Τελευταίες Ειδήσεις

2Στις 4/5/2017 πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα, στο ξενοδοχείο Lucy, η τελετή απονομής των βραβείων του 5ου Περιφερειακού Μαθητικού διαγωνισμού Στερεάς Ελλάδας για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.


Ο Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός Στερεάς Ελλάδας προέκυψε μετά από πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας με την άψογη συνεργασία της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας. Κυρίαρχος στόχος του διαγωνισμού είναι οι μαθητές της Περιφέρειας να έρθουν σε επαφή με το «επιχειρείν» και να αντιληφθούν, ότι η υγιής επιχειρηματική δραστηριοποίηση είναι ικανή να προσφέρει ισχυρές δυνατότητες δημιουργικής και ικανοποιητικής ενασχόλησης.
Πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν οι μαθητές των σχολείων της Περιφέρειας των οποίων οι εργασίες βραβεύτηκαν σε περιφερειακό επίπεδο μετά την πρώτη φάση αξιολόγησης που έγινε σε επίπεδο νομού. Σχεδόν όλοι κατέπληξαν με τις φρέσκιες ιδέες τους, τους παρευρισκόμενους και έδειξαν ότι υπάρχει ελπίδα η επιχειρηματικότητα να πάει ένα βήμα ακόμα πιο μπροστά.

Οι εργασίες που διακρίθηκαν από τη Φθιώτιδα ήταν οι εξής:
1. Εργασία TOURISM 4U, μαθητής: Νικόλαος Κώτσιας από το Γενικό Λύκειο Υπάτης
2. Εργασία DONKEY MILK, μαθήτριες: Παναγιώτα Σταυρομήτρου & Στέλλα Τασούλα από το 3ο Γενικό Λύκειο Λαμίας
3. Εργασία AVOINE, μαθήτριες: Φωτεινή Σακκά & Χριστίνα Ρεντίφη από το 5ο Γενικό Λύκειο Λαμίας
4. Εργασία ΓΟΥΑΒΑ, μαθητές: Εύα Τσαλαφούτα & Κωνσταντίνος Τσίντζος από το Γενικό Λύκειο Δομοκού
Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κος Ιωάννης Λιονάκης και ο Διοικητικός Σύμβουλος κος Ιωάννης Γεροντίτης, υπεύθυνος του Φορέα για την υλοποίηση του Μαθητικού Διαγωνισμού.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευβοίας Φάνης Σπανός, η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κος Παναγιώτης Αγνιάδης και ο Οικονομικός Επόπτης αυτού κος Λουκάς Παπαχαραλάμπους, ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Κωνσταντίνος Ψειρόπουλος, ο Β’ Αντιπρόεδρος κος Δημήτριος Σαμαράς, ο Γενικός Γραμματέας κος Νικόλαος Ζιάκας, και ο Διοικητικός Σύμβουλος αυτού κος Παναγιώτης Αρβανίτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας κος Γεώργιος Γαζής, ο Β’ Αντιπρόεδρος κος Βασίλειος Αυγερινός, ο Οικονομικός Επόπτης κος Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας κος Χρήστος Τσιάμπρας και ο Γενικός Γραμματέας αυτού κος Καραγιαννόπουλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κος Δημητρίου Χρήστος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευβοίας κος Δημήτριος Κυριτσόπουλος, ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Εύβοιας και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ κος Ευάγγελος Κούκουζας και το Μέλος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Εύβοιας κος Ιωάννης Φρουδαράκης.

Την ΚΕΕΕ εκπροσώπησε εκτός από τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕΕΕ και Προέδρου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτη Αγνιάδη και ο διευθυντής αυτής κος Βασίλειος Αποστολόπουλος.

Κοινή διαπίστωση όλων των παρευρισκόμενων ήταν ότι οι νέοι μας κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας και ότι πρέπει τέτοιου είδους δράσεις να υποστηρίζονται μέσα από συνεργασίες φορέων.

Σχόλια (0)

Βαθμολογήθηκε 0 από 5 αστέρια βασισμένο σε 0 ψήφους
Δεν έχουν δημοσιευτεί σχόλια ακόμη

Αφήστε τα σχόλια σας

Ανάρτηση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.