fbpx
MENU
MENU
STAR Κεντρικής Ελλάδας
STAR Κεντρικής Ελλάδας
STARSPORTS.GR
Σεραφείμ Μηχιώτης

Σεραφείμ Μηχιώτης

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας

Mihiotis MakisΣτρεψοδικία άνευ προηγουμένου χθες, από το Δημήτρη Τζανακόπουλο, Νούμερο 2 στο κομματικό ιερατείο της Κουμουνδούρου και διατελέσαντα Κυβερνητικό Εκπρόσωπο στη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, συνεντευξιαζόμενο από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ , μεταξύ 11:45-12:00, στους δημοσιογράφους του σταθμού Δημήτρη Οικονόμου και Εύα Αντωνοπούλου.

Mihiotis Makis

 

Άδεια η χρυσοποίκιλτη αίθουσα Musicverein στη Βιέννη, όπου κάθε χρόνο τέτοια ημέρα –βεβαίως και τη σημερινή πρωτοχρονιά του 2021-δίδεται η ετήσια συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης, υπό τη διεύθυνση (και) εφέτος του Riccardo Muti, δείγμα σαφές και αποφασιστικό ότι η μουσική-κάθε όμορφη μουσική-θα αποτελεί ασφαλές καταφύγιο θαλπωρής και ανάτασης γιά κάθε άνθρωπο, ιδιαιτέρως σήμερα που η όλη ανθρωπότητα συνεχίζει να δοκιμάζεται από την επέλεση της πανδημίας του Κορωνοϊού. 

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ, 70 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΤΑ "ΚΡΥΦΑ" ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΡΙΑ ΤΟΥ (ΚΑΙ) ΣΤΟΝ ΑΗ ΣΤΡΑΤΗ!

Κάθε μυθιστόρημα, κάθε παραμύθι, έχουν ως σημείο αναφοράς τη μυθοπλασία τους, θετική ή αρνητική, η οποία εγγράφεται συνήθως εις την σφαίρα του απραγματοποίητου, ως εξαιρετικού, πλην ουτοπικού ή αρνητικού, απωθητικού αντιστοίχως...

Εάν, όμως, συμβεί η πορεία της ζωής, ο χρόνος που τρέχει δίπλα στο βίο μας, χωρίς να το έχουμε αντιληφθεί κατ’ ανάγκην, να μας καλεί κάποια στιγμή σε ένα αναπάντεχο ραντεβού...Τι γίνεται τότε;...

Είναι αυτό που μου συνέβη, παραμονή των Χριστουγέννων. Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020. Και αισθάνομαι τη μοναδική χαρά να το μοιρασθώ δημοσίως με άπειρη συγκίνηση...

Mihiotis Makis

 

 

Διαβάζοντας κανείς σε δεύτερη ανάγνωση το συνημμένο παραπολιτικό της «Εφ.Συν/ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ», υπογραφόμενο από το Δ(ημήτρη).ΤΕΡ(ζή). δικαίως διεωρωτάται εάν το έγραψε γιά καλό ή γιά κακό προς τις πηγές του, εις το κομματικό ιερατείο του πρώην κυβερνώντος Κόμματος...

Mihiotis Makis

 

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σύντροφος Δημ. Παπαδημούλης,απολαμβάνει του “προνομίου” ή προνομίου να ευρίσκεται στην επικαιρότητα, με το όνομά του στις πυκνές αναφορές των μέσων ενημέρωσης και αυτών της κοινωνικής δικτύωσης, από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας του Κορωνοϊού…

Mihiotis Makis

-Πως η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ φαλκιδεύει συνδικαλιστικές κατακτήσεις με Νόμο ΣΥΡΙΖΑ...

Mihiotis Makis

 

Ο Εκπρόσωπος του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σύντροφος Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του, από το φύλλο της «ΑΥΓΗΣ» του Πάσχα (σελ. 6-7), υπό τον τίτλο «Η συζήτηση γιά την επόμενη μέρα είναι προνομιακή γιά την Αριστερά», εκλήθη να απαντήσει και στην ακόλουθη φιλική ερώτηση-πάσα του ερωτώντος δημοσιογράφου, συντρόφου Σπύρου Ραπανάκη:

Mihiotis Makis

 

Στο χθεσινό σχόλιο από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» (φύλλο 14/04/20) ο υπογράφων Παναγιώτης Μπουκάλας επέλεξε το επιβεβλημένο, να τιμήσει τον εκλιπόντα Περικλή Κοροβέση, με τα παρακάτω λόγια, του γνώριμου δωρικού του λόγου:

Mihiotis MakisΜόλις στο φύλλο αυτού του Σαββατοκύριακου, έκτο φύλλο από αυτό της περασμένης Δευτέρα, που  γράφεται με....αυτόματο πιλότο ή με συντάκτες - φαντάσματα, η «Εφ.Συν», αισθάνθηκε υποχρεωμένη να δημοσιεύσει στην 7η σελίδα των σχολίων, με λευκά γράμματα σε μαύρο φόντο, το κείμενο που ακολουθεί:

ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Επειδή ορισμένοι αναγνώστες αναρωτιούνται γιατί τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν πολλά ανυπόγραφα κείμενα στην εφημερίδα, διευκρινίζουμε ότι αποφασίσαμε να  μην υπογράφονται αυτή την περίοδο όλα τα ρεπορτάζ που δημοσιεύονται, σε ένδειξη ισότιμης αντιμετώπισης και αλληλεγγύης στους συναδέλφους των οποίων οι συμβάσεις τελούν σε προσωρινή αναστολή λίγω της γνωστής ΠΝΠ γιά τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία. Υπογραφές μπαίνουν μόνο σε άρθρα, μόνιμες στήλες και συνεντεύξεις. Επίσης, παραμένουν τα ονόματα όλων των συνεργατών μας.

Mihiotis MakisΠάντοτε πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι οι συνεντεύξεις των πολιτικών μας ανδρών, μπορούν και πρέπει να δίνουν τροφή σε δεύτερες σκέψεις και εις βάθος προβολές των πραγμάτων, πολλώ δε μάλλον όταν παραχωρούνται  σε δημοσιογράφους ευρείας αποδοχής. Οπως ο «εθνικός» δημοσιογράφος,  στον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει το ελευθέρας να αλληπροσφωνούνται στον ενικό, όπως και η φερώνυμη εκπομπή του, συνεπώς να ομιλούν με «άνεση».

Σελίδα 1 από 5