Τελευταίες Ειδήσεις

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 24 Μαΐου 2017 η ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, με θέμα την «Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων».
Στην εκδήλωση παρουσιάσθηκε η πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος να ιδρύσει φορέα πιστοποίησης (Διεπιμελητηριακός Φορέας Πιστοποίησης – ΔΙΦΟΠ) για επαγγέλματα που μέχρι σήμερα δεν έχουν κάποιο ρυθμιστικό πλαίσιο, για επαγγελματικές δραστηριότητες που έχουν ενδιαφέρον για την τοπική οικονομία καθώς και παραδοσιακά επαγγέλματα που χάνονται στο πέρασμα του χρόνου ενώ αξίζει να τα προστατεύσουμε.

«Τα Επιμελητήρια ανταποκρινόμενα στις ανάγκες των μελών τους, διευρύνουν τις δραστηριότητές τους και καλύπτουν σε τοπικό αλλά και κεντρικό επίπεδο θέματα πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η εξειδίκευση και η πιστοποίηση έχουν σημαντικό ρόλο σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Βασικός στόχος μας είναι η πιστοποίηση των φυσικών προσώπων μέσα από την αναγνώριση της κατάρτισης, της γνώσης και της εμπειρίας τους που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες και καταγεγραμμένες απαιτήσεις, προδιαγραφές και διαδικασίες που προβλέπονται από διεθνή πρότυπα», δήλωσε ο Πρόεδρος Αλ. Διαμαντάρας στο χαιρετισμό του.
Την παρουσίαση έκανε ο Διευθυντής του Διεπιμελητηριακού Φορέα Πιστοποίησης κος Άγγελος Τόλκας. Ο Διεπιμελητηριακός Φορέας Πιστοποίησης (ΔΙΦΟΠ) αποτελεί πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και ιδρύθηκε αποκλειστικά για να παρέχει διαπιστευμένες κατά το ISO 17024 υπηρεσίες πιστοποίησης προσώπων και να καλύψει σύγχρονες ανάγκες στο πλαίσιο της Διά Βίου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, παρέχοντας πιστοποιήσεις διεθνούς αναγνώρισης.
Εκ μέρους του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου παραβρέθηκαν ο Οικ. Επόπτης κος Θ. Κυρίτσης, ο Γ. Γραμματέας κος Ν. Ζιάκας & το μέλος του Δ.Σ. κα Χ. Μανώλη. Το παρόν έδωσε και ο Πρόεδρος της ΟΕΒ Φθιώτιδας κος Λ. Μπράζας.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.