fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ο Θύμιος Κυρίτσης είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει σπουδάσει μηχανικός, ωστόσο τον κέρδισε ο κλάδος του τουρισμού αφού εργάζεται στο ξενοδοχείο της οικογένειας του.

Καλός γνώστης του χώρου, θέλει να προσφέρει στη πόλη που ζει, στη Λαμία και όταν ο Θύμιος Καραΐσκος του ζήτησε να μπει στον συνδυασμό Λαμία Περήφανη Πόλη το δέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Όπως γράφει ο Θύμιος Κυρίτσης στην προσωπική του συνέντευξη, είναι αποφασισμένος να συνεργαστεί με όλους για μια Περήφανη Πόλη.

 

Ποιος είμαι και με τι δραστηριοποιούμαι.

Έχω σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός, αλλά επαγγελματικά ασχολούμαι από το 2012 στην οικογενειακή μας επιχείρηση, στο Ξενοδοχείο «ΑΘΗΝΑ». Είναι αυτό που ήθελα πάντα. Αυτό που μου άρεσε! Και γι’ αυτό προσπαθώ συνεχώς, να το εξελίξω και να το κάνω καλύτερα. Ψάχνω και μαθαίνω συνεχώς σε εκθέσεις, σεμινάρια, γιατί η γνώση είναι η βάση για να μπορέσουμε να κάνουμε το οτιδήποτε. Θεωρώ ότι έχω συνεισφέρει αρκετά, και έχω επιδείξει πρόοδο. Επειδή όμως όπως πάντα λέω, «Εχθρός του καλού είναι το ΚΑΛΥΤΕΡΟ!» πάντα θα αναζητώ τα αδύναμα σημεία μου με σκοπό να τα βελτιώσω. Επειδή στην εποχή που ζούμε όλα είναι στο Ίντερνετ, κρινόμαστε καθημερινά στις δουλειές μας. Θέλω οι πελάτες μου να με κρίνουν. Έτσι το βλέπω, σαν μια βοήθεια στο να εντοπίσω τα αδύναμα σημεία μου και να μπορέσω να διορθώσω τα λάθη μου.

Γιατί πήρα την απόφαση να συμμετάσχω στις εκλογές.

Η απόφασή μου να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση ήταν καθαρά προσωπική επιλογή. Ο λόγος ήταν γιατί ήθελα να συμμετέχω στα κοινά για να βοηθήσω την πόλη στην οποία γεννήθηκα, μεγάλωσα και πλέον δραστηριοποιούμε επαγγελματικά και ξεκίνησα να δημιουργήσω την οικογένειά μου. Θέλω ο τόπος αυτός να προοδεύσει και να πάρει ρόλο πρωταγωνιστικό. Να μπορεί να κρατήσει τα παιδιά του εδώ και να έχει τις θέσεις εργασίας και τις συνθήκες για να προσελκύσει κιάλλα. Θεωρώ ότι πρέπει να αναλάβει η γενιά μου βασικό ρόλο στα κοινά. Οι γονείς μας είναι η ώρα σιγά σιγά να μας αφήσουν να αναλάβουμε αλλά και εμείς για να το κάνουμε σωστά πρέπει να τριφτούμε μαζί τους και να μάθουμε. Και από τις εμπειρίες τους αλλά και από τα λάθη τους, γιατί κανείς μας δεν γεννήθηκε μαθημένος, αλλά και όποιος προσπαθεί κάνει και λάθη.

Γιατί συμμετέχω στον συνδυασμό ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ του Ευθύμιου Καραΐσκου.

Ο κ. Καραΐσκος είναι ένας άνθρωπος που πέρα από τις υπόλοιπες αρετές του, χαρακτηρίζεται από ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Για μένα το βασικότερο! Γιατί μια προσπάθεια κρίνεται αυστηρά από το αποτέλεσμα της. Πιστεύω στην δυνατότητες του και στην ικανότητα να αξιολογήσει τις ιδέες που θα έχει ο ίδιος αλλά και η ομάδα του, και να μην μείνει στην επιβράβευση μιας καλής ιδέας αλλά στην πραγματοποίησή της.

Ποια είναι η γνώμη μου για την ανάπτυξη του Δήμου.

