Τελευταίες Ειδήσεις

sunanthsh

Πραγματοποιήθηκε σήμερα προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων της ΕΝΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, μέσα σε κλίμα συναίνεσης και κατανόησης.

Καταρχάς επισημάνθηκε από μέρους μας το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό του ΑΕΠ που διατίθεται για την υγεία και η ανάγκη άμεσης ανασυγκρότησης του κοινωνικού χαρακτήρα του κράτους, ώστε να ανακουφιστούν οι πολίτες που δοκιμάζονται επί σειρά ετών από την οικονομική κρίση.

Στη συνέχεια, συζητήθηκαν οι προτάσεις που ανά τακτά χρονικά διαστήματα η ΕΝΕ αποστέλλει στα συναρμόδια υπουργεία για τη γενναία ενίσχυση των νοσοκομείων με μόνιμους νοσηλευτές και την άμεση ενίσχυση των δομών της ΠΦΥ, που θα επιτευχθεί με την αναδιανομή των προβλεπόμενων κονδυλίων για την υγεία και με την ταυτόχρονη ανάδειξη του σημαντικού ρόλου των Νοσηλευτών στο ΕΣΥ. Αναφέρθηκαν παραδείγματα από χώρες του εξωτερικού και παρουσιάστηκαν τα τελευταία στοιχεία των διεθνών οργανισμών, βάσει των οποίων η χώρα μας υπολείπεται σημαντικά σε ανθρώπινους και υλικούς πόρους, αλλά ακόμα και στον στοιχειώδη σχεδιασμό για το άμεσο μέλλον..

Πέραν των γενικών ζητημάτων που αφορούν στην αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, παρουσιάσαμε στον κ. Πρόεδρο και τα σημαντικότερα προβλήματα του κλάδου, ξεχωρίζοντας, εκτός από τα προαναφερθέντα, την ανάγκη για ενιαία τριτοβάθμια πανεπιστημιακή εκπαίδευση, την περιγραφή των κλινικών αρμοδιοτήτων των νοσηλευτών, την δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού νοσηλευτικού έργου και την εφαρμογή των διεθνών αναλογιών στελέχωσης, τόσο ανάμεσα σε γιατρούς και νοσηλευτές, όσο ανάμεσα σε νοσηλευτές και πληθυσμό.

Εν κατακλείδι, η συζήτηση κρίθηκε αρκούντως εποικοδομητική και ολοκληρώθηκε με την κοινή πεποίθηση ότι η ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα του κράτους αποτελεί πλέον μονόδρομο, με την αξιοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων προς τον σκοπό αυτό.
Για το ΔΣ της ΕΝΕ

Ο Πρόεδρος: Δημήτρης Σκουτέλης

Ο Γενικός Γραμματέας: Αριστείδης Δάγλας

aimodosia

Η Μονάδα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αττικόν θα βρίσκεται στα Άγραφα μαζί με τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες, με σκοπό τη δημιουργία τράπεζας αίματος για τους κατοίκους των Αγράφων.

Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 7 Ιουλίου στο Κερασοχώρι και το Σάββατο 8 Ιουλίου στα Άγραφα, από τις 09:00π.μ. – 18:00π.μ.
Να επισημανθεί για ακόμη μια φορά πως οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται με προκαθορισμένα ραντεβού.

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως όσοι επιθυμούν να εξετασθούν θα πρέπει άμεσα να κλείσουν ραντεβού.

Ώρες επικοινωνίας: Καθημερινές 12:00 μ.μ με 15:00 μ.μ έως Τρίτη 4 Ιουλίου 2017, στο κάτωθι τηλέφωνο: 2102447694
Επίσης, το διήμερο αυτό θα γίνουν δίωρα (18:00 – 20:00) θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα Α΄ Βοηθειών, με τη χρήση 3 ομοιωμάτων (ενήλικας, παιδί, βρέφος), καθώς και εκπαιδευτικού απινιδωτή.

Όποιος επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή για τα μαθήματα πρώτων βοηθειών θα πρέπει να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 2102447694 έως την Τρίτη 4 Ιουλίου 2017, καθημερινά από 12:00 μ.μ με 15:00 μ.μ..

1hpanellhnia ekthesh mikrasiatwn

Η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Μικρασιατικών Συλλόγων «Καλώς Ανταμωθήκαμε», η πρώτη συντονισμένη προσπάθεια συνάντησης Μικρασιατών από όλη τη χώρα, έρχεται το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017 και ώρα 19:00 στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης στη Λαμία.

Το σπουδαίο αυτό εγχείρημα είναι συνδιοργάνωση του Δήμου Λαμιέων, της Ένωσης Μικρασιατών Λαμίας και της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος.

Σε μία μέρα, πάνω από 45 Σύλλογοι και 1300 χορευτές από όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς, ήθη και έθιμα από την Καππαδοκία έως την Κωνσταντινούπολη, την Προποντίδα και όλα τα παράλια της Μικράς Ασίας και θα μας ταξιδέψουν στις μοναδικές αυτές αλησμόνητες πατρίδες του Ελληνισμού.

staikourasΟ Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

odika ergaΗ Διεύθυνση Υποδομών και Τεχνικών Έργων (Τμήμα Οδοποιίας και Κυκλοφοριακών ρυθμίσεων) του Δήμου Λαμιέων σας ενημερώνει ότι,

Το 2016, οι ενοποιημένες πωλήσεις της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διαμορφώθηκαν στα 1,16 δις ευρώ, έναντι 971 εκατ.ευρώ το 2015, αυξημένες κατά 19,7%.
Η λειτουργική κερδοφορία προ αποσβέσεων (EBITDA)1 του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, προσαρμοσμένη για μη ταμειακά αποτελέσματα, ανήλθε σε 252,7 εκατ. ευρώ, έναντι 155,2 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος,
αυξημένη κατά 62,8%. Τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε κέρδη 93,6 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 18,8 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα μετά την αφαίρεση των φόρων και των
δικαιωμάτων μειοψηφίας, διαμορφώθηκαν σε κέρδη 34,2 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 14,4 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

cropped logo t t 2Η Περιφερειακή Παράταξη Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα σας προσκαλεί σε Ανοιχτή Εκδήλωση - Συζήτηση το Σάββατο 1η Ιουλίου 2017 στις 8:00μμ στη Λαμία στην Πλατεία Αλέκου Κοντόπουλου "Καράβι" με θέμα "1967 - 2017: 50 χρόνια από τη Χούντα - 50 χρόνια αγώνες για Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία".

agrotes enimerosiΗ Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που λαμβάνει για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των αγροτών της Περιφέρειας για τις δυνατότητες που παρέχει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020,

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.