STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

marias

Ο κύβος ερρίφθη. Η τεράστια επιτυχία του Συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη καθώς και το μεγαλειώδες Συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος που γίνεται σήμερα στέλνουν καταλυτικό μήνυμα στην κυβέρνηση και στους διεθνείς παράγοντες.

ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν μπορούν πλέον να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους και είναι βέβαιο ότι αντιλήφθηκαν ότι με τα καμώματά τους ξύπνησαν τον γίγαντα λαό ο οποίος δεν ανέχεται την καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας μας από τα Σκόπια. Δεν ανέχεται τον σφετερισμό της ιστορίας μας. Δεν ανέχεται τις αλυτρωτικές προκλήσεις των Σκοπίων.

Εάν τα Σκόπια πραγματικά επιθυμούν μια ειρηνική συνύπαρξη με την Ελλάδα θα πρέπει άμεσα εδώ και τώρα να σταματήσουν το παραμύθι ότι δήθεν είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ότι δήθεν αποτελούν το μακεδονικό έθνος. Η γλώσσα τους, τα ήθη και έθιμά τους αλλά και η προέλευσή τους είναι σλαβικής καταγωγής όπως άλλωστε παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Κίρο Γκλιγκόροφ.

Εκεί πρέπει να αναζητήσουν τις ρίζες τους και με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά να οικοδομήσουν την εθνική τους ταυτότητα. Βέβαια όπως αποκάλυψε ο Νίμιτς σε δηλώσεις του από τα Σκόπια η Ελληνική πλευρά δεν του έθεσε καν θέμα περί μη ύπαρξης μακεδονικού έθνους γεγονός που αποδεικνύει τι είδους δήθεν διαπραγμάτευση πραγματοποιεί η κυβέρνηση των ΣΥΡΑΖΑΝΕΛ.

Από την άλλη πλευρά εάν οι ΗΠΑ επιθυμούν πράγματι την αμυντική θωράκιση των Σκοπίων αντί να πιέζουν την Ελλάδα να δώσει τη συγκατάθεσή της για συμμετοχή του μορφώματος στη Συμμαχία μπορούν κάλλιστα να εφαρμόσουν τα της Ν.Κορέας ή των Φιλιππίνων, δηλαδή να συνάψουν διμερή αμυντική συμφωνία με τα Σκόπια και να εγγυηθεί απευθείας η Ουάσιγκτον την αμυντική θωράκιση των σκοπιανών.

Επιπλέον φανταστείτε τι θα συμβεί σε περίπτωση ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα με βάση την περίφημη ρήτρα του άρθρου 5 της ιδρυτικής Συνθήκης της Συμμαχίας θα είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει στρατιωτικά τους σκοπιανούς σε περίπτωση που δεχθούν επίθεση από τους Κοσοβάρους γεγονός σφόδρα πιθανό. Δηλαδή θα στείλουμε τα παιδιά μας να θυσιαστούν για να σώσουν τα Σκόπια;

Επιπλέον πιθανή ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ σημαίνει ότι εκεί μπορεί να εγκατασταθεί εντελώς προσχηματικά μεγάλη στρατιωτική δύναμη της Τουρκίας και έτσι η Άγκυρα να καταφέρει να πλευροκοπήσει την Πατρίδα μας.

Η πάνδημη κινητοποίηση του λαού μας στη Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό σε πρώτη φάση λοιδορήθηκε από τους κυβερνητικούς κονδυλοφόρους ως δήθεν ακροδεξιά σύναξη, γεγονός που εξόργισε τον ίδιο τον Ελληνικό λαό. Για το Συλλαλητήριο βέβαια της Αθήνας οι κυβερνητικοί δεν τολμούν να αρθρώσουν κουβέντα μιας και η παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη επισφραγίζει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τον χαρακτήρα της συγκέντρωσης αυτής.

Από την άλλη πλευρά βέβαια τα διάφορα συστημικά κόμματα βλέποντας τις μαζικές λαϊκές αντιδράσεις αναπροσαρμόζουν άρον-άρον τις θέσεις τους με πρώτη τη Νέα Δημοκρατία η οποία από κει που «έκανε σπονδές» στη σύνθετη ονομασία, τώρα πέρασε στην άποψη καμιά υποχώρηση στο όνομα της Μακεδονίας μας. Το ΠΑΣΟΚ και οι λοιποί, πλην Ποταμιού, αναζητούν μια νέα ισορροπία ανάμεσα στη θέση κανένας συμβιβασμός στο όνομα και στην επιλογή «ολίγη Μακεδονία και για τους σκοπιανούς».

Εμείς ως ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ από τη πρώτη στιγμή διατυπώσαμε με σαφήνεια και ευθαρσώς τη θέση μας. Πολύ πριν διαφανεί το τι μέλλει γενέσθαι στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης είχαμε επισημάνει σε άρθρο μας στις 7/1/2018 με τον τίτλο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ τα παρακάτω:

«Όπως υποστήριξα πριν λίγες ημέρες στον τηλεοπτικό σταθμό Κontra στις 29/12/2017, παρότι τα περισσότερα ελληνικά πολιτικά κόμματα θέλουν ένα σύνθετο γεωγραφικό προσδιορισμό για την ονομασία των Σκοπίων, ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού –καθώς και το Κόμμα μας ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ— δεν δέχεται καμιά καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας μας και δεν πρόκειται να δεχθεί για το όνομα των Σκοπίων καμία σύνθετη ονομασία με οποιονδήποτε γεωγραφικό προσδιορισμό.

Για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση οφείλει να θέσει το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων στην κρίση του Ελληνικού λαού ο οποίος ενεργώντας κυρίαρχα και πρωτογενώς να αποφασίσει σχετικά με δημοψήφισμα για το Σκοπιανό. Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό λοιπόν εδώ και τώρα».

Στη συνέχεια στις 14/1/2018 με άρθρο μας πάλι και υπό τον τίτλο ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ είχαμε επισημάνει τα παρακάτω: « Οι βασικοί λόγοι αντίδρασης του Ελληνικού λαού έναντι των Σκοπίων για τον σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας μας καθώς και της ιστορίας μας όχι μόνο δεν εξέλειπαν αλλά αντίθετα συνεχίζουν να υπάρχουν. Και φυσικά θα εμπεδωθούν και με τη βούλα της Αθήνας αν τελικά η Ελλάδα συναινέσει επίσημα στη χρήση με οποιαδήποτε τρόπο του ονόματος Μακεδονία από τα Σκόπια.

Η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική. Καταγγέλλουμε την καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας μας από τα Σκόπια. Διαφωνούμε με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων καθ΄ οιονδήποτε τρόπο. Δεν δεχόμαστε για το όνομα των Σκοπίων καμιά σύνθετη ονομασία με οποιονδήποτε γεωγραφικό προσδιορισμό. Ζητούμε δημοψήφισμα για το Σκοπιανό. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις του λαού μας και τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για το Σκοπιανό».

ΟΛΟΙ λοιπόν στο σημερινό Συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος για το Σκοπιανό.

Γιατί η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική. Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό ».

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.