fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

Avon Promice to help 1• Η Avon και το Ίδρυμα Avon για τις Γυναίκες ανακοίνωσαν μια νέα συνεργασία ύψους $300.000 με την Παγκόσμια Οργάνωση Κοριτσιών Προσκόπων και Οδηγών - World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS)


• Η συνεργασία αυτή θα ενισχύσει την ενημέρωση και την εκπαίδευση σχετικά με τη έμφυλη βία, με στόχο την προσέγγιση εκατομμύριων γυναικών και κοριτσιών
• Η Avon, μια εταιρεία κολοσσός στον κλάδο της ομορφιάς, ανακοίνωσε στο πλαίσιο των δράσεων «16 ημέρες ακτιβισμού κατά της έμφυλης βίας», ότι θα ευαισθητοποιήσει περισσότερους ανθρώπους να αναδείξουν τα σημάδια βίας, παρενόχλησης και κακοποίησης: #SpeakOutListenUp

 

Η Avon και το Ίδρυμα Avon για τις Γυναίκες ανακοίνωσαν μια νέα συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Κοριτσιών Προσκόπων και Οδηγών για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας. Η συγκεκριμένη συνεργασία ξεκίνησε με αφορμή τις 16 ημέρες ακτιβισμού κατά της έμφυλης βίας, και ανακοινώθηκε σε συνέχεια της έρευνας που χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Avon, η οποία αποκαλύπτει ότι το 38% των θυμάτων κακοποίησης δεν γνωρίζουν που να απευθυνθούν για βοήθεια, ενώ το 60% δεν πιστεύουν ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη οι καταγγελίες τους .

Η Avon θα συνεργαστεί με την Οργάνωση, έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι περισσότερες γυναίκες και κορίτσια θα μπορούν να αναγνωρίζουν την έμφυλη βία, αλλά και τις κατάλληλες πηγές για ασφαλή αναζήτηση βοήθειας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, οι δυο Οργανισμοί θα δρομολογήσουν ένα νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενημέρωσης τόσο για το δίκτυο Μελών της Avon, όσο και για τα Κορίτσια Προσκόπους και Οδηγούς στις εξής τρεις χώρες: τη Νότιο Αφρική, τις Φιλιππίνες και την Αργεντινή. Η συνεργασία στοχεύει στη δημιουργία υλικών εκστρατείας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλο τον κόσμο, με τη δυνατότητα να μπορούν να προσεγγίσουν περισσότερες από 15 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια που θα εκπροσωπηθούν από την Avon και τον Οργανισμό.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει τη σιωπή γύρω από την έμφυλη βία, να ενδυναμώσει τις γυναίκες και τα κορίτσια που βιώνουν βία και κακοποίηση, έτσι ώστε να μιλήσουν, να νιώσουν ασφάλεια και να αποκτήσουν πρόσβαση στην απαραίτητη στήριξη.

Η Amy Greene, Πρόεδρος του Ιδρύματος Avon για τις Γυναίκες, δήλωσε: «Το Ίδρυμα Avon έχει δεσμευτεί να ξεπεράσει τα εμπόδια που κρατούν τις γυναίκες και τα κορίτσια πίσω. Μια στις τρεις γυναίκες επηρεάζεται άμεσα από την έμφυλη βία σε ολόκληρο τον κόσμο με την ενδοοικογενειακή βία να είναι η πρώτη αιτία θανάτου γυναικών, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Πολύ συχνά, οι γυναίκες και τα κορίτσια υποφέρουν σιωπηλά, ενώ τα σημεία βίας και κακοποίησης δεν εντοπίζονται εύκολα από τους φίλους και τις οικογένειες. Η Avon επιθυμεί να ανοίξει το διάλογο για την έμφυλη βία, να βοηθήσει, να εκπαιδεύσει και να ενδυναμώσει τους ανθρώπους να μιλήσουν για αυτήν. Η συστράτευσή μας με την Παγκόσμια Οργάνωση Κοριτσιών Προσκόπων και Οδηγών προσδίδει μεγαλύτερη απήχηση στη προσπάθεια, ώστε να επιτύχουμε απτά αποτελέσματα.»

