fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις
Θανάσης Μερτζάνης

Θανάσης Μερτζάνης

Δημοσιογράφος Star Κεντρικής Ελλάδας – Βοιωτία

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 11:57

Ο δήμος Δ-Α-Α δεν πάει στην τελετή θεμελίωσης

Αίσθηση προκαλεί η ομόφωνη απόφαση του νέου ΔΣ στο δήμο Δ-Α-Α, να κάνει δεκτή την πρόταση του δημάρχου Γιάννη Σταθά και να μην εκπροσωπηθεί ο δήμος στην τελετή θεμελίωσης της δεύτερης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο εργοστάσιο του Αλουμινίου στον Άγιο Νικόλαο, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 15.00, στην οποία θα παραστεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο γεωγραφικός προσδιορισμός του εργοστασίου στην επίσημη πρόσκληση της εταιρείας για την τελετή προκάλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, την αντίδραση του δήμου Δ-Α-Α που απαιτεί την επανέκδοσή της με σαφή αναφορά στο Δήμο.

Πηγές αναφέρουν ότι η νεότερη εξέλιξη είναι προϊόν της άτυπης μέχρι στιγμής κόντρας μεταξύ των δήμων Δ-Α-Α και Λεβαδέων, οι οποίοι διεκδικούν τη λειτουργία της νέας ενεργειακής μονάδας στα διοικητικά τους όρια.

Η ουσία ωστόσο αυτής της διεκδίκησης ακούει στο όνομα αντισταθμιστικά ωφελήματα προς τις τοπικές κοινωνίες από τη λειτουργία της επένδυσης.

Εξομάλυνση και εξυγίανση είναι οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο Δήμαρχος Λεβαδέων, για την προγραμματική σύμβαση της περιφέρειες που απέρριψαν ομόφωνα οι παρατάξεις των Ρούσσαρη, Ζιώγα, Κοτσικώνα, Θεοδώρου και Πούλου στην προηγούμενη θητεία και αφορούσε στο έργο της αγροτικής οδοποιίας στα κτήματα της Κωπαίδας.

Η ΝΔ και το σχέδιο «Αθηνά» κατάργησαν το πανεπιστημιακό τμήμα περιφερειακής και οικονομικής ανάπτυξης στη Λιβαδειά.

Ενθαρρυντικά είναι τα απολογιστικά στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας για την επιχειρηματικότητα το 2017 στο νομό.

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα μεταξύ της Δημάρχου Λεβαδέων και της αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας με φόντο την αναβάθμιση του δημοτικού σταδίου της Λιβαδειάς.

Με επιστολή τους στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ζητούν, το κράτος να αναλάβει τα υπόλοιπα έξοδα της θεραπείας για τη σωτηρία του παιδιού τους, οι γονείς του μικρού Παναγιώτη Τσολάνα από τη Λιβαδειά, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση μετά τις νεότερες δυσάρεστες εξελίξεις.

Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 19:50

Έκκληση για βοήθεια

Ένας συμπολίτης,  Λειβαδίτης και η οικογένειά του δοκιμάζονται.

Ενημερωθήκαμε από δημοσιεύματα του Αθηναικού τύπου οτι αποκαθίσταται μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2018 η λειτουργία του Μουσείου των Δελφών.

Η κοινή πορεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης -του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ δηλαδή- με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) του Γιώργου Παπανδρέου, “καθαρίζει” κατά πολλούς -υπό προϋποθέσεις θα έλεγαν άλλοι- την τρίτη έδρα στη Βοιωτία.

Κάνοντας αυστηρή χρήση των αριθμών σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κομμάτων που συμμετείχαν στις τελευταίες δύο Εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις, η άποψη αυτή ενισχύεται και πάλι υπό προϋποθέσεις θα πουν αρκετοί.

Τον Γενάρη του 2015 το ΠΑΣΟΚ στο νομό Βοιωτίας “βυθίστηκε” στο ποσοστό του 4,22% ενώ η ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων έδωσε στον ΓΑΠ 2,50 ποσοστιαίες μονάδες με τις έδρες να μοιράζονται σε ΣΥΡΙΖΑ (2) και ΝΔ (1) σύμφωνα με το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος που καθόριζε τις βουλευτικές έδρες βάση της απογραφής του 2001.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό της Χ.Α. στη Βοιωτία στην ίδια εκλογική αναμέτρηση, διαμορφώθηκε στο 6,65%.

Η αλλαγή της κατανομής των βουλευτικών εδρών λόγω της νέας απογραφής τον Μάιο του 2011, “ψαλίδισε” μία έδρα στη Βοιωτία και κατένειμε τις τρεις έδρες στα τρία πρώτα κόμματα.
Τον Σεπτέμβριο του 2015 και στη νέα Εθνική αναμέτρηση που οδήγησε στο 3ο μνημόνιο, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κατέλαβε ποσοστό 6,66%, ενώ το ΚΙΔΗΣΟ δεν κατέβηκε στις εκλογές.
Οι έδρες κατανεμήθηκαν ανάλογα με τα ποσοστά των τριών πρώτων κομμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ (1) με ποσοστό 37,69% , στη ΝΔ (1) με 23,30% και στη Χ.Α. (1) με 7,70%.

Οι αριθμοί “βολεύουν” το ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία.

Προϋποθέσεις,

Η αξιόπιστη πολιτική πρόταση και τα πρόσωπα που θα στηρίξουν στο νομό,
τη νέα αλλαγή και όχι την απλή εναλλαγή στην εξουσία.

Οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα του αδιεξόδου έχουν δρομολογηθεί.

Σελίδα 1 από 3
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.