STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

ypΜε επιτυχία εξελίσσεται το Φεστιβάλ Πολιτισμού «ΥΠΑΤΗ 2018» που διιοργανώνει ο Εκπολιτιστικός - Επιμορφωτικός Σύλλογος Υπαταίων «ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ» από τις 8 έως τις 26 Αυγούστου 2018 στην Υπάτη.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 8 Αυγούστου στο Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης η βραδιά αφιερωμένη στον Απουλήιο, το Ρωμαίο συγγραφέα των Μεταμορφώσεων (που εξελίσσονται στην Υπάτη) με ομιλητές τον Prof Baudouin Decharneux, Μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας Βελγίου και τον Δρ. Γεώργιο Κακαβά, Δ/ντη Νομισματικού Μουσείου και τα αποκαλυπτήρια τιμητικής μαρμάρινης πλάκας, δωρεά του πρώην Δημάρχου Γεωργίου Κουτρούμπα.

Την Δευτέρα 13 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την Oλυμπιακή παιδεία - Γνωρίζοντας το ευ αγωνίζεσθε, με ομιλία της Ιωάννας Μάστορα Γεν. Γραμματέας Ολυμπιακού Κέντρου Φιλοσοφίας & Παιδείας, Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε βράβευση αθλητών/τριών από την Υπάτη με πανελλήνιες, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις και Θεατρικό Δρώμενο από παιδιά της Υπάτης.

Απόψε Παρασκευή 17/8, ώρα 21:00, στην Κεντρική Πλατεία της Υπάτης θα πραγματοποιηθεί η μουσικοχορευτική παράσταση «Σεργιάνι στην Παράδοση» - Χοροί και τραγούδια της Ελλάδας με τις χορευτικές ομάδες των Αινιάνων.

Την Κυριακή 19/8, ώρα 18:00, θα διεξαχθεί Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού "...ιχνηλάτες περπατούν ... Αινιάνες, Κομνηνούς να βρούν..." για μικρούς και μεγάλους με αφετηρία το Μεσαιωνικό Κάστρο της Υπάτης.Το Φεστιβάλ «ΥΠΑΤΗ 2018» ολοκληρώνεται με εκδηλώσεις για την Πανσέληνο του Αυγούστου: το Σάββατο 25/8, ώρα 19:00, θα λάβουν χώρα τα «ΑστροπερΥΠΑΤΗματα - ψάχνοντας τους πλανήτες στον αυγουστιάτικο ουρανό της Υπάτης και όχι μόνο... » στο Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης και την Κυριακή 26/8, ώρα 21:00, θα πραγματοποιηθεί Μουσική βραδιά με έντεχνο τραγούδι στον Αύλειο Χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Φθιώτιδας, στα πλαίσια του επιτυχημένου θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το Αυγουστιάτικο Φεστιβάλ Πολιτισμού «ΥΠΑΤΗ» μετρά πλέον των 40 χρόνων συνεχούς παρουσίας στο πολιτιστικό γίγνεσθαι όχι μόνο της Υπάτης αλλά και της Φθιώτιδας. Αποτελεί ένα μοναδικό Φεστιβάλ - Θεσμό, αποτέλεσμα των πολύχρονων προσπαθειών του Συλλόγου μας για να κρατήσει ζωντανή τη παράδοση, το πολιτισμό, προσπαθώντας να διατηρήσει τον πήχη της ποιότητας των πολιτιστικών δρώμενων της περιοχής ψηλά, παρά τις αντίξοες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, σε πείσμα των εποχών που προστάζουν άλλες μορφές διασκέδασης και επιμόρφωσης. Ο Σύλλογος «ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ» αποδεικνύει πως μέσω του πραγματικού εθελοντισμού, της δημιουργικότητας και της αγάπης για τον τόπο μας μπορούμε συλλογικά να καταφέρουμε να φτάσουμε πολύ πιο μακριά … ακόμα πιο ψηλά.

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων και της Τοπικής Κοινότητας Υπάτης και με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας και του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας «Ηρακλής», καθώς και των εθελοντών-μελών του Συλλόγου «ΟI AINIANEΣ» τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη υλική και ηθική βοήθειά τους.

ypati

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.