STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

Ύμνο στην εξωστρέφεια αποτέλεσε η εκδήλωση Forum /Go In που διοργάνωσε για 8η χρονιά η Eurobank, σε συνεργασία με τον σύνδεσμο εξαγωγέων στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Πρόγραμμα Επιχειρηματικών Αποστολών Go International".

Είναι μία διαρκής προσπάθεια ενίσχυσης της εξαγωγικής επιχειρηματικότητας με τη συμμετοχή κορυφαίων ξένων τραπεζικών στελεχών.
Το Go international πραγματοποιήθηκε φέτος στη Θεσσαλονίκη για να αναδείξει μεταξύ άλλων και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Βόρειας Ελλάδας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Eurobank που κάθε χρόνο αλλάζει τόπο αλλά πάντα έχει στο επίκεντρο τις εξαγωγικές δυνατότητες και ευκαιρίες για την Ελληνική Επιχειρηματικότητα με την εγγύηση 14 τραπεζών που εκπροσωπούνται σε πάνω από 50 χώρες.

Περισσότερες από 3.000 προκαθορισμένες συναντήσεις B2B μεταξύ Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών πραγματοποιήθηκαν σε ένα τριήμερο με την πλειονότητα των αγοραστών να έχει προταθεί από τις τράπεζες του Trade Club Alliance και προέρχεται από το πελατολόγιό τους καθώς και πάνω από 120 Ελληνικές επιχειρήσεις πελάτες της Eurobank.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας κ. Φωκίων Καραβίας, οι Αναπληρωτές Διευθύνοντες Σύμβουλοι, κ.κ. Σταύρος Ιωάννου, Θεόδωρος Καλαντώνης, Κωνσταντίνος Βασιλείου και υψηλόβαθμα στελέχη της Διοίκησης υποδέχθηκαν στη Θεσσαλονίκη τους εκπροσώπους των ξένων τραπεζών και τις δεκάδες επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, οι οποίοι συμμετείχαν επίσης στο Forum που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος.Εκ των συνδιοργανωτών, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, στο χαιρετισμό του σημείωσε ότι «η ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου δύναται να αποτελέσει τον πιο σημαντικό παράγοντα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, εξήρε την δουλειά της αυτοδιοίκησης στον τομέα της επιχειρηματικότητας καθώς και την επιτυχημένη πορεία σε επίπεδο απορρόφησης κονδυλίων της περιφέρειάς του. Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.Την κεντρική ομιλία στο Forum πραγματοποίησε ο κ. Francis Kelly, ManagingDirector & Head Government & Public Affairs Americas της DeutscheBank, με θέμα "Ο πολιτικός κίνδυνος και οι Διεθνείς Αγορές: Κίνδυνοι και Ευκαιρίες από το 2019 και μετέπειτα".
Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ του κ. Fr. Kelly και του κ. Τάσου Αναστασάτου, Επικεφαλής Οικονομολόγου του Ομίλου Eurobank, στην οποία αναπτύχθηκαν οι επιπτώσεις των γεωπολιτικών εξελίξεων για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με έμφαση στα ζητήματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, της ενεργειακής διπλωματίας στην περιοχή, το ρόλο της Τουρκίας και το μεταναστευτικό.


Το τριήμερο του GO in Thessaloniki παρακολούθησαν δημοσιογράφοι του οικονομικού ρεπορτάζ οι οποίοι με πρωτοβουλία της Eurobank είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν υγιείς οικογενειακές επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας που κυριαρχούν στον τομέα τους όχι μόνο στην Ελλάδα, όπου κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό της αγοράς, αλλά και σε όλον τον κόσμο όπου, είτε εξάγουν τα προϊόντα τους, είτε διατηρούν παραρτήματα.

Το Go in Thessaloniki παρακολούθησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Star Κεντρικής Ελλάδας Γιώργος Σιμόπουλος.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.