fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

2020 Olympia Forum Save the Date 768x480 1Με στόχο να παρουσιαστούν επιλεγμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει τα κράτη-μέλη και η ΕΕ για την επόμενη προγραμματική περίοδο, να συζητηθεί ο τρόπος που οι πρακτικές καλής διακυβέρνησης πρέπει να προωθηθούν μέσω και εντός των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, να γίνει ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών αναφορικά με το θέμα αυτό μεταξύ διεθνών οργανισμών, επιχειρήσεων, πανεπιστημίων και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών αλλά και να υποστηρίξει εκείνες τις πολιτικές της ΕΕ που ανταποκρίνονται καλύτερα στις τοπικές ανάγκες, ξεκινά τις εργασίες του την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ στην Αρχαία Ολυμπία, το OLYMPIAFORUM I.

Το πρόγραμμα της 1ης μέρας, 18 Σεπτεμβρίου 

Ώρα Εισόδου 16.15

Olympia Forum I 18 19 20 September 1

 Την έναρξη του Forum θα κηρύξουν  στις 17.15 της Παρασκευής ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος, Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος. ενώ η εναρκτήρια ομιλία θα γίνει από τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες από τον τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολο Τζιτζικώστα, την Γενική Γραμματέας, Διάσκεψης Παράκτιων Περιφερειών Ελένη Μαριάνου και τον Πρόεδρο E.EN.E. και Διευθύνοντα  Σύμβουλο Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Dr Βασίλη  Αποστολόπουλο.

Ο πρώτος κύκλος συζητήσεων που θα ακολουθήσει θα έχει θέμα "Περιφερειακή διακυβέρνηση και πρόγραμμα «Επόμενη γενιά ΕΕ»" με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη  ενώ στην συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού επί οικονομικών θεμάτων Αλέξης Πατέλης. Τον συντονισμό της ενότητας θα κάνει η δημοσιογράφος, παρουσιάστρια του Alpha TV Μαρία Νικόλτσιου.

Το Olympia Forum αποτελεί μια πλατφόρμα ανάδειξης αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και πρακτικών καλής διακυβέρνησης εντός των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή καινοτόμων στρατηγικών περιφερειακής ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Μέσω του Olympia Forum, θα είναι δυνατή η μεταφορά τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών που έχουν θεσπιστεί σε διάφορες ευρωπαϊκές περιφέρειες, σε τομείς όπως η Βιομηχανία, η Τεχνολογική Ανάπτυξη, τα Μεγάλα Έργα Υποδομών, η πράσινη Ενέργεια, ο Οικοτουρισμός, η Γεωργία και τα Γεωργικά και Διατροφικά Προϊόντα, που σε συνδυασμό με την απορρόφηση και αξιοποίηση διαθέσιμων κονδυλίων θα αποτελέσουν πυλώνα ανάπτυξης και ευημερίας για όλη τη χώρα. 

Για να παρακολουθήσετε live το #olympiaforum εγγραφείτε στο olympiaforum.gr/registerο

Olympia Forum I: Το πρόγραμμα της 2ης μέρας, 19 Σεπτεμβρίου
Ώρα Εισόδου 08.45

Olympia Forum I 18 19 20 September 2

Πλούσια και ενδιαφέρουσα θα είναι η ατζέντα του Olympia Forum I το Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου. Υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής κυβέρνησης, κυβερνήσεων άλλων ευρωπαϊκών χωρών, διεθνών οργανισμών, ΜΚΟ, καθηγητές πανεπιστήμιων, τοπικών και περιφερειακών διοικήσεων, στελέχη επιχειρήσεων και εκπρόσωποι του Τύπου θα συμμετέχουν στις εργασίες που ξεκινούν στις 9.00 π.μ,  στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ. Αναμένεται επίσης να συμμετάσχουν υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων και εμπειρογνώμονες που συμμετέχουν στην διαμόρφωση πολιτικών συνοχής σε εθνικό, περιφερειακό και κοινοτικό επίπεδο, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, ακαδημαϊκοί φορείς και φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

