STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

kedikoglou anagnwsiΣκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στα ελληνοτουρκικά άσκησε ο Σίμος Κεδίκογλου, χαρακτηρίζοντας υποκριτικό το να κάνουν λόγο για εθνική συνεννόηση και συναίνεση στα εθνικά θέματα τη στιγμή, που στην εσωτερική πολιτική σκηνή «παίζουν το παιγνίδι του διχασμού και της λάσπης».


Ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση», στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής και ερωτηθείς σχετικά με το θέμα του συσχετισμού της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις τουρκιές φυλακές με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι στην κυβέρνηση δεν υπάρχει ξεκάθαρη γραμμή και στάση, γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι άλλα ισχυρίζεται ο υπουργός Άμυνας ο κ. Καμμένος, που μιλάει για ομηρία, άλλα ο αναπληρωτής του κ. Κουβέλης, που το αρνείται και διαφορετική είναι η θέση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά, ο οποίος υποβαθμίζει την επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Όταν μέσα στην κυβέρνηση δεν υπάρχει μία ξεκάθαρη γραμμή ανησυχούμε πάρα πολύ. Οι τελευταίοι που μπορεί να μιλήσουν για εθνική συνεννόηση και εθνική συναίνεση είναι οι σημερινοί κυβερνώντες, γιατί την ίδια ώρα που συμβαίνουν αυτά στα εθνικά θέματα στην εσωτερική πολιτική σκηνή παίζουν το παιχνίδι του διχασμού και της λάσπης. Αυτά είναι επικίνδυνα παιγνίδια, ιδιαίτερα σε μία τόσο ευαίσθητη συγκυρία. Ενώ ακόμα περιμένουμε την απάντηση του κ Τσίπρα στους επαναλαμβανόμενους ισχυρισμούς του κ Ερντογάν, ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις για την παράδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών.»
Απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτημα σχετικά με την άρνηση του προέδρου της Ν.Δ Κυριάκου Μητσοτάκη να ενημερωθεί από τον κ. Κοτζιά για το Σκοπιανό ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διάλεξε να μην παίξει τα παιγνίδια της σημερινής κυβέρνησης. Ο κ Κοτζιάς έστειλε ένα sms στο κ. Κουμουτσάκο λέγοντάς του, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να τον ενημερώσει την ερχόμενη εβδομάδα ή τη μεθεπόμενη. Αυτός είναι θεσμικός τρόπος ενημέρωσης; Με ένα sms; Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημερώνεται από τον πρωθυπουργό, αν θέλει ο κ Κοτζιάς υπάρχει ο αντίστοιχός του ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος θα δεχτεί την ενημέρωση.
»Πρόθυμους ηλίθιους συνενόχους δεν θα βρει η κυβέρνηση στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ακούσαμε τον κ. Κοτζιά να λέει, ότι περιμένει το επόμενο μεγάλο βήμα. Ποιο θα είναι αυτό, τη στιγμή που τα Σκόπια σκληραίνουν διαρκώς τη στάση τους και ξεκαθαρίζουν, ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής Συντάγματος, ούτε και ζήτημα απαλοιφής των διαφόρων αλυτρωτικών στοιχείων που έχουν. Όταν είναι ξεκάθαρο, ότι πάνε για το παιγνίδι του μουτζούρη, κάτι που είχε πει εύστοχα η Ντόρα Μπακογιάννη. Αυτή τη στιγμή, γιατί έχει και αυτό σημασία στη διπλωματική σκηνή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του κ. Τσίπρα αναφέρει, ότι δεν πρόκειται να περάσει η συμφωνία για τα Σκόπια στη Βουλή. Οπότε η κυβέρνηση, που έχει θεωρητικά τη δεδηλωμένη, δεν έχει κοινή γραμμή. Υπάρχει μία θέση της μειοψηφίας και θέλουν η μειοψηφία να γίνει πλειοψηφία με τη βοήθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Το πιο επικίνδυνο είναι, ότι αυτή η κυβέρνηση παίζει με τα εθνικά θέματα για τις εσωτερικές της ανάγκες. Αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνη συνταγή. Μπορείτε να ανατρέξετε στο παρελθόν να δείτε επί κυβερνήσεων της ΝΔ πόσο τακτικά και πόσο θεσμικά ενημερώνονταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης».
