Τελευταίες Ειδήσεις

yp paideias

Με στόχο να δοθούν λύσεις συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου

karpenisiΣτην τελική φάση περνά το έργο για την ολοκληρωμένη διαχείριση λυμάτων του Δήμου Καρπενησίου μετά την υπογραφή ένταξής του από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

xristos staikourasΣήμερα είναι διπλή γιορτή για τη Λαμία.Γιορτάζουμε τον Ευαγγελιστή Λουκά, Πολιούχο της πόλης μας.

mesologiΚυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Τετάρτη 18 και την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στην Ιόνια Οδό και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα μεταξύ του Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Αβγού και του Α/Κ Εγνατίας, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των σηράγγων Αμπελιάς.

sarakiotis ioannis vouliΔιπλή η γιορτή για την πόλη της Λαμίας στις 18 Οκτωβρίου, καθώς τιμά τη μνήμη του Προστάτη της πόλης Ευαγγελιστή Λουκά ενώ παράλληλα, συμπληρώνονται 73 χρόνια από την απελευθέρωσή της από τον γερμανικό ζυγό.

stavrogiannisΕβδομήντα τρία χρόνια από την ημέρα που απελευθερώθηκε η πόλη μας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, ο Δήμος Λαμιέων, ανήμερα της εορτής του πολιούχου μας Αγίου Λουκά, γιορτάζει και τιμά όλους όσους συντέλεσαν στην απελευθέρωση της Λαμίας και θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

 

zevsΟι μέρες για το πρώτο TEDxLamia με θέμα την “Συνέργεια” πλησιάζουν και εμείς ανυπομονούμε να βιώσουμε την συναρπαστική εμπειρία που μας υπόσχεται. Στις 11 Νοεμβρίου στο κτήριο της Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας, τρεις ακόμη ομιλητές θα δώσουν το παρόν και θα εξιστορήσουν τις δικές τους εμπειρίες και ιδέες. Λίγα λόγια γι’ αυτούς…

Η Πέτρα Καλαμπόκα θα βρεθεί και αυτή στην σκηνή του TEDxLamia όπου θα μοιραστεί τον δικό της αγώνα με τον καρκίνο, πώς η εξωστρέφεια μπορεί να λειτουργήσει απενοχοποιητικά αλλά και πώς οι φορείς μπορούν να συνεργαστούν έχοντας κοινό στόχο την αντιμετώπισή του!

Η Πέτρα Καλαμπόκα έχει σπουδάσει Φιλολογία, στον Τομέα της Γλωσσολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Διαθέτει γνώσεις σε Ψηφιακό Μάρκετινγκ και Στρατηγική Διοίκησης Επιχειρήσεων μέσω του μεταπτυχιακού της στην ΑΣΟΕΕ. Πλέον εργάζεται στην δικηγορική εταιρεία Κάρολος Χανικιάν. Στο παρελθόν έχει δώσει ομιλία με τίτλο «Απόνερα μετά τον καρκίνο» στο συνέδριο ψυχοκοινωνικής ογκολογίας.

Ο Δρ. Γιώργος Στεργιόπουλος, ερευνητής και ποιητής, είναι ο επόμενος ομιλητής του TEDxLamia και θα απαντήσει στο ερώτημα: υπάρχουν αναγκαίες συνέργειες στην επίτευξη του κάλλους, τόσο στην τέχνη όσο και στην επιστήμη?