Το καλωσόρισμα θα γίνει από τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, Συμεών Τσομώκο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εφημερίδας "Πατρίς", Λευτέρη Βαρουξή. Η εισαγωγική ομιλία θα γίνει από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η παρέμβαση του τέως Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Θα ακολουθήσει συζήτηση  του Ernst Reichel, Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Φάνη Παπαθανασίου και του Geoffrey Pyatt, Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα με την διπλωματική ανταποκρίτρια του Open TV, Αλεξία Τασούλη.

Το θέμα της ανακατασκευής μιας οικονομίας χωρίς αποκλεισμούς θα απασχολήσει την συζήτηση μεταξύ του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Luca Jahier, της Ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη με την δημοσιογράφο του Ionian Channel Νατάσα Πατρινού.

Θα ακολουθήσει ενότητα με θέμα  "Ο ρόλος της ελληνικής επιχειρηματικότητας μετά την πανδημία" στην οποία θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος EFA GROUP- αντιπρόεδρος ΕΕΝΕ, Κρίστιαν Χατζημηνάς, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Eunice Energy Group Γιώργος Καλαβρουζιώτης, ο Παγκόσμιος Πρόεδρος, Ιδρυτής & MD, iGroup. Αναστάσιος Οικονόμου, την οποία θα συντονίσει ο Παύλος Ευθυμίου, Γενικός Διευθυντής ΕΕΝΕ.

Μια νέα πορεία ανάπτυξης - η μόνη διέξοδος είναι το θέμα που θα συζητήσουν ο Γενικός Διευθυντής της diaNEOsis, Διονύσιος Νικολάου με την δημοσιογράφο της εφημερίδας "Πατρίς", Γιούλη Ηλιοπούλου.

"Το μέλλον της ευρωπαϊκής περιφερειακής πολιτικής: προοπτικές και προκλήσεις" είναι το θέμα της ομιλίας του Επικεφαλής Γενικού Διευθυντή Περιφερειακής & Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Carsten Rasmussen.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για το Αναπτυξιακό πρόγραμμα για τις τοπικές κυβερνήσεις - Ενίσχυση της ανάκαμψης "Αντώνης Τρίτσης" στην οποία θα συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος ενώ τον συντονισμό θα έχει η δημοσιογράφος του Ionian Channel, Νατάσα Πατρινού.

Για την τροποποίηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 θα συζητήσουν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Γ.Γ Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος του Best TV, Θέμης Κανελλόπουλος.

Στις 14.15, ο  Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα συζητήσει θέματα οικονομίας και μέτρα στήριξης με την δημοσιογράφο της εφημερίδας "Πατρίς", Γιούλη Ηλιοπούλου.

Ακολουθεί συζήτηση για το μέλλον των ΣΔΙΤ στην Ελλάδα μεταξύ του Γενικού Γραμματέας Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη και του δημοσιογράφου του SKAI, Νίκου Υποφάντη.

Επί τάπητος θα τεθεί και ο Προϋπολογισμός της ΕΕ για το μέλλον, σε μια συζήτηση του Προέδρου του Ιδρύματος Hanns Seidel, Μέλους του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Markus Ferber με τον εκπρόσωπο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, Παναγιώτη Κακολύρη.

Την ενότητα για την  Χρηματοδότηση της Πράσινης μετάβασης, το ευρωπαϊκό επενδυτικό σχέδιο πράσινων συμφωνιών και ο μηχανισμός δίκαιης μετάβασης, θα ανοίξει με ομιλία του ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. Θα ακολουθήσει συζήτηση στην οποία θα συμμετέχουν η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Άννα Χατζηπέτρου, ο Πρόεδρος ΔΣ Attica Bank Κώστας Μητρόπουλος, Andrea Pinna από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ο Πάνος Παπαρίζος, Επικεφαλής Εταιρικής Χρηματοοικονομικής Κάλυψης, ΝΑ Ευρώπη, HSBC, με συντονίστρια την δημοσιογράφο του STAR Κεντρικής Ελλάδας, Λένα Παρασκευά.