Σε ό, τι αφορά τη θέση της Ν.Δ σχετικά με το διάλογο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ο Σίμος Κεδίκογλου επεσήμανε:
«Είναι επικίνδυνα τα όσα λέγοντα από κυβερνητικά χείλη, ότι δηλαδή το Σύνταγμα δεν μπορεί να είναι ουδέτερο και ότι πρέπει να έχει προοδευτικό πρόσημο. Το Σύνταγμα πρέπει να είναι ουδέτερο, πρέπει να αντιμετωπίζει ισότιμα όλους τους Έλληνες και δεν γίνεται να υπάρχουν πρόσημα και διάφορες κατευθύνσεις και ό, τι άλλο φαντάζονται. Δηλαδή μάς λένε ότι πρέπει να μεροληπτεί;
Εμείς είχαμε μία θέση ξεκάθαρη, ότι πρέπει ο λαός, οι πολίτες να επικυρώσουν τη Συνταγματική Αναθεώρηση, προτείνοντας να αποφασίσουν από κοινού όλα τα κόμματα για το ποιες θα είναι οι προς αναθεώρηση διατάξεις. Να πάρουμε τώρα τις 180 ψήφους , έτσι ώστε η επόμενη Βουλή να μπορεί να αναθεωρήσει αυτές τις διατάξεις με 151 ψήφους. Αυτό σημαίνει ότι ο λαός, οι πολίτες θα ξέρουν μαζί με την προεκλογική καμπάνια του κάθε κόμματος για το οικονομικό πρόγραμμα και για τις κυβερνητικές θέσεις, ότι αυτό το κόμμα, αν γίνει κυβέρνηση, θα αναθεωρήσει μία σειρά από άρθρα και όχι αυτά που αποφασίζει ο κ. Τσίπρας σήμερα, ότι είναι τα άρθρα, που θα δώσουν προοδευτικό πρόσημο στο Σύνταγμα και θα καταργήσουν την ουδετερότητά του. Αυτά είναι επικίνδυνα παιγνίδια.»
Επίσης, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρονται στο σκάνδαλο αδειοδότησης των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ο Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε:
«Η ΝΔ έχει ρυθμίσει και εξυπηρετεί τα χρέη της. Έχουμε κάνει αιματηρές οικονομίες, αλλάξαμε τα γραφεία μας, κόψαμε τις δαπάνες πάνω από 80% και είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε τα δάνειά μας. Όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ πήρε δάνειο μετά την κρίση και μάλιστα μετά από επιστολή του κ. Τσίπρα προς την Τράπεζα. Το σίγουρο είναι, πως έχουμε φουλ της λάσπης με τέρμα σκανδαλολογία, άλλο ένα κεφάλαιο στο εξαιρετικά δυσώδες αφήγημα αυτής της κυβέρνησης».
Σχετικά με το προσφυγικό –μεταναστευτικό ζήτημα και όσον αφορά στο νομοσχέδιο για την απονομή ασύλου ανέφερε, ότι υπάρχει βάσιμη υποψία ότι η εν λόγω διάταξη μπορεί και να αφορά τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, κάτι που, όπως είπε, ελπίζουν να μη συμβαίνει και πρόσθεσε: «η στάση της κυβέρνησης στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, οι χειρισμοί τους είναι στην καλύτερη περίπτωση ερασιτεχνικοί και επικίνδυνοι».
Τέλος, για το σενάριο διεξαγωγής εκλογών ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε:
«Επιθυμούμε οι εκλογές να γίνουν χθες. Κάθε μέρα παραμονής αυτής της κυβέρνησης στοιχίζει πανάκριβα, ανεβάζει και άλλο το λογαριασμό. Κάθε μέρα η ζημιά γίνεται χειρότερη. Και ενώ έχουν πεθάνει οι Έλληνες από τους φόρους ποια είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης; Να αυξήσουν τους μετακλητούς, τους διορισμένους, τους δικούς τους που σε σχέση με το 2014 είναι κατά σχεδόν 30.000 περισσότεροι, προσπαθώντας παράλληλα να αλώσουν και το Κράτος, βάζοντας γενικούς γραμματείς τετραετούς θητείας και γραμματείς στους δήμους. Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο. Σήμερα ο αγώνας πρέπει να γίνει για την οικονομική ανεξαρτησία της Ελλάδας και του κάθε Έλληνα, γιατί το να πληρώνεται ο νέος με 386 ευρώ δεν είναι ανεξαρτησία».

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.