Τελευταίες Ειδήσεις

Σε διάψευση του δημοσιεύματος της Bild που υποστηρίζει ότι η Αθήνα προτίθεται εν ανάγκη να παραιτηθεί από την επόμενη δόση των 7 δισ. ευρώ, εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους της προχώρησε η Αθήνα. Με δηλώσεις τους στο Reuters, τόσο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος διέψευσαν το δημιοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στο Reuters διέψευσε το δημοσίευμα της Bild επαναλαμβάνοντας ότι θα υπάρξει λύση στις 15 Ιουνίου. «Δεν μας απασχολούν δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, που υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος ήταν και οι δηλώσεις Τσακαλώτου. «Η εφημερίδα Bild διαστρέβλωσε τις χθεσινές μου δηλώσεις. Ποτέ δεν είπα ότι η Ελλάδα δεν θα καταβάλει τη δόση τον Ιούλιο. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Αυτό το οποίο είπα είναι ότι η εκταμίευση δεν αποτελεί πρόβλημα γιατί όλες οι πλευρές έχουν συμφωνήσει ότι έχουμε τηρήσει τις δεσμεύσεις μας. Ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι η εκταμίευση χωρίς σαφήνεια στο θέμα του χρέους δεν αρκεί, ώστε να γυρίσει σελίδα η ελληνική οικονομία».
Η γερμανική εφημερίδα γράφει, επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει χρήματα στην άκρη, μην πληρώνοντας λογαριασμούς, μεταξύ άλλων, σε εταιρείες ώστε να μπορέσει να θα καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της, χωρίς να πρέπει να πάρει νέο δάνειο. Υπογραμμίζει δε ότι η Αθήνα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι θα εφαρμόσει τις ψηφισθείσες μεταρρυθμίσεις μόνον εάν γίνει ελάφρυνση του χρέους, κάτι το οποίο όμως αποκλείουν ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως η Γερμανία.

thetoc

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.