fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

PAN 04752Με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη συνομίλησε ο Αθλητικογράφος Βασίλης Σκουντής σε μία συζήτηση με τίτλο «Οι επιπτώσεις του Covid-19 στον αθλητισμό: Η κρίση, οι ευκαιρίες και ο ρόλος της αθλητικής κοινότητας» που διοργανώθηκε νωρίτερα σήμερα στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

«Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα είχαμε αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων ή ότι θα ήμουν αυτός που θα έκλεινε, αντί να άνοιγε αθλητικές εγκαταστάσεις», είπε ο υπουργός ξεκινώντας, ενώ υπογράμμισε ότι πλέον βρισκόμαστε σε ασφαλή δρόμο και όλοι έχουν σεβαστεί τα πρωτόκολλα και τους κανόνες. «Όλοι οι φορείς έβαλαν πλάτη και βοήθησαν ώστε να γίνει η χώρα μας πρότυπο σε όλη την Ευρωπαϊκή Κοινότητα για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία», πρόσθεσε.

«Με ασφάλεια πορευόμαστε σιγά σιγά στην επαναλειτουργία των αθλητικών δραστηριοτήτων», σημείωσε τονίζοντας ότι η συζήτηση τώρα επικεντρώνεται στην παρουσία φιλάθλων και «αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα». Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε επίσης και στους πολίτες που στην διάρκεια των περιοριστικών μέτρων ανακάλυψαν τον αθλητισμό, κάνοντας λόγο για μία «αθλητική κουλτούρα που βιαίως αναπτύχθηκε στην περίοδο της καραντίνας» και που επιθυμία του ίδιου είναι να συνεχιστεί.

Αναφορικά με την οικονομική στήριξη του αθλητισμού, ο υπουργός σημείωσε: «Πέρα από την τακτική επιχορήγηση ύψους 17 εκατομμυρίων «που φέτος δόθηκε για πρώτη φορά με κανόνες και βάση μετρήσιμων στοιχείων που παρουσιάστηκαν και στις 48 αθλητικές ομοσπονδίες, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε και ένα ξεχωριστό πακέτο στήριξης κατευθείαν για τα ερασιτεχνικά σωματεία».

Μίλησε όμως και για την έμμεση στήριξη του αθλητισμού την περίοδο της κρίσης λέγοντας ότι «για πρώτη φορά ο ελληνικός αθλητισμός μπήκε στο δίχτυ προστασίας που άνοιξε η κυβέρνηση για μία σειρά κλάδους με αφορμή την καραντίνα».

«Η κριτική είναι καλοδεχούμενη αλλά δεν θα αλλάξουμε τον προσανατολισμό μας», επέμεινε ο κ. Αυγενάκης επισημαίνοντας ότι υπάρχουν δύο λέξεις - κλειδιά για την κυβέρνηση και το υπουργείο: νοικοκύρεμα και διαφάνεια.

Τέλος, ανάμεσα στα θετικά οφέλη που προέκυψαν από την πανδημία, ήταν για τον υπουργό η ανάδειξη όλων των θετικών στοιχείων του αθλητισμού όπως η αλληλεγγύη και η προσφορά. «Μαζί με το Χαμόγελο του Παιδιού έχουμε πραγματοποιήσει πολλές αιμοδοσίες με πολύ μεγάλη συμμετοχή», είπε κλείνοντας.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου μεταδίδεται σε live stream στο delphiforum.gr.

Η παρακολούθηση του online Φόρουμ είναι ελεύθερη με εγγραφή στο delphiforum.gr

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός με διεθνή χαρακτήρα, όπου συναντώνται κάθε χρόνο προσωπικότητες κύρους και πρωτοπόροι από την Οικονομία, την Πολιτική και την Ακαδημαϊκή κοινότητα. Στόχος του Φόρουμ είναι η σκιαγράφηση μας ρεαλιστικού πλαισίου στόχων και δράσεων, η αναζήτηση πολιτικών για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων, και η εξεύρεση κατάλληλων λύσεων στα σύνθετα και αλληλεξαρτώμενα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, η Νοτιοανατολική Ευρώπη και η Ανατολική Μεσόγειος. 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.