fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

Έργα αγροτικών υποδομών στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας επισκέφθηκαν την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκρέκας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Γιάννης Μπούγας, συνοδευόμενοι από τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥπΑΑΤΚ κ. Κώστα Μπαγινέτα, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας κ. Γιώργο Δελμούζο, τους Δημάρχους Δελφών και Δωρίδος κκ. Παναγιώτη Ταγκαλή και Γιώργο Καπεντζώνη, Αντιδημάρχους και υπηρεσιακά στελέχη.

Περισσότερα...

epsaΗ Βιομηχανία ΕΨΑ Α.Ε., μετά από συνεννόηση με τους Δήμους Φαρσάλων και Καρδίτσας, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα μας και με αίσθημα αλληλεγγύης και κοινωνικής υπευθυνότητας, προσέφερε 5 παλέτες με αναψυκτικά και χυμούς στους πληγέντες από τον κυκλώνα «Ιανός».

Περισσότερα...

kotronias bigΌταν, για να εξηγήσουμε ένα γεγονός σήμερα, επικαλούμαστε μία πρόταση που έγινε σε παρελθόντα χρόνο, με συνθήκες και δεδομένα εκείνης της εποχής και όταν, ξεχνάμε ποιά ήταν και τα καλά αποτελέσματα που παρήγαγε τότε που έγινε, αλλά αντίθετα την ανασύρουμε μετά από ενάμιση χρόνο και μάλιστα την χρησιμοποιούμε για να εξηγήσουμε, στον παρόντα χρόνο, κεντρικές ενέργειες που γίνονται σήμερα με άλλα δεδομένα και άλλους κεντρικούς σχεδιασμούς τότε σίγουρα κάνουμε μία κακή εκτίμηση, και μία αδικία.

Περισσότερα...

K BATZELIΗ κα Μπατζελή εκφράζοντας τα  μέλη της παράταξης της μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και τα θέματα που έθεσαν στην Οικονομική Επιτροπή δήλωσε:

Περισσότερα...

sarakiotis jΤα επαναλαμβανόμενα εργατικά ατυχήματα που συνέβησαν τον τελευταίο μόλις μήνα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, φέρνει στη Βουλή, με νέα ερώτησή του για την κατάσταση της εταιρείας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Έρευνας & Τεχνολογίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Τη νέα παρέμβαση του Βουλευτή του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα, προσυπογράφουν ακόμη 34 συνάδελφοί του.

Περισσότερα...

Politika5Οι πλημμύρες της 09/08/20 στον Δήμο μας κατέδειξαν με τον πιο τραγικό τρόπο την έλλειψη μέριμνας και διεκδίκησης για αντιπλημμυρικά έργα,την αδυναμία διαχείρισης έκτακτων αναγκών αλλά και την επιλογή μιας πολιτικής του Δημάρχου να μην προτάσσει μελέτες και έργα υποδομής και επιβίωσης που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος.

Περισσότερα...

sarakiotis ioannisΟι αλλεπάλληλες κυβιστήσεις της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, εκτός του ότι αποτελούν έναν ξεκάθαρο εμπαιγμό προς τους Έλληνες πολίτες, οδηγούν και στην απαξία το κύρος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Περισσότερα...

N. Stavrogianis

Ποιος επιλέγει την επικοινωνία και το «φαίνεσθαι», από την πραγματική πολιτική και τη διοίκηση έχει αρχίσει να φαίνεται παντού. Σε όλα τα επίπεδα, κεντρική πολιτική σκηνή και αυτοδιοίκηση.

Ολοφάνερη δε, είναι η τακτική όλων να κρύβουν κάτω από το χαλί και να παραπέμπουν στο μέλλον την επίλυση των προβλημάτων. Γιατί έτσι νομίζουν ότι θα τα συνηθίσουν, και θα τα αποδεχθούν οι πολίτες, ή γιατί κερδίζοντας χρόνο οι διοικούντες, αυτά μπορεί και να ..... λυθούν από μόνα τους.

Δεν ξέρω ειλικρινά ποιος λέει τα περισσότερα ψέματα. Ο υπουργός ή οι τοπικοί μας άρχοντες και βουλευτές, για την επέκταση της δομής φιλοξενίας των προσφύγων στις Θερμοπύλες. Όλοι γνώριζαν, τουλάχιστον από τον περασμένο Μάιο, με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ τι θα γινόταν κάποια στιγμή. Και σε κάθε περίπτωση όφειλαν να αντιλαμβάνονται.

Βουλευτής δε της συμπολίτευσης είχε και δημόσια κάνει αυτή την πρόταση. Σύμφωνα με τον Υπουργό, και άλλοι έκαναν το ίδιο σε κατ' ιδίαν συζητήσεις.

Δεν θέλω να πιστεύω ότι έτσι ακριβώς εννοούσαν την τοπική ανάπτυξη και την αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, με τον ερχομό δηλαδή χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στις Θερμοπύλες.

Ας μην στεκόμαστε όμως άλλο σ' αυτό. Έγινε. Το συγκεκριμένο δεν αλλάζει. Καλό είναι να μην μπούμε καθόλου στη συζήτηση για την αίτηση ακύρωσης και το αίτημα προσωρινής διαταγής στο ΣτΕ. Είναι απολύτως προσχηματικό. Δεν μπορούν να κρυφτούν οι ευθύνες πίσω από το «φύλλο συκής» της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ούτε τα ζητήματα πολιτικής λύνονται με προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Και αφού έστω και καθυστερημένα όλοι αντιλήφθηκαν τι απεργάζονταν τόσο καιρό κρυφά και ... από μόνος του ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, ας κάνουν το επόμενο ουσιαστικό, και κατά την άποψή μου αποτελεσματικό βήμα.

Να καθοριστεί άμεσα, συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, όλων των θεσμικών παραγόντων του τόπου με την παρουσία και του αρμόδιου Υπουργού για να δοθεί λύση. Διαφορετικά θα έχουν όλοι μαζί την ευθύνη για την περαιτέρω υποβάθμιση του κορυφαίου ιστορικού τόπου των Θερμοπυλών, επιβεβαιώνοντας ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η επικοινωνία και το «φαίνεσθαι» και όχι η ουσία της πολιτικής με όραμα, σχέδιο και προτάγματα σ' ένα σύνθετο, απαιτητικό και γεμάτο προκλήσεις μέλλον.

 Με εκτίμηση,

                                                                                                                                                       ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
                                                                                                                                  πρώην Δήμαρχος Λαμιέων, Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης και
                                                                                                                                                    πρώην Βουλευτής

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.