fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

Αναφορά προς τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης μεταφέροντας την επιστολή – κραυγή αγωνίας του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας (Ι.Σ.Φ.).

Όπως δήλωσε ο κ. Σαρακιώτης: «Πρόκειται για έναν εμπαιγμό δίχως προηγούμενο εις βάρος ανθρώπων, τους οποίους θα έπρεπε όλοι να τιμούμε και να ευχαριστούμε αυτές τις δύσκολες στιγμές της πανδημίας».

Παραπέμποντας στην ανακοίνωση του Ι.Σ.Φ., ο κ. Σαρακιώτης τόνισε ότι: «Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν ιατροί δύο ταχυτήτων με τους ελεύθερους επαγγελματίες του κλάδου να μη λαμβάνουν το επίδομα των 800€, τη στιγμή που ζητούμε από όλους να μπουν εθελοντικά στην πρώτη γραμμή της μάχης για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Δεν πρέπει να τιμήσουμε έμπρακτα αυτούς τους ανθρώπους;»

Παράλληλα, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας χαρακτήρισε «απαξιωτικό» το μέτρο της χορήγησης voucher ύψους 600€ στους επαγγελματίες υγείας για την ένταξή τους σε προγράμματα τηλεκατάρτισης. Με αφορμή την κοινοβουλευτική του πρωτοβουλία, ο κ. Σαρακιώτης ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τους Έλληνες ιατρούς ανά την επικράτεια, οι οποίοι με αυταπάρνηση προσφέρουν τις υπηρεσίες τους υπό αντίξοες συνθήκες, υπογραμμίζοντας ότι «αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να είναι πρωταρχική μέριμνα της κυβέρνησης και όχι οι ημέτεροι των μεγάλων επιχειρήσεων, των ΜΜΕ και των Δ.Σ. των δημοσίων οργανισμών».

anafora sarakioti

Η επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας

Μετά και την οριστική ανακοίνωση των μέτρων στήριξης του ιατρικού κόσμου από τους συναρμόδιους Υπουργούς οφείλουμε μία τοποθέτηση ως ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ .
Θεωρούμε :

Απαράδεκτη τη μη χορήγηση του επιδόματος των 800 ευρώ στους ελευθεροεπαγγελματίες συναδέλφους για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο .
Απαξιωτική για τους επαγγελματίες υγείας , που αυτή τη χρονική στιγμή στηρίζουν με αυταπάρνηση και ρίσκο τη Δημόσια Υγεία στη χώρα , τη χορήγηση επιδόματος 600 ευρώ μέσω προγραμμάτων επιμόρφωσης ΕΣΠΑ, για τον μήνα Απρίλιο .

Μικρή την αναγγελθείσα οικονομική ενίσχυση των Νοσοκομειακών Συναδέλφων μέσω επιδόματος το οποίο θα καταβληθεί εφάπαξ τον μήνα Απρίλιο αν και δεν γνωρίζουμε το ύψος αυτού. Υπενθυμίζουμε ότι οι Έλληνες νοσοκομειακοί ιατροί είναι ίσως οι χειρότερα αμειβόμενοι μεταξύ των χωρών της ΕΕ , αν και εργάζονται πολύ περισσότερο και υπό χειρότερες συνθήκες από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους συναδέλφους τους .
Πιστεύουμε πως τα μέτρα αυτά, τα οποία δεν αντιμετωπίζουμε με διάθεση μηδενισμού , θα πρέπει να συμπληρωθούν και με άλλα , προκειμένου να διαμορφωθεί ένα επαρκές πλαίσιο στήριξης της Ιατρικού κλάδου .

Προτείνουμε :
1. Την υπαγωγή στο καθεστώς στήριξης των ιατρών (και των πρόσφατα συνταξιοδοτηθέντων που δεν λαμβάνουν σύνταξη).
2. Την υπαγωγή των ιατρών ως πληττόμενου κλάδου, στο καθεστώς μείωσης μισθώματος επαγγελματικής στέγης.
3. Την κατάργηση της υποχρέωσης καταβολής τέλους επιτηδεύματος.
4. Την κατάργηση προκαταβολής φόρου του προσεχούς έτους.
5. Την ΑΜΕΣΗ καταβολή όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ταμείων προς κλινικούς και εργαστηριακούς ιατρούς.
6. Την αναβολή είσπραξης του clawback των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών από τον ΕΟΠΥΥ, κατά τους μήνες που θα διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα και κούρεμα στις αντίστοιχες απαιτήσεις.
7. Την αναστολή της διαδικασίας ηλεκτρονικών κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς καθώς και την αναστολή διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, για όσο καιρό κρατούν τα μέτρα κατά της πανδημίας, για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες της χώρας .
8. Την άμεση μισθολογική αναβάθμιση και αποκατάσταση στα Ευρωπαϊκά επίπεδα , των Νοσοκομειακών Συναδέλφων και των Συναδέλφων που υπηρετούν στα Κ.Υ της χώρας στηρίζοντας την πολύπαθη Πρωτοβάθμια Υγεία

Τέλος ενημερώνουμε ότι ο ΙΣΦ, στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς, συμμετέχει με εθελοντές ιατρούς τόσο στη δράση του Δήμου Λαμίας για την υγειονομική κάλυψη των ρομά της πόλης, όσο και στη δράση Τηλεϊατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ               ΝΤΟΥΖΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ακολουθήστε το tvstar.gr στο Google

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις του tvstar.gr

Δείτε το ζωντανό πρόγραμμα του STAR Κεντρικής Ελλάδας μέσα από το digitalstar.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.