού, διαψεύδονται φέροντας σε αδιέξοδο χιλιάδες γονείς. Περισσότερα από 50.000 παιδιά μένουν εκτός των παιδικών σταθμών σε όλη τη χώρα, παρ' ότι οι οικογένειές τους πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να λάβουν το πολυπόθητο voucher που ισοδυναμεί με μια θέση σε δημοτικό ή ιδιωτικό παιδικό σταθμό που μετέχει στο πρόγραμμα του υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της ΕΕΤΑΑ, οι δικαιούμενοι voucher είναι 92.231 έναντι 84.800 της τελευταίας χρονιάς,.. Οι έγκυρες αιτήσεις ήταν φέτος 132.982 (121.569 πέρυσι). Ωστόσο, οι αιτήσεις που κατατέθηκαν φέτος ήταν αυξημένες κατά 10% σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν 117.000 αιτήσεις (106.000 το 2016), που αντιστοιχούν σε 150.000 (132.600 πέρσι, αύξηση 12,5%). Επομένως, ο πραγματικός αριθμός των παιδιών που δεν βρίσκουν θέση στους παιδικούς σταθμούς, ξεπερνάει τις 55.000 με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του προγράμματος.

Mόνο στην Πάτρα πάνω από 800 παιδιά αναμένεται να μείνουν εκτός από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, παρ’ όλο που η αίτηση για ένταξή τους στις δομές έχει εγκριθεί, ενώ φέτος υποβλήθηκαν 175 περισσότερες αιτήσεις από πέρυσι, κάτι που δείχνει την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης. Οπως αναφέρει η Δημοτική Αρχή, σε ανακοίνωσή της σχετικά με το θέμα και τις πολύωρες ουρές έξω από τα γραφεία του Κοινωνικού Οργανισμού: «Εκατοντάδες γονείς προσήλθαν από τα ξημερώματα σήμερα στα γραφεία του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου για να πάρουν τις σχετικές βεβαιώσεις για την εγγραφή των παιδιών τους στους Παιδικούς Σταθμούς.

thetoc

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.