Τελευταίες Ειδήσεις
Τριαντάφυλλος Μπολτέτσος

Τριαντάφυλλος Μπολτέτσος

Δρ. Θεολογίας

 

Βρισκόμαστε σε μια εποχή, που έχει ιδιαίτερη ανάγκη τη διαρκή επιμόρφωση και ενημέρωση. Το ευτύχημα είναι, ότι με την αξιοποίηση των νέων διαδικτυακών τεχνολογιών για όποιον έχει την αγάπη για μάθηση και εμπλουτισμό γνωστικών εμπειριών το πράγμα γίνεται πολύ πιο εύκολα και απλά.
Παράδειγμα εφαρμογής των πιο πάνω είναι η δυνατότητα, που παρέχεται σε Κληρικούς και Λαϊκούς (τουλάχιστον αποφοίτους δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), να αποκτήσουν με εύκολο τρόπο ένα αναγνωρισμένο Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης σε αντικείμενα Θεολογικού κυρίως ενδιαφέροντος με την εγκυρότητα, μάλιστα, του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 07:35

Το καλό συναπάντημα

Κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε την Υπαπαντή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Σαράντα ακριβώς ημέρες μετά την γέννηση του θείου Βρέφους η Θεοτόκος, σύμφωνα με το Νόμο του Μωυσή, φέρνει τον Ιησού, ως πρωτότοκο αρσενικό παιδί, στον μεγαλοπρεπή Ναό του Σολομώντα, για να τον αφιερώσει στον Θεό και να προσφέρει ως θυσία προς Αυτόν, κατά το έθιμο, ένα ζευγάρι από τριγώνια ή δύο μικρά περιστέρια.

Οι Κυριακάτικες Θείες Λειτουργίες της προπασχάλιας αγίας Τεσσαρακοστής χαρακτηρίζονται από το γεγονός ότι τελούνται σύμφωνα με το λειτουργικό τυπικό (της θείας λειτουργίας) της Ευχαριστιακής Σύναξης του Μεγάλου Βασιλείου.

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 21:20

«Εν Προσευχή και Νηστεία»

Ποια είναι, αλήθεια, τα πραγματικά μας συναισθήματα -εφόσον βέβαια «κρατάμε» τις νηστείες τής Εκκλησίας μας- όταν πλησιάζει κάποια περίοδο νηστείας; Αν διενεργήσουμε μια πρόχειρη έρευνα θα συναντήσουμε πιστούς, που έχουν την διάθεση να νηστέψουν λιγότερο ή περισσότερο, να συνοδεύουν την απόφασή τους με ανάμικτα συναισθήματα, λόγω της στέρησης των ορισμένων τροφών κατά την καθορισμένη περίοδο.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.