Για τις Βιώσιμες παράκτιες και απομακρυσμένες περιοχές στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μιλήσει ο Ιδρυτής & Διευθυντής Greening the Islands, Gianni Chianetta.

Στις εργασίες του Olympia Forum θα συμμετέχει και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία θα συζητήσει με τον δημοσιογράφο του MEGA Channel, Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

Θα ακολουθήσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης που θα συζητήσει με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας "Πελοπόννησος" Παναγιώτη Αντωνόπουλο ενώ για το μέλλον στον χώρο της εργασίας θα μιλήσουν ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος PeopleCert Βύρων Νικολαϊδης με τον δημοσιογράφο του SKAI Νίκο Υποφάντη.

Στην ενότητα "Ψηφιακή καινοτομία και τοπική διακυβέρνηση", ομιλητές θα είναι ο Υπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή και ο Διευθύνων Σύμβουλος Microsoft Greece, Cyprus & Malta Θεοδόσης Μιχαλόπουλος. Τον συντονισμό θα κάνει η δημοσιογράφος της εφημερίδας "Γνώμη", Μαρία Ορφανού.

Στην ενότητα "Κυκλική Οικονομία", θα αναπτυχθεί διάλογος μεταξύ του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκρέκα, του Συμβούλου του Πρωθυπουργού για θέματα Κυκλικής Οικονομίας Γιώργου Κρεμλή, του Προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελ/σου & Δυτικής Ελλάδος Κλεομένη Μπάρλου και του Καθηγητή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνου Καρτάλη. Τον συντονισμό της συζήτησης θα κάνει η δημοσιογράφος της ΟΡΤ TV, Πέλυ Μπεβούδα.

Για τις πολιτικές ενέργειας θα μιλήσει ο Janosch Ondraczek από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Οι εργασίες του Σαββάτου θα κλείσουν με το θέμα των προκλήσεων της απολιγνιτοποίησης, με ομιλητές τον πρώην Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη και τον Διευθυντή Νέων Τεχνολογιών & Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας στα Ελληνικά Πετρέλαια, Σπύρο Κιαρτζή. Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος του Capital.gr Χάρης Φλουδόπουλος.

Για να παρακολουθήσετε live το #olympiaforum εγγραφείτε στο olympiaforum.gr/registerο

Olympia Forum I: Το πρόγραμμα της 3ης μέρας, 20 Σεπτεμβρίου

Ώρα Εισόδου 08.45

Olympia Forum I 18 19 20 September 1 1Ολοκληρώνονται το μεσημέρι της Κυριακής οι εργασίες του Olympia Forum I,  με την ομιλίες και συζητήσεις που φέρνουν στο επίκεντρο την παρουσίαση επιλεγμένων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που έχουν αναλάβει τα κράτη-μέλη και η ΕΕ για την επόμενη προγραμματική περίοδο, τον τρόπο που οι πρακτικές καλής διακυβέρνησης πρέπει να προωθηθούν μέσω και εντός των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, την ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών αναφορικά με το θέμα αυτό, μεταξύ διεθνών οργανισμών, επιχειρήσεων, πανεπιστημίων και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών και την υποστήριξη εκείνων των πολιτικών της ΕΕ που ανταποκρίνονται καλύτερα στις τοπικές ανάγκες.

Η έναρξη και η λήξη του τελευταίου κύκλου ομιλιών, παρεμβάσεων και διαλόγου θα γίνει από τον Πρόεδρο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, Συμεών Τσομώκο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εφημερίδας "Πατρίς", Λευτέρη Βαρουξή, στις 9.15.