Σύμφωνα με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κοριτσιών Προσκόπων και Οδηγών, κα Sarah Nancollas «Η έμφυλη βία είναι μία από τις πιο γνωστές και ευρέως διαδεδομένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως και λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας. Συνεργαζόμενοι με το Ίδρυμα Avon, θα υποστηρίξουμε τις νέες γυναίκες και τα κορίτσια, έτσι ώστε να διαδώσουν το μήνυμα στις κοινότητές τους, να αισθανθούν ότι έχουν «φωνή», να υποστηρίξουν και να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση, διαλύοντας τους μύθους γύρω από τη βία και τις διακρίσεις. Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη της Avon και του Ιδρύματος Avon στην προώθηση αυτού του σημαντικού έργου».

Παράλληλα, στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Avon δεσμεύεται να χρησιμοποιήσει την παγκόσμια επιρροή της και να φωτίσει τις πολλές και διαφορετικές μορφές βίας, παρενόχλησης και κακοποίησης που βιώνουν οι γυναίκες και τα κορίτσια. Κατά τη διάρκεια των 16 ημερών ακτιβισμού κατά της έμφυλης βίας, η Avon θα δωρίσει μέρος από τις πωλήσεις ειδικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο, σε οργανισμούς στήριξης κατά της βίας, επιπλέον των $65 εκατ. που το Ίδρυμα Avon και η Avon έχουν ήδη δωρίσει, παγκοσμίως.

 

-Τέλος -

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες παρακαλώ επικοινωνήστε:

Avon
Παυλίνα Κωνσταντάρα Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Εύη Οικονόμου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

OneWhole Managing Reputation
Αλεξάνδρα Καρδάμη τηλ.: 2106095044, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά με την Avon
Η Avon στηρίζει τις γυναίκες για περισσότερο από 130 χρόνια, παρέχοντας καινοτόμα προϊόντα ομορφιάς υψηλής ποιότητας, που πωλούνται κυρίως σε γυναίκες, από γυναίκες. Εκατομμύρια ανεξάρτητα Μέλη σε όλο τον κόσμο προωθούν εμβληματικές σειρές της Avon, όπως η Avon Color και η ANEW, μέσω των κοινωνικών δικτύων τους, δημιουργώντας τις δικές τους επιχειρήσεις στο χώρο της ομορφιάς. Η Avon υποστηρίζει την ενδυνάμωση, την επιχειρηματικότητα και την ευημερία των γυναικών και έχει δωρίσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εκστρατείες που τις αφορούν μέσω δράσεων της Avon και του Avon Foundation.

 

Σχετικά με το Ίδρυμα Avon για τις Γυναίκες

Το Ίδρυμα Avon για τις Γυναίκες δεσμεύεται να υποστηρίξει θέματα μεγάλης σημασία για τις γυναίκες. Από την ίδρυσή του το 1955, το Ίδρυμα Avon έχει προωθήσει και αναδείξει φιλανθρωπικές, επιστημονικές, εκπαιδευτικές και ανθρωπιστικές δραστηριότητες, με ιδιαίτερη έμφαση σε προγράμματα που βελτιώνουν τη ζωή των γυναικών και των οικογενειών τους. Μέχρι το 2018, η Avon και το Ίδρυμα Avon για τις Γυναίκες έχουν συνεισφέρει πάνω από $1 δισεκατομμύριο σε περισσότερες από 50 χώρες για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες για την καταπομέληση του καρκίνου του μαστού - Avon Breast Cancer Promise και για να βοηθήσουν στον τερματισμό της βίας κατά γυναικών και κοριτσιών παγκοσμίως - Avon Promise to Help End Violence Against Women and Girls.
Για να ενθαρρύνει περισσότερες γυναίκες να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους, η Avon συνεργάζεται επίσης με τον Οργανισμό Peace One Day, έχοντας ξεκινήσει από την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης τον Σεπτέμβριο του 2019, προκειμένου να μεταφέρει τις ιστορίες τριών γυναικών από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Αφρική και το Μεξικό, οι οποίες επιβίωσαν από τη βία των συντρόφων τους. Οι σχετικές ταινίες είναι διαθέσιμες για προβολή εδώ.
Οι 16 ημέρες ακτιβισμού κατά της έμφυλης βίας είναι μια διεθνής εκστρατεία που συντονίζεται από το Κέντρο Παγκόσμιας Ηγεσίας Γυναικών - Center for Women’s Global Leadership και χρησιμοποιείται από ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο ως στρατηγική οργάνωσης δράσεων για την εξάλειψη όλων των μορφών έμφυλης βίας. Η κύρια εκστρατεία των 16 ημερών πραγματοποιείται κάθε χρόνο μεταξύ 25 Νοεμβρίου και 10 Δεκεμβρίου με ενεργή συμμετοχή περισσότερων από 6.000 οργανισμών σε 187 χώρες.

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.