fbpx
MENU
MENU
STAR Κεντρικής Ελλάδας
STAR Κεντρικής Ελλάδας
STARSPORTS.GR
Τριαντάφυλλος Μπολτέτσος

Τριαντάφυλλος Μπολτέτσος

Δρ. Θεολογίας

Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2020 18:51

Νέα Γρίπη του 2009 – Κορωνοϊός του 2019

MpoltetsosTriantafyllos

 

 

 

Το κείμενο, που ακολουθεί είχε γραφεί το 2009. Δηλαδή, ακριβώς 10 χρόνια πριν την επέλαση του COVID-19. Η αφορμή τότε ήταν μία άλλη πανδημία. Του ιού της γρίπης με την ονομασία Η1Ν1.

MpoltetsosTriantafyllos

«Μην κάνεις κακό στον εαυτόν σου, είπε ο Απόστολος Παύλος στο δεσμοφύλακά του, που επειδή νόμιζε ότι οι κρατούμενοι είχαν δραπετεύσει ετοιμαζόταν να μαχαιρωθεί» . Τον άκουσε και υπάκουσε στον Απόστολο, καθώς διαπίστωνε ότι η αυτοκτονία του θα στηριζόταν σε μια υπόθεση λαθεμένη.

Τριαντάφυλλος ΜπολτέτσοςΒασικό έναυσμα γι΄ αυτό το μικρό μας άρθρο αποτέλεσε η δημοσίευση για πρώτη φορά από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, της ύλης[1], όπως αυτή προκύπτει από τα θέματα εξετάσεων και τον κατάλογο στοχοθεσίας πρακτικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων, για την πολυλάλητη και πολυθρύλητη Ειδικότητα (ΙΕΚ) του Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων[2].

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 13:59

Ο V.I.P. Χριστός

Διασημότητες – Celebrities... Πρόσωπα, που βλέπουμε και πολλές φορές θαυμάζουμε, είτε μέσω των διαύλων Ενημέρωσης είτε κάποιες, λίγες φορές, από κοντά, όπου και γίνονται αντικείμενα μιας ιδιότυπης ... λατρείας.

Μετά την επιτυχημένη πορεία που είχε το Σεμινάριο, που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Διεθνών Ναυτικών Μελετών, στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και συγκεκριμένα στους φιλόξενους χώρους της Ευαγγελίστριας, στο πλαίσιο του καταξιωμένου ετήσιου προγράμματος «Ενορία Εν Δράσει», αισθανόμαστε την ανάγκη να γράψουμε κάτι ενημερωτικό για την συμβολή μας σε αυτήν την πρότυπη, πιλοτική και πρωτότυπη επιμορφωτική δράση.

Από την παρελθούσα Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, λαμβάνουμε την ευκαιρία να ανασύρουμε ένα λίγο παλαιότερο σχόλιό μας, σχετικά με ένα εκκλησιαστικό τροπάριο, που τείνει καμιά φορά να ... ξενίζει τους πιστούς.

Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2018 09:15

Χειρότεροι κι από καλικάντζαρους;

Η αρχή της Ινδίκτου και αρχή του Εκκλησιαστικού έτους, δηλαδή η 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους, έχει καθιερωθεί επισήμως για την Εκκλησία μας, με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου από το 1989, ως ημέρα Προσευχής για την Προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος.

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 15:57

Συμβολομάχοι και Υπέρμαχοι

Στις Δικαστικές Αίθουσες, η εικόνα του Ιησού Χριστού ενδεδυμένου με το κόκκινο και μπλε χρώμα, της αγάπης και της δικαιοσύνης αντίστοιχα, χρησιμεύει ως ενδεικτικό απέναντι στους κατηγορουμένους ότι θα δικαστούν από ανθρώπους, που διαπνέονται από το μήνυμα του Χριστού και του Ευαγγελίου. Αλλά και για αυτούς που δικάζουν το μήνυμα είναι σαφές: πάνω από αυτούς είναι ο Χριστός, ως Εκείνος που θέτει τα κριτήρια της ανθρώπινης Δικαιοσύνης, σε σχέση με τη ακριβοδίκαιη αλλά ταυτόχρονα φιλάνθρωπη θεϊκή Δικαιοσύνη.

 

Βρισκόμαστε σε μια εποχή, που έχει ιδιαίτερη ανάγκη τη διαρκή επιμόρφωση και ενημέρωση. Το ευτύχημα είναι, ότι με την αξιοποίηση των νέων διαδικτυακών τεχνολογιών για όποιον έχει την αγάπη για μάθηση και εμπλουτισμό γνωστικών εμπειριών το πράγμα γίνεται πολύ πιο εύκολα και απλά.
Παράδειγμα εφαρμογής των πιο πάνω είναι η δυνατότητα, που παρέχεται σε Κληρικούς και Λαϊκούς (τουλάχιστον αποφοίτους δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), να αποκτήσουν με εύκολο τρόπο ένα αναγνωρισμένο Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης σε αντικείμενα Θεολογικού κυρίως ενδιαφέροντος με την εγκυρότητα, μάλιστα, του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 07:35

Το καλό συναπάντημα

Κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε την Υπαπαντή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Σαράντα ακριβώς ημέρες μετά την γέννηση του θείου Βρέφους η Θεοτόκος, σύμφωνα με το Νόμο του Μωυσή, φέρνει τον Ιησού, ως πρωτότοκο αρσενικό παιδί, στον μεγαλοπρεπή Ναό του Σολομώντα, για να τον αφιερώσει στον Θεό και να προσφέρει ως θυσία προς Αυτόν, κατά το έθιμο, ένα ζευγάρι από τριγώνια ή δύο μικρά περιστέρια.

Σελίδα 1 από 2