Θα σας πω! Εγώ το βλέπω από την πλευρά του ξενοδόχου. Υπάρχει μεγάλη εξειδίκευση και σίγουρα δεν μπορώ να γνωρίζω τα πάντα. Αυτό που γνωρίζω λοιπόν και που θέλω να βελτιώσω στην πόλη μας, είναι ο Τουρισμός και η επισκεψιμότητά της. Και για να μην παρεξηγηθώ τουρισμός δεν σημαίνει μόνο θάλασσα, ξαπλώστρα, και ηλιοθεραπεία. Η περιοχή μας είναι πάμπλουτη σε Ιαματικές πηγές, Ιστορία, μοναστήρια, μονοπάτια και όμορφη φύση! Πάρα πολλές αφορμές για να επισκεφτεί κάποιος τον τόπο μας, και σε συνδυασμό με το καλό φαγητό και την πλούσια τοπική μας κουζίνα, έχει ότι χρειάζεται για να περάσει όμορφα. Τουρισμός επίσης είναι και ο θρόνος του GAME OF THRONES που φτιάχτηκε στην Παύλιανη. Έγινε ένα ακόμα βήμα μετά το πολύ πετυχημένο παρκάκι! Θα γίνει ΧΑΜΟΣ!! Αναμφίβολα! Φανατικοί θαυμαστές της σειράς από όλο τον κόσμο θα φτάσουν στην Παύλιανη για να τον επισκεφτούν. Βλέπετε λοιπόν πως μπορούν να δημιουργηθούν τουριστικές attraction με την δυνατότητα προσέλκυσης Χιλιάδων επισκεπτών! Είναι ώρα να δημιουργήσουμε και για την Λαμία, και γι’ αυτό θέλω τους νέους μαζί μου. ΠΡΕΠΕΙ να πάρουμε πρωτοβουλίες. Και θέλω και να τονίσω και ένα ακόμα πλεονέκτημα μας. Είμαστε το ΚΕΝΤΡΟ της Ελλάδας, και η πρόσβαση από παντού είναι εύκολη και σύντομη.

Γιατί θεωρώ σημαντικό τον τουρισμό.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που το πρόγραμμα του επικεφαλής μας κου Καραΐσκου αναφέρει ΠΡΩΤΟ τον τουρισμό στο κομμάτι της Βιώσιμης ανάπτυξης. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει την σημασία του στην ανάπτυξη της οικονομίας στην πόλη μας. Είναι η άμεση πηγή εσόδων. Υπάρχουν επαγγέλματα όπως καφετέριες, εστιατόρια, Ξενοδοχεία, και πολλά ακόμα που έχουν άμεσα οφέλη από τους επισκέπτες της πόλης μας, και άλλα που δεν έχουν τόσο άμεση! Σε κάθε περίπτωση η είσοδος οικονομικών πόρων στους πολίτες μας θα είναι σημαντική, και τα έσοδα αυτά θα κάνουν κύκλο μετά σε όλα τα επαγγέλματα. Εάν έχω θα αγοράσω! Καινούριο κινητό, αυτοκίνητο, σπίτι, κλπ… Και ένα ακόμα παράδειγμα για να καταλάβει καλύτερα ο κόσμος ΠΟΣΟ σημαντικός είναι ο τουρισμός! Φυσικά αναφέρομαι στο φαινόμενο «ΤΡΙΚΑΛΑ». Στατιστικό για τον μήνα λειτουργίας του Μύλου των ξωτικών για τα περασμένα Χριστούγεννα, 1200000 περίπου επισκέπτες! Όγκος τόσο μεγάλος που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ καταλύματα για να φιλοξενηθεί. Οι περισσότεροι από αυτούς πήγαν αυθημερόν. Αλλά αν υπολογίσει κανείς κατ’ ελάχιστο 10€ από κάθε επισκέπτη για ένα σουβλάκι, ένα νερό, ένα καφέ, το όφελος των επιχειρήσεων στο δήμο Τρικάλων….

…είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ!

Υπάρχουν ιδέες και για μια παρόμοια Τουριστική ανάπτυξη, και τι προτεραιότητες πρέπει να δοθούν;

