fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

kentirkistilidaΤην Αγιοβασιλόπιτα του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Γυναικών «Φιλόπτωχος Αδελφότης Στυλίδος ο Άγιος Αθανάσιος», ευλόγησε το απόγευμα της Κυριακής 12 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών.

Αποδεχόμενος την ευγενή πρόσκληση της Προέδρου του Συλλόγου κ. Ευαγγελίας Ζακούλα και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, μετέβη στην παραθαλάσσια πόλη της Στυλίδος, όπου στο Κατάστημα «Ανεμόϊσα», ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Αδελφότητος και ευχήθηκε πατρικών για τη νέα χρονιά.
Τον Σεβασμιώτατο στην εκδήλωση πλαισίωσαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Στυλίδος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Μάξιμος Νικολόπουλος, Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Στυλίδος, οι Εφημέριοι του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Στυλίδος, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δαμασκηνός Ξηρομερίτης και π. Βασίλειος Θεοδοσίου, η Δήμαρχος της πόλεως κ. Βιργινία Στεργίου, συνοδευόμενη από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η Πρόεδρος της Αδελφότητος, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Αδελφότητος, καθώς και εκατοντάδες ευσεβείς κυρίες της Στυλίδος.
Τον Σεβασμιώτατο προσεφώνησε και ευχαρίστησε για την τιμητική και αγιαστική παρουσία του η κ. Πρόεδρος, η οποία ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο έτη πολλά, καλή και ευλογημένη χρονιά και την από Θεού δύναμη στην Αρχιερατεία του.
Στην σύντομη προσλαλιά του ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε την κ. Ζακούλα και τα μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητος για την πρόσκληση και εξέφρασε την χαρά του που ευρέθη στην όμορφη αυτή εκδήλωση και συνεχάρη τα μέλη του Συλλόγου για το έργο τους και ευχήθηκε πατρικώς καλή επιτυχία στο έργο τους.
Στο χώρο της αγάπης και της φιλανθρωπίας μπορεί κανείς να κάνει πολλά, διότι η αγάπη δεν έχει όρια. Στο έργο σας θέλω να με θεωρείται μέλος και συμπαραστάτη της Αδελφότητος σας. Αυτή λοιπόν την αγάπη σας εύχομαι μέσα από την ψυχή μου και ως Επίσκοπος και Μητροπολίτης σας, σας επαινώ και σας ευλογώ. Καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους!», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.
Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας μετέβη στην Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων, προκειμένου και εκεί να χαιρετίσει την εκδήλωση κοπής αγιοβασιλόπιτας του Παραρτήματος Καμένων Βούρλων της Αντικαρκινικής Εταιρείας, μετά από ευγενή πρόσκληση αγάπης τηης Προέδρου κ. Γιούλης Σουσώνη.
Η όμορφη εκδήλωση έλαβε χώρα στο κατάστημα «Φλοίσβος», στην παραλία της πόλεως και μεταξύ των πολλών πολιτών, μελών, φίλων και συμπαραστατών της Αντικαρκινικής εταιρείας, παρέστησαν: ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων κ. Ιωάννης Συκιώτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Αντύπας Αντύπας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μενδενίτσης και Καμένων Βούρλων Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Κωνσταντίνος Ρεντίφης, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Σεραφείμ Μαραγρίτης, συνδευόμενος από τον αδελφό της Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δαμασκηνό Λάμπρου, ο Προϊστάμενος της Ενορίας του Αγίου Παντελεήμονος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστοφόρος Κολοκυθάς, ο Προϊστάμενος της Ενορίας Εισοδίων της Θεοτόκου Μώλου Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Κωνσταντίνος Βάγιας και ο Εφημέριος της Ενορίας του Αγίου Παντελεήμονος π. Στέφανος Μελισσουργός.
Τον Ποιμενάρχη μας καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την μεγάλη χαρά που έδωσε στα μέλη του Συλλόγου η τιμητική παρουσία Του, η Πρόεδρος κ. Γιούλη Σουσώνη και του ευχήθηκε με αγάπη καλή και ευλογημένη η νέα χρονιά.
Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε χαιρετισμό αγάπης, ευχαριστώντας για την πρόσκληση και συγχαίροντας πατρικώς το έργο της Αντικαρκινικής Εταιρείας, διαβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά την Πρόεδρο και τα μέλη, ότι η Ιερά Μητρόπολίς Φθιώτιδος, είναι αρωγός και συμπαραστάτης στο σημαντικό έργο της Αντικαρκινικής Εταιρείας.
Η πραγματική αγάπη, εμπνέει και ανοίγει τους ορίζοντες για πραγματική αλληλεγγύη και φιλανθρωπία. Το έργο της Αντικαρκινικής Εταιρείας, έχει πολύ μέλλον και το έργο σας, ωφελεί πρώτα απ’ όλα εσάς, την περιοχή μας αλλά και το ευρύ κοινωνικό σύνολο. Έχει και ένα παιδαγωγικό χαρακτήρα, διότι μας προτρέπει όλους σε πράξεις και έργα αγάπης. Η πίεση και το άγχος της καθημερινότητος μας πιέζει και δεν μας αφήνει πολλές φορές να δούμε την ουσία της ζωής, διότι η ζωή παίρνει πραγματικό νόημα και αξία όταν ο άνθρωπος αγαπά και ασχολείται με τον συνάνθρωπό μας δίδοντας του αγάπη.
Το έτος αυτό εύχομαι να είναι έτος υγείας, δημιουργίας, έμπνευσης και αγάπης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος,
Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια, τα οποία απέδωσε η Χορωδία Μώλου.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.