Η Τοπική και Περιφερειακή ανάπτυξη μέσω πολιτιστικών διαδρομών και τοποθεσιών θα αποτελέσουν το θέμα της συζήτησης μεταξύ της Προϊσταμένης Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας Ερωφίλης – Ίριδος Κόλλια και της Ρόιδως Μητούλα Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Χαροκόπειου Πανεπιστημίου,  την οποία θα συντονίσει η δημοσιογράφος του patrisnews.com Μαριάννα Μητροπούλου.

Η Ευρωπαϊκή οικονομία: χρηματοδότηση της ανάκαμψης μετά την πανδημία θα αναπτυχθεί στον κύκλο συζήτησης στον οποίο θα συμμετέχουν οι Ευρωβουλευτές Νίκος Ανδρουλάκης, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Πέτρος Κόκκαλης, με συντονιστή τον επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κωνσταντίνο Τσουτσοπλίδη.

Ακολουθεί συζήτηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη με τον Γιάννη Πεφάνη, Γενικό Διευθυντή Insider.gr.

Στις εργασίες της Κυριακής θα συμμετέχει και ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, συζητώντας με την δημοσιογράφο της εφημερίδας "Πατρίς", Γιούλη Ηλιοπούλου.

Ο Νέος στρατηγικός σχεδιασμός για τη γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη θα τεθεί επί τάπητος, με ομιλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Αθανάσιου Τσαυταρή, της Ανώτερης οικονομολόγου γεωργίας της  Παγκόσμιας Τράπεζας Svetlana Edmeades του Καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Δημήτρη Μπιλάλη και του Θάνου Μαύρου, Partner,Business Consulting Services,CESAS.Clusterc SLS Consumer leader την οποία θα συντονίσει ο Διευθύνων Σύμβουλος Notice Content & Services Νεκτάριος Νότης.

Στις 12.30, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει για την Περιφερειακή ανάπτυξη μέσω ενισχυμένης συνδεσιμότητας με την δημοσιογράφο της ΟRΤ TV Πέλυ Μπεβούδα.

Θα ακολουθήσει συζήτηση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη με την δημοσιογράφο του Open TV Αλεξία Τασούλη και της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δόμνας Μιχαηλίδου με τον δημοσιογράφο του TRT Σωτήρη Πολύζο.

Για τις προκλήσεις των έξυπνων πόλεων θα μιλήσει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Τρικάλων Δημήτρης Παπαστεργίου με τον Σπύρο Τσαγκαράτο, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο ASPA Design.

 Οι εργασίες του Olympia Forum I θα ολοκληρωθούν με ομιλία από τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη ο οποίος θα μιλήσει για τον τουρισμό ως εργαλείο περιφερειακής ανάπτυξης και θα ακολουθήσει συζήτηση με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουτρισμού Δυτικής Ελλάδας Νίκο Κοροβέση, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Fraport Alexander Zinell και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Aldemar Group Αλέξανδρο Αγγελόπουλο. Ο συντονισμός της συζήτησης θα γίνει από την δημοσιογράφο του περιοδικού Fortune Greece.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακολουθώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας της Ελληνικής Πολιτείας για την αντιμετώπιση του Covid-19, το Olympia Forum θα έχει τη μορφή υβριδικού συνεδρίου, που θα συνδυάζει διαδικτυακή συμμετοχή καλεσμένων και ζωντανές συζητήσεις με παρουσία έως 50 καλεσμένων στην αίθουσα. Το συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ της Αρχαίας Ολυμπίας, θα προβληθεί στο διαδίκτυο και η παρακολούθηση είναι δωρεάν με εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας του Forum, olympiaforum.gr.

Για να παρακολουθήσετε live το #olympiaforum εγγραφείτε στο olympiaforum.gr/registerο

Μπορείτε να βρείτε συνοπτικά τους ομιλητές και μέσα από τη σελίδα olympiaforum.gr

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.