fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

Την ικανοποίηση του για την πορεία των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού εξέφρασε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο.

"Θέλω, καταρχάς, να σας ευχαριστήσω όλες και όλους για την άψογη συνεργασία κατά τη διάρκεια αυτής της διπλής κρίσης που αντιμετωπίσαμε τον τελευταίο μήνα, μετά την προηγούμενη δια ζώσης συνάντησή μας. Νομίζω ότι αποδείξαμε όλοι έμπρακτα ότι το επιτελικό κράτος υπάρχει και λειτουργεί αποτελεσματικά προς όφελος των πολιτών"

Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω της πανδημίας, αφορούσε στην κατάσταση που επικρατεί αλλά και τις οικονομικές επιπτώσεις που υπάρχουν από τον κορονοϊό. "Η σημερινή μας συνεδρίαση προφανώς και είναι μονοθεματική και αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης της επιδημίας του κορονοϊού. Θέλω να πω εισαγωγικά ότι είχαμε το θάρρος να πάρουμε μέτρα πολύ γρηγορότερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μέτρα τα οποία ήταν δύσκολα και σίγουρα είχαν έναν ουσιαστικό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα" τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στόχος – όπως είπε – ο πρωθυπουργός είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, τονίζοντας πως ήδη τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση έχουν αρχίσει να αποδίδουν.
"Ο σκοπός μας πάντα, από την πρώτη στιγμή το είπαμε, ήταν να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο για να δώσουμε τη δυνατότητα στα συστήματα υγείας να ανταποκριθούν όσο το δυνατόν καλύτερα σε μία επιδημία που ξέρουμε ότι, τελικά, θα επηρεάσει ένα ολοένα και αυξανόμενο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού. Και μέχρι στιγμής φαίνεται τουλάχιστον ότι αυτός ο χρόνος κερδίζεται, αλλά αυτό προφανώς εξαρτάται και από τη συμπεριφορά των πολιτών και από τον τρόπο με τον οποίο θα αγκαλιάσουν το μήνυμα του "Μένουμε σπίτι”".
Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η συντριπτική πλειοψηφία συμμορφώθηκε με την απαγόρευση της κυκλοφορίας. "Μέχρι στιγμής, πρέπει να αναφέρω, ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας είχε ανταποκριθεί στο μήνυμα αυτό και πριν πάρουμε τα τελικά περιοριστικά μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα. Τα οποία, τα πήραμε ακριβώς για να μπορέσουμε να συνετίσουμε αυτούς τους λίγους οι οποίοι αποφάσισαν με δική τους πρωτοβουλία να μην σεβαστούν την παρότρυνσή μας. Αλλά και για να ικανοποιήσουμε τους πολλούς, οι οποίοι εκ των πραγμάτων αισθάνονται αδικημένοι όταν βλέπουν λίγους να παραβιάζουν τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης. Τώρα, λοιπόν, αυτό έγινε και με το νόμο και όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωθούμε στις οδηγίες της κυβέρνησης".

"Είναι μια πρωτοφανής κατάσταση"
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε "όλους τους Έλληνες για τη συμμόρφωσή τους με τα προληπτικά περιοριστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας". Όπως είπε, "είναι μια πρωτοφανής κατάσταση που δημιουργείται από την απειλή της πανδημίας του κορονοϊού, πρωτοφανής είναι και η αντίδρασης μας και τα μέτρα που λαμβάνουμε".
Δίνοντας έμφαση στις μεταρρυθμίσεις που επιταχύνονται μέσα στην κρίση, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι "Το e-gov είναι δικό μας, όλων μας".

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι "τα μέτρα που λαμβάνουμε για τη στήριξη της οικονομίας είναι πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ, όπως φάνηκε από το χθεσινό Ecofin".
Το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο εξ' αποστάσεως
Σημειώνεται πως πρόκειται για το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο που γίνεται εξ. αποστάσεως. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάθισε στο τραπέζι του συμβουλίου στο Μαξίμου, ενλω μαζί του ήταν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, και ελάχιστοι συνεργάτες και όλοι οι υπουργοί συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη.

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.