fbpx

kotronias bigΌταν, για να εξηγήσουμε ένα γεγονός σήμερα, επικαλούμαστε μία πρόταση που έγινε σε παρελθόντα χρόνο, με συνθήκες και δεδομένα εκείνης της εποχής και όταν, ξεχνάμε ποιά ήταν και τα καλά αποτελέσματα που παρήγαγε τότε που έγινε, αλλά αντίθετα την ανασύρουμε μετά από ενάμιση χρόνο και μάλιστα την χρησιμοποιούμε για να εξηγήσουμε, στον παρόντα χρόνο, κεντρικές ενέργειες που γίνονται σήμερα με άλλα δεδομένα και άλλους κεντρικούς σχεδιασμούς τότε σίγουρα κάνουμε μία κακή εκτίμηση, και μία αδικία.

Την ιδέα και την απόφαση λειτουργίας δομής στις Θερμοπύλες ασφαλώς και δεν την είχα εγώ, αφού δεν ήμουν καν Δήμαρχος και είναι γνωστό ότι δημιουργήθηκε για να εκτονωθεί η πίεση από τις ροές του 2015.

Θέση μου ήταν και είναι ότι, η δομή αυτή πρέπει να κλείσει για να προχωρήσει η αξιοποίηση των Θερμοπυλών,  όμως μέχρι σήμερα υπάρχει και λειτουργεί, όπως λειτουργούσε και το 2019.

Και επειδή ξεχνάμε, μάλλον εύκολα, ας θυμηθούμε ότι, το 2019  ήθελαν να φέρουν 450 πρόσφυγες ΜΕΣΑ στον οικισμό του Καραβομύλου,  τινάζοντας στον αέρα μια μικρή κοινωνία και στην λαϊκή συνέλευση, που είχα το θάρρος να πάω, παρά την λαϊκή αντίδραση, για να μην ισχυριστούν εκείνοι που ήθελαν την εγκατάσταση στο Καραβόμυλο ότι είμαστε ως Φθιώτιδα μόνο άρνηση, αντιπρότεινα ως μία από τις εναλλακτικές, ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΔΟΜΗΣ των Θερμοπυλών.   

Γιατί ;

Γιατί είχε οργανωμένες υποδομές, είχε βιολογικό καθαρισμό, δεν βρισκόταν μέσα σε κατοικημένη περιοχή, λειτουργούσε ομαλά και δεν είχε δημιουργήσει προβλήματα.

 Μίλησα εγώ ποτέ για άλλη, νέα δομή, στις Θερμοπύλες ;

 Τότε όλοι το θεώρησαν λογικό και ρεαλιστικό.

ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΗΡΧΕ .

Ας θυμηθούμε, ποιό ήταν το αποτέλεσμα εκείνης της παρέμβασης  :

Η δομή στον Καραβόμυλο ματαιώθηκε και βέβαια ΔΕΝ πήγανε οι μετανάστες ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ !!!

Ακολούθησαν οι προσπάθειες που κάναμε, για να μην έρθουν πρόσφυγες στο SOULIS, στη ΒΟΜΒΥΞ, στο Αυλάκι, μετά στην Μαυρομαντήλα, δίπλα από την Αγία Παρασκευή και την Βιομηχανική περιοχή και δεν νομίζω να ξανακούσαμε πρόταση για Θερμοπύλες .

Αν, όπως ισχυρίζονται κάποιοι, είχαν δώσει κεντρικά τόσο μεγάλη σημασία στην πρόταση μου τότε , γιατί  αντί του Καραβομύλου δεν τους πήγαν αμέσως στις Θερμοπύλες και γιατί αργότερα αναζητούνταν τοποθεσία στο SOULIS, στο Αυλάκι και στην Μαυρομαντήλα και δεν πήγαν πρόσφυγες εκείνο το διάστημα στις Θερμοπύλες ;

Και θέλουν κάποιοι, που μάλλον ψάχνουν τον αποδιοπομπαίο τράγο, σοβαρά να πιστέψει ένας νοήμων πολίτης ότι, τώρα που θέλουν να φτιάξουν κάτι άλλο, ουσιαστικά μια νέα δομή, έξω από αυτή που υπάρχει και λειτουργεί τόσα χρόνια, θυμήθηκαν μία πρόταση που είχα κάνει εγώ στη συνέλευση πριν από ενάμιση χρόνο για transit εγκατάσταση των προοριζομένων για τον Καραβόμυλο .

Δεν κατάλαβα, επίσης, πού ακριβώς βλέπουν κάποιοι αντίφαση στο γεγονός ότι ζήτησα από τον Υπουργό κ. Μηταράκη διάλογο πάνω στην σημερινή του πρόθεση να δημιουργήσει ΝΕΑ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΜΗ 1500 ΑΤΟΜΩΝ στις Θερμοπύλες ;  τι σχέση έχει αυτό με την παλιά δομή που υφίσταται και θα λειτουργεί μέχρις ότου βρεθεί επενδυτής από το ΤΑΙΠΕΔ για τις Θερμοπύλες, αφού σύμφωνα με τη δέσμευση της Κυβέρνησης θα καταργηθεί αμέσως μετά.

Εκτός εάν πρέπει, υποχρεωτικά, σε κάποιον να φορτώσουμε την λαϊκή οργή, απαξιώνοντας έτσι απλά και αυτή την συνολική επιτυχημένη παρέμβασή του στα θέματα αυτά .

Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσω να εργάζομαι σύμφωνα με τη συνείδησή μου, με στόχο το καλό της Φθιώτιδας και μαζί με όλους τους συναδέλφους μου θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για να αποφορτίσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, τον τόπο μας από την επιβάρυνση που μπορεί να επιφέρει η δημιουργία τέτοιων δομών., συνεισφέροντας και εμείς, με την ίδια όμως αναλογία με όλες τις άλλες περιφέρειες, στην εθνική προσπάθεια επίλυσης του προσφυγικού.

Το προσφυγικό - μεταναστευτικό δεν αντιμετωπίζεται με αφορισμούς, με άναρχες κραυγές και με προσπάθεια να το βάλουμε στην αυλή του γείτονα.

Χρειάζεται υπεύθυνη πολιτική, ρεαλιστικές προσεγγίσεις και ατέλειωτη διάθεση για διάλογο με όλους.

Πρώτα και πάνω απ’ όλα χρειάζεται ψύχραιμες φωνές και υπεύθυνη στάση, αναζητώντας τις βέλτιστες πολιτικές και τις καλύτερες πρακτικές.

                                                              Γιώργος Κοτρωνιάς

                                                             Βουλευτής Φθιώτιδας

 .

Ακολουθήστε το tvstar.gr στο Google

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις του tvstar.gr

Δείτε το ζωντανό πρόγραμμα του STAR Κεντρικής Ελλάδας μέσα από το digitalstar.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.