fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

dhm7Το Εθνικό Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων είναι ένας νέος θεσμός στην Εκπαίδευση. Ένας από τους βασικούς στόχους του είναι η συμβολή στην δικτύωση & συνεργασία των Σχολικών Βιβλιοθηκών με άλλες για την ανταλλαγή δράσεων, τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών καθώς και η εκκίνηση παιδαγωγικών & πολιτιστικών δράσεων.

dhm2Σε αυτό το πλαίσιο, τα 2 όμορα Δημοτικά Σχολεία της Λαμίας, 18ο & 16ο , ενταγμένα στο Εθνικό Δίκτυο Βιβλιοθηκών, συνεργάστηκαν για την διοργάνωση βιβλιοπαρουσίασης από μαθητές/τριες, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 18ου Δ. Σ. Λαμίας, κατά την διάρκεια του δεύτερου διδακτικού δίωρου την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019.
dhn1 2Αρχικά, χορωδία μαθητών/τριών του 16ου Δ. Σ. Λαμίας τραγούδησε το ποίημα του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Ύμνος του Βιβλίου», το οποίο περιγράφει το ταξίδι στην φαντασία αλλά και την συντροφιά που προσφέρει ένα βιβλίο, μελοποιημένο από τον μουσικό του σχολείου κ. Βεργιόγλου Νώντα.
Ακολούθησε η βιβλιοπαρουσίαση με τους παρακάτω συντελεστές:
ΒΙΒΛΙΟ: «Ο ωραίος Δαρείος» της Σοφίας Ζαραμπούκα (μία πρόταση για την υγιεινή διατροφή στη ζωή μας). Το βιβλίο υπάρχει στη Σχολική Δανειστική Βιβλιοθήκη και των δύο σχολείων, ενώ απόσπασμα του βιβλίου υπάρχει στο Ανθολόγιο της Γ΄ Δημοτικού.
ΥΠΟΘΕΣΗ: Σαλάτες, φρούτα κι όσπρια… Είναι φαγητό αυτό για έναν ωραίο γάτο; Ο Δαρείος προτιμάει τα σκουπίδια. Αλλά, άμα βγεις στον δρόμο, πώς θα γυρίσεις πίσω;
ΣΥΛΛΗΨΗ ΙΔΕΑΣ & ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Καλλέργη Γεωργία (Δασκάλα Τ.Ε. 16ου Δ. Σ. Λαμίας)
ΕΜΜΕΤΡΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Τσούμα Κωνσταντίνα (Φιλόλογος & Συγγραφέας) & Κρανιώτη Γιούλη (Δασκάλα Γ1 Τάξης 16ου Δ. Σ. Λαμίας)
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βεργιόγλου Νώντας (Μουσικός & Υπεύθυνος Βιβλιοθήκης 16ου Δ. Σ. Λαμίας)
ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Αναγνώστου Γιώργος (Συνταξιούχος Δάσκαλος) & Βασιλάκου Νάνσυ (Δασκάλα Ειδικής Αγωγής 16ου Δ. Σ. Λαμίας)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Τάξη Γ1 16ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ: Τάξεις Α΄,Β΄,Γ΄& Δ΄ 18ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας
ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ 2 ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ: Γιακοβή Γιάννα (Εκπ/κός Αγγλικής Γλώσσας & Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης 18ου Δ. Σ. Λαμίας)
dhm3Στη συνέχεια η κ. Κρανιώτη Γιούλη έκανε ερωτήσεις στο κοινό -το οποίο ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό!- σχετικές με την παρουσίαση του βιβλίου και την υγιεινή διατροφή. Κατόπιν οι μαθητές/τριες του 16ου Δ. Σ. Λαμίας επισκέφθηκαν την Βιβλιοθήκη του 18ου Δ. Σ. Λαμίας και αποχώρησαν αφού τους προσφέρθηκε ένα συμβολικό δωράκι.
dhn1 2Η Διευθύντρια του 16ου Δ. Σ. Λαμίας κ. Καρανικόλα Ευσταθία & ο Διευθυντής του 18ου Δ. Σ. Λαμίας κ. Σκαφίδας Γεώργιος, καθώς και οι δύο Σύλλογοι Διδασκόντων αγκάλιασαν την ιδέα συνεργασίας από την πρώτη στιγμή και υποστήριξαν την υλοποίησή της.
Η βιβλιοπαρουσίαση έγινε με τον μοναδικό τρόπο των παιδιών, στα οποία αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, καθώς και στους εκπαιδευτικούς που προετοίμασαν αυτήν την πρωτότυπη αλλά και διδακτική παρουσίαση. Η αλληλεπίδραση των μαθητών/τριών των δύο σχολείων άφησε μόνο θετικές εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες!
dhm4Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 18ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας διέθεσε τον απαραίτητο εξοπλισμό για την βιντεοσκόπηση της εκπαιδευτικής δράσης. Το βίντεο θα δοθεί χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στους συμμετέχοντες μαθητές και στα δύο σχολεία για το αρχείο τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους!
Ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του 18ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας ευχαριστούν θερμά τους μαθητές/τριες και τους συναδέλφους του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας που επισκέφθηκαν το σχολείο τους και ευελπιστούν σε μελλοντική συνεργασία των δύο σχολείων!

Επιμέλεια κειμένου:
Γιακοβή Γιάννα (Εκπ/κός Αγγλικής Γλώσσας & Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης 18ου Δ. Σ. Λαμίας)

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.