Φυσικά! Υπάρχουν! Εκτός του να δημιουργηθούν πράγματα όπως είπα και πριν, πρέπει να εκμεταλλευτούμε την θέση μας στο κέντρο της Ελλάδας. Όπως πρώτη η Πάτρα εδώ και χρόνια ένωσε το όνομά της με το καρναβάλι, και πιο πρόσφατα τα Τρίκαλα ενώθηκαν με τα Χριστούγεννα, μπορούμε να κάνουμε εδώ το Πάσχα για παράδειγμα. Και έχουμε στον Δήμο μας δράσεις. Ελάχιστοι βέβαια γνωρίζουν, τα Πασχαλόγιορτα της Υπάτης. Κατά την προσωπική μου άποψη ας προσπαθήσουμε και με το Καρναβάλι, και με τα Χριστούγεννα. Και με κάθε άλλου είδους εκδήλωση που κάποιος μπορεί να σκεφτεί. Κάτι όμως βασικό! Ο χώρος της εκδήλωσης πρέπει να μπορεί να υποστηρίξει Parking Λεωφορείων. Ενδεικτικά, μια όμορφη τοποθεσία για την δημιουργία Χριστουγεννιάτικου χωριού μπορεί να είναι το πάρκο στα λουτρά Υπάτης. Και δεύτερο βασικό η διοργάνωση να γίνει από επαγγελματία στην διοργάνωση εκδηλώσεων, ο οποίος θα ξέρει το πώς, και φυσικά να στοχεύσει και να το διαφημίσει σωστά για να προσελκύσει επισκέπτες. Οι εκδηλώσεις ΔΕΝ πρέπει να απευθύνονται μόνο στους δημότες μας. Πρέπει να προσελκύουν και επισκέπτες και από αλλού. Και επειδή και ο Τουρισμός είναι κομμάτι του πολιτισμού, αυτά τα 2 πρέπει να έχουν καλή συνεργασία! Και να στοχεύουν στην εξωστρέφεια! Πρέπει και ο πολιτισμός μας να φανεί προς τα έξω! Να διαφημιστεί! Να έχει την ευκαιρία κάποιος εκτός του Δήμου μας να μας επισκεφτεί για να παρακολουθήσει και να μάθει από μια εκδήλωση που θα φιλοξενήσουμε. Συναυλία, Θέατρο, ότι και να είναι αυτό. Ενδεικτικά να σας πω ότι λόγο της γυναίκας μου που κατάγεται από την Κύπρο, γνωρίζω συγγενείς αλλά και φίλους που έρχονται Σαββατοκύριακο για θέατρο, μπουζούκια και ψώνια στην ΑΘΗΝΑ.
Προτεραιότητα λοιπόν πρέπει να είναι η καλή εξυπηρέτηση και φιλοξενία των επισκεπτών. Πρέπει να τους κάνουμε καλή εντύπωση για να θέλουν να ξανάρθουν. Και φυσικά η διευκόλυνση στην πρόσβασή τους. Τα Group αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι αυτού τα οποία έρχονται με λεωφορείο και γι’ αυτό και πριν τόνισα την σημασία να διευκολυνθεί η πρόσβαση του στην πόλη μας. Να γίνουν παρεμβάσεις στους δρόμους για να μπορεί ένα τέτοιο όχημα να μετακινηθεί, να υπάρχουν θέσης ολιγόλεπτης στάσης για επιβίβαση και αποβίβαση σε κεντρικά σημεία και το βολικότατο Parking στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, να φωταγωγηθεί, να φυλάσσεται ή να παρακολουθείται, για να εμπνέει ασφάλεια στον οδηγό να το αφήσει εκεί την νύχτα. Και Δεύτερο, θα πρέπει να συναντηθούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και από κοινού να δημιουργήσουμε τουριστικά πακέτα για την προσέλκυση τουριστών. Και εμπλεκόμενους με τον τουρισμό στο δικό μου μυαλό έχω πολλούς! Τουριστικά γραφεία, ΕΟΤ, Δήμος, εστιατόρια, καφετέριες, γιατροί (Ιαματικός τουρισμός), εργαστήρια τοπικών προϊόντων, ξενοδοχεία, και δεν ξέρω εάν ξεχνώ και κάποιον αυτή τι στιγμή. Όλοι μαζί θα σχεδιάσουμε το BRAND NAME της Λαμίας! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!

Τέλος, θέλω να ζητήσω την εμπιστοσύνη και την ψήφο σας με την υπόσχεση να προσπαθήσω για το καλύτερο. ΔΕΝ διεκδικώ το αλάθητο και γι’ αυτό σε καμία περίπτωση δεν θέλω να σκεφτεί κάποιος πως είμαι καλύτερος από οποιονδήποτε άλλο. Εάν τα καταφέρω να λάβω την εμπιστοσύνη σας, θα συνεχίσω να έχω τα αυτιά μου ανοιχτά και να ακούσω τα παράπονά σας και τις ιδέες σας. Θα είμαι απλά ένας εκπρόσωπός σας, και θα υπερασπιστώ συνεργαζόμενος με ολόκληρη την ομάδα, όποια ιδέα υπάρχει προς το κοινό καλό.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.