Τελευταίες Ειδήσεις

Tη συμβολή της Ιντερπόλ έχει ζητήσει η ΕΛΑΣ στην προσπάθεια να ξετυλίξει όσο γίνεται πιο άμεσα το νήμα των ληστειών σε δημόσια νοσοκοκομεία της χώρας.
Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμούν ότι τα ιατρικά αυτά μηχανήματα, λόγω των σειριακών αριθμών που έχουν και που είναι καταχωρημένοι στα ελληνικά νοσοκομεία από τα οποία εκλάπησαν, κάποια στιγμή θα διατεθούν στη μαύρη αγορά του εξωτερικού.


Τα κρούσματα κλοπών ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων από δημόσια νοσοκομεία πληθαίνουν. Μετά τη διάρρηξη και κλοπή μηχανημάτων από τη γαστρεντερολογική και πνευμονολογική κλινική του Αγίου Σάββα στη λεωφόρο Αλεξάνδρας από αγνώστους, σειρά είχαν το νοσοκομείο Βόλου, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας και το γενικό νοσοκομείο Λαμίας.
Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζεται είναι πίσω από το μπαράζ ληστειών να βρίσκεται οργανωμένη σπείρα που ληστεύει νοσοκομεία με τελικό σκοπό τη μεταπώληση των ακριβών ιατρικών μηχανημάτων σε χώρες των Βαλκανίων.
Το διάστημα των λίγων ημερών που έχει μεσολαβήσει μεταξύ των τεσσάρων διαρρήξεων και ληστειών στα νοσοκομεία - η πρώτη ληστεία στο νοσοκομείο του Αγίου Σάββα έγινε στις 15 Μαΐου- ενισχύει το ενδεχόμενο.

naftemporiki.gr

comments powered by Disqus
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.