Ο Δρ. Γεώργιος Στεργιόπουλος είναι ανώτερος ερευνητής, Manager ερευνητικών έργων, ποιητής καθώς και συγγραφέας τριών συλλογών ποιημάτων γραμμένα στα ελληνικά: “Η Διάβολος” (2011, Εκδόσεις των Φίλων), "Κατά Χρόνον Ευαγγέλιο" (2012, Οι Εκδόσεις των Φίλων) και "Εξορία στην Γέννηση (2015, Εκδόσεις Γαβριηλίδης). Υπήρξε υποψήφιος των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας 2011 του Υπουργείου Πολιτισμού, στην κατηγορία Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα. Το έργο του “Η Διάβολος” κέρδισε το δεύτερο βραβείο καλύτερης συλλογής ποιημάτων στην κατηγορία Νέου Ποιητή. Ποιήματα και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά. Έχει ολοκληρώσει σπουδές Θεωρίας και Αρμονίας της Μουσικής (1993 - 2000) με διάκριση (GPA 9.9/10). Έχει διδακτορικό στην Ασφάλεια Υπολογιστών και Κρίσιμων Υποδομών του τμήματος Πληροφορικής (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 2015), Μ.Sc. Πληροφοριακών Συστημάτων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 2011) και πτυχίο Επιστήμης των Υπολογιστών (Πανεπιστήμιο Πειραιά, 2008). Διδάσκει ως προσωρινός Λέκτορας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στο Πανεπιστήμιο του Ντέρμπι στη Αγγλία. Τα πρόσφατα ερευνητικά ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στην Προστασία των Υποδομών Ζωτικής Σημασίας, Εκτίμηση Κινδύνου, Ασφάλεια Εφαρμογών, Μηχανική Λογισμικού και Πρωτόκολλα Κρυπτογράφησης. Είναι ο κύριος ερευνητής σε πολυάριθμα χορηγούμενα ερευνητικά έργα, συμπεριλαμβανομένων και έργων που χρηματοδοτούνται από την Google DNI. Έχει επαγγελματική εμπειρία ως σύμβουλος Εκτίμησης Κινδύνου σε projects χρησιμοποιώντας μεθόδους με πιστοποίηση ISO με σκοπό την ανάπτυξη επιχειρηματικών Σχεδίων Ασφάλειας, Προγράμματα συνέχισης δραστηριοτήτων, Σχέδια Ανάκαμψης και Εκτίμηση επιχειρήσεων. Επίσης εργάζεται ως IT ελεγκτής διείσδυσης της ασφάλειας.

Το TEDxLamia θα υποδεχτεί ακόμη, τον Νίκο Ζέρβα, CEO της CAST Inc, ο οποίος θα αναφερθεί στην δύναμη που έχει η συνεργασία των κατάλληλων ανθρώπων στον επιχειρηματικό κόσμο!

Ο Νίκος Ζέρβας είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της CAST Inc, στην οποία προηγουμένως εργάστηκε ως COO και VP στο τμήμα του Μάρκετινγκ και της Μηχανικής. Από τότε που ξεκίνησε στην CAST το 2010, ο ρόλος του ήταν σημαντικός στην μεταμόρφωση του επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας και στον σχηματισμό στρατηγικών συμμαχιών. Παράλληλα καθόρισε, ανέπτυξε και λάνσαρε επιτυχημένες υπηρεσίες IP αυξάνοντας έτσι σημαντικά τα έσοδα και την κερδοφορία της εταιρείας. Πριν από τη δουλειά του στην CAST, ο Νίκος ίδρυσε την Alma Technologies και υπήρξε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος για εννέα χρόνια. Κάτω από την ηγεσία του, η Alma Technologies άρχισε να λειτουργεί ως αξιόπιστος πάροχος υπηρεσιών IP, αναπτύσσοντας πυρήνες και λύσεις κοπής εικόνας και βίντεο συμπίεσης. Ο Νίκος υπηρέτησε στο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ημιαγωγών από το 2009 έως το 2013, όπου ήταν υπεύθυνος για τον στρατηγικό σχεδιασμό. Είναι επίσης ανώτατο μέλος του IEEE από το 2011 και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Ο Νίκος έλαβε πτυχίο και διδακτορικό δίπλωμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το 1997 και το 2003 αντίστοιχα.

katarismosΟριστική λύση δίνεται στη διαχείριση των λυμάτων της Δ.Ε. Θεσπιέων του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων με την κατασκευή του Βιολογικού καθαρισμού,που ξεκινά άμεσα. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ-Ταμείο Συνοχής, είναι προϋπολογισμού μελέτης 3.014.450,00 € χωρίς Φ.Π.Α και ενταγμένο στο Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» ,με την υπ’αριθμ 5093/29-12-2016 απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας .

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.