fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

Κλειστά θα μείνουν την Πέμπτη (23/1) και την Παρασκευή (24/1) τα σχολεία όλων των βαθμίδων της πόλης των Καλαβρύτων και του Σκεπαστού, καθώς οι περισσότεροι μαθητές έχουν αρρωστήσει από λοιμώξεις του αναπνευστικού και έχουν πυρετό, βήχα και μυαλγίες.

Υπολογίζεται ότι αυτές τις μέρες νοσεί τουλάχιστον το 40% των μαθητών της πόλης.

Όπως λέει στο ethnos.gr, ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Βασίλης Κουτρουλάκης, ο παιδίατρος του νοσοκομείου Καλαβρύτων εξέτασε περισσότερα από 100 νήπια και μαθητές σχολείων. «Μας ενημέρωσε ότι η ίωση μπορεί να γυρίσει σε βρογχίτιδα ή πνευμονία και πρότεινε το κλείσιμο όλων των σχολείων για δύο ημέρες. Θα μεσολαβήσει το Σαββατοκύριακο και ελπίζουμε ότι τη Δευτέρα, που θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία, η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη».

Ο κ. Κουτρουλάκης επισημαίνει ότι η εποχικές ιώσεις έχουν χτυπήσει τα περισσότερα παιδιά της πόλης των Καλαβρύτων και του Σκεπαστού. «Την Τετάρτη (22/1) ενημερώθηκα ότι μόνο 10 από τα 52 παιδιά είχαν πάει στο νηπιαγωγείο. Τα υπόλοιπα ήταν άρρωστα» τονίζει και συμπληρώνει ότι οι καιρικές συνθήκες του φετινού χειμώνα -τα πρωινά η θερμοκρασία πέφτει ακόμα και στους -11 βαθμούς- ευνοούν την εκδήλωση ιώσεων. Ξεκαθαρίζει, επίσης, ότι στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες δεν έχουν παρουσιαστεί αντίστοιχα προβλήματα και ότι όλοι οι μαθητές αναρρώνουν κανονικά χωρίς επιπλοκές.

 

Τα ίδια και στην Σαμοθράκη
Κλειστό θα παραμείνει σήμερα και αύριο το Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας Σαμοθράκης, λόγω έξαρσης της εποχικής γρίπης. Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου (Δ.Π.Ε.Ε), Δημήτρης Ουζούνης, διευκρινίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η απόφαση της Δημοτικής Αρχής, να προχωρήσει στο κλείσιμο, επί διημέρου του δημοτικού σχολείου, ελήφθη κατόπιν σχετικής εισηγήσεως αρχικά της Διευθύντριας του εκπαιδευτικού ιδρύματος, προς τη Δ.Π.Ε. Ε. και στη συνέχεια της Διεύθυνσης προς το Δήμο.

«Σε όλη τη χώρα απουσιάζουν μαθητές λόγω του ιού της γρίπης. Στη Σαμοθράκη όμως είχαμε μία εισήγηση από τη διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Καμαριώτισσας, ότι απουσιάζουν περισσότερα από τα μισά παιδιά, σχεδόν τα 2/3 των μαθητών, ενώ ασθενούν και σχεδόν οι μισοί δάσκαλοι. Κατόπιν επικοινωνίας μας λοιπόν με τη Διεύθυνση Υγείας σχετικά με τη λήψη προληπτικών μέτρων, μιλήσαμε με το δήμαρχο, ο οποίος εξέφρασε τόσο τον δικό του προβληματισμό, όσο και την αγωνία των κατοίκων», εξηγεί ο κ. Ουζούνης, συμπληρώνοντας πως «η αγωνία των κατοίκων έγκειται στο γεγονός ότι η Σαμοθράκη ως νησί συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με ένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο την ημέρα, εφ' όσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν και αυτό εντείνει την ανησυχία των γονέων».

Η μη λειτουργία του σχολείου, βασίζεται στη λογική ότι στη διάρκεια του τετραημέρου, που το σχολείο θα παραμείνει κλειστό, καθώς ακολουθεί και Σαββατοκύριακο, ολοκληρώνεται ο κύκλος του ιού της γρίπης στα νοσούντα άτομα, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιείται και ο προβλεπόμενος για λόγους υγιεινής καθαρισμός και αερισμός της σχολικής μονάδας.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, κανονικά λειτουργούν όλα τα υπόλοιπα σχολεία του νησιού, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ τη Δευτέρα θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες και οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Καμαριώτισσας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.