STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

Photo2Σε ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στον Άγιο Γεώργιο Τυμφρηστού παρουσιάστηκε το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. «Μία ελπίδα γεννιέται!»,

που σε μια μεγάλη κινητοποίηση για τη μείωση της υπογεννητικότητας,«υιοθετεί» 86 απομακρυσμένα χωριά της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας, ανάμεσά τους και 14 τοπικές κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού και Τυμφρηστού, του Δήμου Μακρακώμης και Παύλιανης του Δήμου Λαμιέων. Στην εκδήλωση, το παρών έδωσαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας & Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Θέμης Χειμάρας, ο Δήμαρχος Μακρακώμης, κ. Ευθύμιος Παπαευθυμίου και ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού και Τυμφρηστού, κ. Λάμπρος Θεοδοσόπουλος , η Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Social Media της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., κa Ολυμπία Βαγιωνά, οι κυρίες Εύα Νίκη Παπαδάκη και Μαρία Γκανούρη από τη HOPEgenesis, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και πολλοί ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα. 

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία HOPEgenesis, η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. δεσμεύεται να σταθεί δίπλα στις γυναίκες που θέλουν να γίνουν μητέρες, με μοναδική προϋπόθεση να είναι μόνιμοι κάτοικοι των «υιοθετημένων» περιοχών. Συγκεκριμένα, αναλαμβάνει να καλύψει όλα τα έξοδα παρακολούθησης της εγκυμοσύνης τους, τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου, τον τοκετό, καθώς και όλα τα έξοδα μεταφοράς και φιλοξενίας τους. Επιπλέον, η ΓΙΩΤΗΣ καλύπτει τις ανάγκες σε βρεφικές τροφές των μωρών που θα γεννηθούν, για τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής τους.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Δήμαρχος Μακρακώμης, κ. Παπαευθυμίου τόνισε: «Έχουμε όλοι μεγάλη επίγνωση του τι σημαίνει για έναν τόπο, ο πληθυσμός του να γερνάει και να μην ανανεώνεται. Γι’ αυτό υποδεχόμαστε στον τόπο μας με χαρά το Πρόγραμμα «Μια ελπίδα γεννιέται!» και ευχαριστούμε τη ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. και τη HOPEgenesis που οργάνωσαν μια τόσο σημαντική δράση, για ένα πραγματικά τεράστιο θέμα της πατρίδας μας, όπως είναι η υπογεννητικότητα, που ζητά επείγουσα λύση».
Photo1Η Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Social Media της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., κα Ολυμπία Βαγιωνά δήλωσε: «Η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ εδώ και 89 χρόνια στηρίζει τη μητέρα και την οικογένεια και δεν θα μπορούσε να μείνει αδιάφορη απέναντι στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ειδικά στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, λόγω των δυσκολότερων συνθηκών που επικρατούν. Το Πρόγραμμα «Μια ελπίδα γεννιέται!» έφτασε σήμερα στον τρίτο του σταθμό, στους Δήμους Μακρακώμης και Λαμιέων, και είμαστε εδώ, μαζί με τη HOPEgenesis για να στηρίξουμε έμπρακτα τις γυναίκες που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά, με την πραγματική ελπίδα να καλωσορίσουμε σύντομα, όλοι μαζί, τη χαρά της νέας ζωής!».
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και για όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν σε αυτό:
Μαρία Γκανούρη, HOPEgenesis, τηλ. 210 6455353, 2169001068, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
www.jotis-miaelpidagennietai.gr
www.hopegenesis.org

 Λίγα λόγια για τη HOPEgenesis

Η HOPEgenesis είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2015 από τον Δρ. Στέφανο Χανδακά MD, MBA,PhD, Μαιευτήρα-Γυναικολόγο Ενδοσκοπικό Χειρουργό. Η HOPEgenesis δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, με όραμα να ανατρέψει το κλίμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας βαδίζει προς δημογραφικό αδιέξοδο. Οι στατιστικές έρευνες του ΟΗΕ για τις πληθυσμιακές μεταβολές των χωρών δείχνουν ότι το αρνητικό πρόσημο των γεννήσεων θα οδηγήσει, το 2050, στην πτώση του ελληνικού πληθυσμού από τα 10.700.000 που είναι σήμερα στα 10.000.000 έως 8.300.000, με τις πιο απαισιόδοξες μελέτες να κάνουν λόγο ακόμη και για 6.500.000 κατοίκους. Βασικός στόχος της HOPEgenesis είναι η υποστήριξη γυναικών που είναι μόνιμοι κάτοικοι ακριτικών νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών της Ελλάδας προκειμένου να ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια της κύησης σε περιοχές κοντά στην περιοχή μόνιμης κατοικίας τους ή στην Αθήνα όπου δρα η ομάδα της HOPEgenesis, να παρακολουθούνται από ομάδα μαιευτήρων-γυναικολόγων και να γεννούν δωρεάν. Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρει ασφάλεια στις γυναίκες που ήδη κυοφορούν, καθώς και κίνητρο στις υπόλοιπες να κυοφορήσουν.

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.