fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

Παρά τα όσα ακούγονται για ενίσχυση του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ που την εποχή του κορονοιού έχει αναλάβει ακόμη μεγαλύτερο έργο, οι εργαζόμενοι έχουν σοβαρές ενστάσεις για την αντιμετώπιση τους από την πολιτεία.

Μάλιστα μόλις χθες εργαζόμενοι από πολλούς συλλόγους της χώρας έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον αρμόδιο υπουργό έχοντας συγκεκριμένα αιτήματα:


Άμεση καταβολή δεδουλευμένων
- Παροχή όλων των μέσων Ατομικής Προστασίας όπως περιγράφονται στη σχετική σας εγκύκλιο
- Αναγνώριση δικαιώματος του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλες τις ειδικότητες των εργαζομένων στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
- Καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους εργαζόμενους του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
- Αναγνώριση των συμβάσεων μας σε Αορίστου και ΟΧΙ να μας βάλετε στον τροχό της τύχης - προκήρυξης.

Απαντήσεις στα συγκριμένα αιτήματα των εργαζόμενων έδωσε μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR κεντρικής Ελλάδας το βράδυ της Πέμπτης 2 Απριλίου ο κύριος Σπύρος Σπυρίδων διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ (Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) 

 

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις διεκδικήσεις τους, καθώς οι κυβερνητικές δεσμεύσεις δεν τους ικανοποιούν.

Διαπεριφερειακός Σύλλογος Εργαζομένων ΒΣΣ Περ/ών Δ.Ελλάδος & Πελοποννήσου
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Κε Υπουργέ , οι ώρες που διανύει η χώρα μας αλλά και η παγκόσμια κοινότητα είναι αναμφίβολα πρωτόγνωρες και άκρως επικίνδυνες για την ανθρωπότητα και κυρίως για τις ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες,
Οι ώρες αυτές δεν επιδέχονται ούτε καθυστέριση ,ούτε χρονοτριβή ούτε επικοινωνιακά τερτίπια. Είναι ώρες που απαιτούν ψυχραιμία , προγραμματισμό , ασφάλεια και δράση.
Οι εργαζόμενοι στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ από την πρώτη στιγμή , πριν ακόμη εσείς αποφασίσετε να ανακοινώσετε ότι είμαστε οι στρατιώτες της πρώτης γραμμής , είμασταν ήδη εκεί και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε για να προστατέψουμε , να ενημερώσουμε , να παρέχουμε , να διασφαλίσουμε την Γ ηλικία , τα ΑΜΕΑ αλλά και την ευρύτερη κοινότητα.
Κε Υπουργέ ,με αφορμή Δελία Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες αλλά και προσωπικές σας τοποθετήσεις όπου αναφέρεστε στους εργαζόμενους του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ , είναι καθήκον μας ως εκπρόσωποι των εργαζομένων να σας καταθέσουμε τα κάτωθι:
1. Η οργή του 95% των απλήρωτων επί πέντε και έξι μήνες εργαζομένων ξεχειλίζει. Δεν αποτεελεί επίτευγμα κε Υπουργέ ότι τον Απρίλιο του 2020 εξοφλούνται δεδουλευμέναα Οκτωβρίου , Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2019.
2. Κε Υπουργέ η Προγραμματική Σύμβαση για το έτος 2020 δεν υπογράφηκε άμεσα αλλά με τεράστια χρονική καθυστέρηση , γεγονός που σημαίνει ότι τα δεδουλευμένα των μηνών του 2020 θα τα λάβουμε οι εργαζόμενοι στην καλύτερη περίπτωση τον Μάιο του 2020.
3. Κε Υπουργέ θα πρέπει να σας ενημέρωσουμε όττι στην πράξη οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής στην συντριπτική πλειοψηφία μας ,είμαστε στην μάχη χωρίς τα απαραίτητα όπλα - μέσα ατομικής προστασίας.Το γεγονός αυτό ελοχεύει τον κίνδυνο τόσο της ατομικής έκθεσης στον COVID 19 όσο και της διασποράς αυτού.
4. Κε Υπουργέ δεν αποτελεί καιροσκοπία το να απαιτούμε το δικαίωμα καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης εφόσον και εσείς αναγνωρίζετε ότι είμαστε μέρος των εργαζομένων της πρώτης γραμμής.
5. Κε Υπουργέ η αναγνώριση του δικαιώματος παροχής του ανθιυγεινού επιδόματος σε όλες τις ειδικότητες των εργαζομένων του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ δεν αποτελεί ιδιοληψία , όταν οι Τεχνικοί Ασφαλείας των Δήμων στις εκθέσεις αυτοψίας κατατάσουν την υπηρεσία του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ στην πιο επικίνδυνη και από αυτή των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων. Πόσο μάλλον σήμερα κε Υπουργέ με τις σημερινές συνθήκες εργασίας.
6. Κε Υπουργέ, το να επανερχόμαστε με το πάγιο αίτημά μας που είναι η αναγνώριση των συμβάσεων μας σε Αορίστου , ΤΩΡΑ , δεν είναι από την πλευρά της κυβέρνησης παρά μόνο η έμπρακτη απόδειξη αναγνώρισης της αναγκαιότητας του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ όπως ο ίδιος αναφέρεται στις τοποθετήσεις σας. Το να μιλάμε για συνέχιση των διαδικασιών της προκύρηξης εν μέσω πανδημίας και εν μέσω των αυξημένων αρμοδιοτήτων που μας αναθέτετε καθημερινά κι εμείς ανταποκρινόμαστε στο έπαρκο , δεν αποτελεί αναγνώριση της εργασίας μας αλλά μόνο ως εμπαιγμό μπορούμε να το εκλάβουμε
Κε Υπουργέ ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ
- Άμεση καταβολή δεδουλευμένων
- Παροχή όλων των μέσων Ατομικής Προστασίας όπως περιγράφονται στη σχετική σας εγκύκλιο
- Αναγνώριση δικαιώματος του ανθιυγεινού επιδόματος σε όλες τις ειδικότητες των εργαζομένων στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
- Καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους εργαζόμενους του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
- Αναγνώριση των συμβάσεων μας σε Αορίστου και ΟΧΙ να μας βάλετε στον τροχό της τύχης - προκύρηξης.
Αναμένουμε άμεσα για τις δικές σας ενέργειες εμπράκτως.
Με εκτίμηση ,
Οι Σύλλογοι και τα Σωματεία των Εργαζομένων
1. Σωματείο Εργαζομένων ΒσΣ Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Πρόεδρος Θαλής Σφήκας τηλ. 6939282716
2. Σωματείο Εργαζομένων ΒσΣ Βοιωτίας, Πρόεδρος Λουκία Παπαϊωάννου τηλ. 6975710418
3. Διαπεριφερειακός Σύλλογος Εργαζομένων ΒσΣ Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου, Πρόεδρος Αγγελική Μαντέλου τηλ. 6937631112

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.