STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

lib1Η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, ο Αν. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας, Νίκος Σιώλιας και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής, Γιώργος Θαλασσινός, επισκέφτηκαν το Δήμο Καρύστου και το Νοσοκομείο Καρύστου και είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Καρύστου, Λευτέρη Ραβιόλο και τον διοικητή του Νοσοκομείου Καρύστου, Αναστάσιο Μίχα. Ενημερώθηκαν για την πορεία της δημιουργίας μονάδας τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο της Καρύστου, την εγκατάσταση αξονικού τομογράφου καθώς και την κάλυψη των αναγκών της τοπικής κοινωνίας σε ότι αφορά τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

dimos lamias 46Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 στο Γοργοπόταμο, πρόκειται να πραγματοποιηθεί ο Πανελλήνιος Εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης από το Δήμο Λαμιέων, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Αντιστασιακές Οργανώσεις, για την απόδοση του οφειλόμενου φόρου τιμής στους Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944.

Την Τοπική Κοινότητα Ελεώνα του Δήμου Θηβαίων επισκέφτηκε ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Νικολάου συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Κοινότητας κα. Δέσποινα Κατσέλη, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού του ρέματος της περιοχής, στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας.

Αξιολογήθηκαν θετικά από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και αναμένεται η απόφαση ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας τα δύο έργα ύδρευσης που είχε υποβάλλει η ΔΕΥΑ Λιβαδειάς. Πρόκειται για τα έργα:

«Αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης μεσαίας ζώνης πόλης Λιβαδειάς» συνολικού προϋπολογισμού 510.000,00€ και επιλέξιμης δαπάνης 386.761,45€.

Το έργο προβλέπει την αντικατάσταση 5.060 μ. υφιστάμενου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης και συνδέσεων ακινήτων της Λιβαδειάς, στις περιοχές-συνοικίες της Μητρόπολης και της Ευαγγελίστριας.

Από την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης αναμένεται να μειωθούν οι διαρροές του δικτύου και αυτό θα έχει σαν αποτελέσματα:

  • •τη βέλτιστη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης της περιοχής
  • •την ελαχιστοποίηση των υγειονομικών κινδύνων λόγω των διαρροών
  • •τη μείωση της κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας
  • •τον εμπλουτισμό με 1000 μ3/ημέρα της ροής του ποταμού Έρκυνα.

«Υδροδότηση οικισμών Αγ. Παρασκευής και Αλαλκομενών» συνολικού προϋπολογισμού 385.000,00€ και επιλέξιμης δαπάνης 385.000,00€.

Σκοπός του συγκεκριμένου έργου είναι η υδροδότηση των οικισμών Αγ. Παρασκευής, Αλαλκομενών και Αγ. Αθανασίου να γίνει από τον οικισμό του Αγ. Γεωργίου και προβλέπεται η κατασκευή τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης συνολικού μήκους 8.500 μέτρων, που θα μεταφέρει νερό από το Δ.Δ. Αγ. Γεωργίου στους εν λόγω οικισμούς.

Με το προτεινόμενο έργο θα αντιμετωπιστούν όλα τα χρόνια ποιοτικά και ποσοτικά προβλήματα υδροδότησης του οικισμού Αγ. Παρασκευής και των οικισμών Αλαλκομενών – Αγ. Αθανασίου που τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες είναι ιδιαίτερα έντονα.

Μετά από παρέμβαση στο χθεσινό (19/11/2018) Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς, έγινε δεκτό από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου το αίτημα του Συλλόγου μας με το οποίο:

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ορχομενού αύριο στις 13:00.

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα ¨Έθνη και μας υπενθυμίζει το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών στην παιδεία, την ειρήνη, την εξάλειψη της βίας, την εξάλειψη της παιδικής εργασίας και της ακραίας φτώχειας.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ) συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του, με σκοπό την ανάδειξη και, κυρίως, την επίλυση των εκτεταμένων και σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και στους δύο φορείς, ιδιαίτερα στις υπηρεσίες αιχμής. Ξεκινήσαμε την Παρασκευή 16/11, καταλαμβάνοντας προειδοποιητικά το κτίριο όπου συστεγάζονται οι Υπηρεσίες της Κεντρικής Διοίκησης του ΟΠΕΚΑ και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΦΚΑ - Τομέας Αγροτών (Πατησίων 30). Συνεχίζουμε σήμερα, 19/11, επεκτείνοντας τις καταλήψεις και σε κτίρια της Περιφέρειας.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.