fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

Την πεποίθηση του ότι η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης θα καταστεί άκυρη εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και θέλοντας να δείξει ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη στα δίαια αιτήματα της αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις συμμάχων (Γαλλία, Ισραήλ, Αίγυπτος) της χώρας που αντιδρούν στη συμφωνία, ενώ πρόσθεσε ότι θα θέσει το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη Πέμπτη στις Βρυξέλλες και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ευρώπη θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδα

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι αυτή τη στιγμή σε ότι αφορά την Τουρκία η επικαιρότητα διαμορφώνεται σε δύο κρίσιμα επίπεδα.

 

Το πρώτο, είπε είναι η επιθετική της στάση απέναντι στην Κύπρο η οποία απλώνεται τώρα και σε άλλες περιοχές της Μεσογείο με αιχμή τη συμφωνία με τη Λιβύη.

Ο πρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε για χαρτί που είναι άκυρο, καθώς δεν θα κυρωθεί από το αντισυμβαλλόμενο μέρος (τη Βουλή της Λιβύης). Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του πρόεδρου της Βουλής της Λιβύης την επόμενη εβδομάδα στη χώρα μας καθώς και στην επιστολή που απέστειλε στον ΟΗΕ στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Λιβύη δεν έχει θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία.

«Η επίσκεψη είναι πολύ σημαντική και εκτιμώ ότι η συμφωνία θα καταρρεύσει εν τη γέννηση της», δήλωσε και απευθυνόμενος προς το Σώμα επανέλαβε ότι η Ελλάδα ακούγεται και έχει δυνατούς σύμμαχους.

Η επίθεση σε Τσίπρα

Στην διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τα εθνικά θέματα και τις χαρακτήρισε απρεπείς. «Το ήθος μου είπε δεν μου επιτρέπει να κάνω θέμα κομματικού ανταγωνισμού τα εθνικά μας θέματα. Θα σταματήσω εδώ», είπε αλλά πρόσθεσε:

«Ο κ. Τσίπρας έβγαλε τον χειρότερο εαυτό του. Η Ελλάδα συχνά βρέθηκε σε καταιγίδες. Πάντα τις ξεπέρασε έχοντας για πυξίδα το διεθνές δίκαιο και τα εθνικά της δίκαια».

Για το μεταναστευτικό
Για το μεταναστευτικό επικεντρώθηκε στις προτεραιότητες της χώρας επαναλαμβάνοντας ότι οι μετανάστες πρέπει να επιστρέφουν τάχιστα στις χώρες τους.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι παρά τα προβλήματα με τη γειτονική μας χώρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της κατάστασης.

Ενημέρωσε ότι και για τα δύο ζητήματα (ελληνοτουρκικά και προσφυγικό) θα υπάρξουν περισσότερες εξηγήσεις και λεπτομέρειες στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Κλείνοντας άσκησε κριτική στα όσα είπε και για τα δύο θέματα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, ο Αλέξης Τσίπρας.

Μίλησε για λάθος κίνηση στην λάθος στιγμή. Ανέφερε δε ότι η ιστορία της ΝΔ και το προσωπικό του ήθος δεν του επιτρέπουν να κάνει τα εθνικά μας θέματα μέρος του προσωπικού τους ανταγωνισμού.

«Ο κ. Τσίπρας έβγαλε τον πραγματικό του εαυτό, εύχομαι να μην είναι και ο μόνος εαυτός» δήλωσε.

Για το φορολογικό είπε:
Το νομοσχέδιο ανακουφίζει όλες τις κοινωνικές ομάδες από τα βάρη που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αντιμετωπίζει την φοροδιαφυγή.

Δηλαδή φρένο στις επιβαρύνσεις και γκάζι στην ανάπτυξη. Το νέο πλαίσιο αφορά όλους. Ρίχνουμε τον εισαγωγικό συντελεστή για εισοδήματα έως 10 χιλιάδες ευρώ. Σε όσους επενδύουν μειώνουμε τον φόρο στις επιχειρήσεις.

Καταργούμε την εισφορά αλληλεγγύης για τα άτομα με αναπηρία. Δίνουμε επίδομα για κάθε νέα γέννηση. Εξαιρούμε τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για τις πολύτεκνες οικογένειες.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.