STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

ekdilwsh dhmotiko 1

Οι μαθητές/τριες της Β΄ Τάξης του 18ου Δημ. Σχ. Λαμίας, με την βοήθεια της Εκπαιδευτικού Πληροφορικής κ. Τάσση Παρασκευής, έστειλαν μια όμορφη ηλεκτρονική πρόσκληση στους/στις συμμαθητές/τριες τους της Β΄ Τάξης του 17ου Δημ. Σχ. Λαμίας, για να τους/τις καλέσουν στο σχολείο τους

δείτε εδώ:

Η πρόσκληση έγινε αποδεκτή με χαρά και οι μαθητές/τριες της Β΄ Τάξης του 17ου Δημ. Σχ. Λαμίας, με την επιμέλεια της Εκπαιδευτικού Πληροφορικής κ. Σόρκου Ευτυχίας, απάντησαν ηλεκτρονικά με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο δείτε εδώ:

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 κατά την διάρκεια του δεύτερου διδακτικού δίωρου. Αρχικά η Διευθύντρια του 18ου Δημ. Σχ. Λαμίας κ. Ανδριτσοπούλου Δήμητρα καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους μαθητές/τριες & Εκπαιδευτικούς στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου. Κατόπιν τα παιδιά συστήθηκαν λέγοντας τα ονόματά τους – ήδη πολλά γνωρίζονται επειδή ζουν στην ίδια περιοχή, από εξωσχολικές δραστηριότητες ή από το 6ο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Λαμιέων ( το 6ο ΚΔΑΠ στεγάζεται στο 18ο Δημ. Σχ. Λαμίας και φιλοξενεί το απόγευμα παιδιά της ευρύτερης περιοχής )

Ακολούθησε προβολή του παραμυθιού « Το νησί των συναισθημάτων » του Μάνου Χαντζιδάκι δείτε εδώ:

όλα μαζί τα παιδιά τραγούδησαν το « Ελάτε να γίνουμε φίλοι », το οποίο ακούστηκε από την παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου πλαισιωμένο με υπέροχες καλοκαιρινές εικόνες δείτε εδώ:
Δασκάλα της Β΄ Τάξης κ. Κατσαρή Κυριακή επέλεξε τα 2 βίντεο με παιδαγωγικό στόχο την ενίσχυση των θετικών συναισθημάτων των παιδιών (EQ).

Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στους χώρους του σχολείου: Βιβλιοθήκη, Αίθουσα Θεατρικής Αγωγής, Αίθουσα Φυσικών, Αίθουσα Η/Υ, Αίθουσα Ξένων Γλωσσών, Αίθουσα Ολοήμερου & Αίθουσα Β΄ Τάξης. Οι μαθητές/τριες της Β΄ του 18ου χάρισαν στους συμμαθητές/τριές τους του 17ου όμορφες καλοκαιρινές ζωγραφιές για να τους ευχηθούν « Χαρούμενες Διακοπές! ». Οι μικροί επισκέπτες πρόσφεραν στους νέους φίλους τους ένα καλάθι με γλυκάκια και 2 εξαιρετικά βιβλία-δημιουργίες με ζωγραφιές τους.

Ύστερα οι μαθητές/τριες τραγούδησαν 3 αγγλικά μουσικοκινητικά τραγούδια (με τις απαραίτητες κινήσεις!) στο προαύλιο, με την καθοδήγηση της Εκπαιδευτικού Αγγλικής Γλώσσας κ. Γιακοβή Γιάννας. Στο τέλος την σκυτάλη πήρε ο Γυμναστής κ. Πουγκακιώτης Απόστολος για να οργανώσει αθλητικά παιχνίδια. Πριν την αποχώρηση έγινε ομαδική φωτογράφηση και προσφέρθηκαν κεράσματα. 

Τα παιδιά αλλά και οι εκπαιδευτικοί ενθουσιάστηκαν από την συνολική θετική ανταπόκριση στις κοινές διαθεματικές δράσεις και την φιλική γνωριμία των μαθητών/τριών των όμορων σχολείων. Μια ωραία ανάμνηση, για όλους τους παρευρισκομένους, έχει προστεθεί στις ιδιαίτερες σχολικές στιγμές που ξεχωρίζουν…

Η Διευθύντρια & οι Εκπαιδευτικοί του 18ου Δημ. Σχ. Λαμίας ευχαριστούν θερμά τον Διευθυντή του 17ου Δημ. Σχ. Λαμίας κ. Αναγνώστου Διονύσιο, τις Δασκάλες των 2 τμημάτων της Β΄ Τάξης κ. Καλλούση Γιάννα & κ. Κωστορρίζου Ελένη, καθώς και τις Εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής κ. Μπαρτσώκα Χρύσα & κ. Βλάχου Ειρήνη, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, συνόδευσαν τους/τις μικρούς/ές μαθητές/τριες και συνεργάστηκαν για την επιτυχή διοργάνωση αυτής της συνάντησης.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.