fbpx

Ο υφυπουργός πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε νέα μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού λόγω της αύξησης των κρουσμάτων που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα, κατά την σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Ειδικότερα τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι τα εξής:

Απαγορεύεται από αύριο η διέλευση από την Κακαβιά από τις 11:00 το βράδυ έως τις 7:00 το πρωί. Από τη Δευτέρα, για να εξασφαλιστούν πιο στοχευμένοι έλεγχοι κατά τη διάρκεια της ημέρας εγκαθίσταται στο συνοριακό σταθμό μόνιμο κλιμάκιο δειγματοληπτικών ελέγχων.
Από την Κυριακή, 16/8, όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα από την Κακαβιά υποχρεούται σε 7ημερη κατοίκον απομόνωση, σε διέυθυνση που θα δηλώνει ο ίδιος κατά την διαδικασία ελέγχου.
Θα ενταθούν οι έλεγχοι σε εργοστάσια τροφίμων στους οποίους πλέον θα ενταχθεί και ο ΕΦΕΤ.
Παρατείνεται το όριο 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις έως τέλος Αυγούστου. Ο περιορισμός αφορά και τη συγκέντρωση στην εκκλησία.
Θα διατάσσονται τοπικοί περιορισμοί στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης εφοσον κριθεί αναγκαίο .
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε χώρους γραφείων που υπάρχει επαφή με το κοινό και στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σούπερ μάρκετ στα νοσοκομεία, στα φαρμακεία, στα κομμωτήρια, στους ανελκυστήρες και σε κάθε άλλο κλειστό χώρο ενώ γίνονται ισχυρές συστάσεις για τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν μπορούν να υπάρχουν ασφαλείς αποστάσεις.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε ότι "είμαστε σήμερα εδώ επειδή υπάρχουν σημάδια που μας ανησυχούν" προσθέτοντας ότι "η αύξηση των κρουσμάτων δεν πιέζει ακόμα το σύστημα υγείας" ενώ όσον αφορά τα εισαγόμενα κρούσματα δήλωσε πως "λάβαμε όλα τα μέτρα στις πύλες εισόδου και όπου χρειάστηκε τις κλείσαμε χωρίς να υπολογίσουμε τις υπόλοιπες συνέπειες με μόνο γνώμονα τη δημόσια υγεία".
Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι "εχθρός στη μάχη κατά της πανδημίας παραμένει ο εφησυχασμός και τα φαινόμενα χαλάρωσης που τρέφουν τον κορονοϊό" ενώ τόνισε πως "οι έλεγχοι συνεχίζοντας χωρίς τιμωρητική διάθεση, με εντατικούς ρυθμούς" κρούωντας ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει Δεκαπενταύγουστου.

Κατά τη εισαγωγική του τοποθέτηση, δήλωσε ότι "δεν βρισκόμαστε στην περίοδο του lockdown ώστε να υπάρχει ανάγκη να είμαστε κάθε απόγευμα εδώ και ελπίζουμε ότι δεν θα προκύψει ξανά αυτή η ανάγκη" επισημαίνοντας ότι "αν μας δείτε να ξανακάνουμε καθημερινή ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα, αυτό θα σημάνει ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ξανά".

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επαναφοράς των sms ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε: "Υπάρχουν πολλά εργαλεία και τα εξετάζουμε βήμα - βήμα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα επαναφοράς τους. Αν καταφέρουμε να κρατήσουμε στο R1 την μετάδοση του ιού δεν χρειάζεται να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Δεν υπάρχει κανένα θέμα για γενικό lockdown".

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.