Τελευταίες Ειδήσεις
Λένα Παρασκευά

Λένα Παρασκευά

Δημοσιογράφος Star Κεντρικής Ελλάδας

Όλοι θαυμάζουμε τις βόρειες χώρες για την ετοιμότητα και την οργάνωσή τους. Στην περίπτωση της κακοκαιρίας μάλιστα συχνά επικαλούμαστε το πόσο εύκολη και φυσιολογική είναι η καθημερινότητα των κατοίκων των χωρών αυτών ακόμη και σε συνθήκες ακραίες με δεδομένες τις υποδομές που υπάρχουν και τις υπηρεσίες που προσφέρονται.

Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2016 18:54

«…Είμαστε για τα πανηγύρια»

Γεννημένη σε ένα μικρό χωριό του Παρνασσού (τη Μαριολάτα) ήξερα από μικρή τι είναι τα πανηγύρια και κυρίως τι σημαίνουν για τις τοπικές κοινωνίες. Χαρά, διασκέδαση, κινητικότητα και καλή διάθεση που συνήθως στον τόπο μας συνδυάζονται με μια θρησκευτική γιορτή.

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τους δύο μεγάλους σεισμούς που ταρακούνησαν την υπέροχη Κεφαλονιά στις αρχές του 2014 αλλά ακόμη και σήμερα η μετακίνηση εντός του νησιού είναι μία οδύσσεια τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες που μετά την περσινή καταστροφή είναι ολοένα και λιγότεροι. Κατά την επίσκεψή μας για το ΠΑΣΧΑ στο πανέμορφο νησί του Ιονίου, διαπιστώσαμε και εμείς ότι η περιοχή έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού καθώς για να μετακινηθεί κανείς χρειάζεται ώρες πλέον μιας και οι δρόμοι που θα πάρει είναι ορεινοί, δύσβατοι και σε πολλές περιπτώσεις χωμάτινοι.

Χωρίς συγκεκριμένο λόγο ο επισκέπτης της Οίτης αποζημιώνεται για το ταξίδι του. Μια απόφαση της στιγμής για την εκδρομή λίγων ωρών στην ιερά μονή Αγάθωνος Υπάτης, αποδείχθηκε ιδιαίτερα ανανεωτική, ψυχαγωγική και τονωτική.

                                                                                  

Οι ελάχιστες στιγμές που οι Έλληνες τα τελευταία 4 – 5 μνημονιακά χρόνια ξεχνιούνται και μπορούν και χαμογελάνε, είναι οι μεγάλες Χριστιανικές γιορτές και οι καλοκαιρινές διακοπές. Ελπίζω και εύχομαι, δανειστές και κυβέρνηση, να μην μας κόψουν την χαρά να στολίζουμε χριστουγεννιάτικο δέντρο, ούτε να σταματήσουν το άναμμα της λαμπάδας την Ανάσταση και το ψήσιμο του αρνιού το ΠΑΣΧΑ. Επίσης εύχομαι να μπορούν όσοι θέλουν να ντυθούν μασκαράδες τις απόκριες να το κάνουν - όπως και να κάνουν μπάνιο, έστω και στο εξοχικό του κουμπάρου τους το καλοκαίρι, όσοι έχουν την ευκαιρία αυτή. Και επειδή ο Σεπτέμβρης βγήκε με απίστευτες υποχρεώσεις για όλους και ήρθε και ένας Οκτώβρης ακόμη πιο δύσκολος, σκέφτομαι ότι μάλλον ο Νοέμβρης θα περάσει γρηγορότερα γιατί θα περιμένω τα Χριστούγεννα!!!! Μην σας πω ότι για να φτιάξει η διάθεσή μου θα στολίσω όσο πιο νωρίς γίνεται το σπίτι και το γραφείο.

Η ανακατασκευή των αρχαίων μουσικών οργάνων είναι βασικότατο σκέλος του έργου του Παναγιώτη Στέφου και της ομάδας του, το οποίο υποστηρίζεται από ολοκληρωμένη μελέτη επάνω στην αρχαία ελληνική μουσική.

«Αν θα μπορούσα τον κόσμο θα άλλαζα», λέει το όμορφο κομμάτι του Φιλ. Πλιάτσικα και συνυπογράφω στην διάθεση για αλλαγή όλων των στραβών, στρεβλών και κακώς κειμένων της εποχής μας.

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 18:36

Η μόδα της Μπομπότας...

Της μόδας είναι το τελευταίο διάστημα -λόγω της οικονομικής κρίσης των Ελληνικών νοικοκυριών- η μπομπότα, ο τραχανάς και οι σπιτικές χυλοπίτες μιας και τα τελευταία χρόνια οι ελληνίδες είχαν ξεχάσει την διατροφική τους αξία, υποστηρίζοντας στις αγορές τους ξενόφερτα Ιταλικά και όχι μόνο ζυμαρικά και άλλα σκευάσματα.

 Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, μου το έχουν στείλει με email και σκέφτηκα πως αξίζει να αναρτηθεί μιας και γράφει πολλές αλήθειες.... Για όσους είναι γεννημένοι μεταξύ 1945 -1985 λοιπόν και απολαύστε το... Όσες φορές και να το διαβάσω δεν το χορταίνω γιατί όλα όσα λέει είναι

αλήθεια.

...Μιας και κανείς (πολιτικός) δεν φαίνεται πρόθυμος «να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά», σκέφτηκα πως είναι επίκαιρα τα κάστανα και ταιριάζουν με την εποχή από όλες τις απόψεις.... Μάλιστα νομίζω πως για ορισμένους «δεν τρέχει κάστανο γενικώς»...Οι γιορτές κάστανου στα χωριά της δυτικής Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας μου άνοιξαν την όρεξη και είπα το άρθρο που θα γράψω να είναι σχετικό και διαφορετικό από τα πολιτικό-οικονομικά θέματα που μας έχουν κουράσει και κυρίως μας έχουν ρίξει ψυχολογικά....

Έτσι λοιπόν σας καλώ να βγάλετε εσείς τα κάστανα από την φωτιά και μάλιστα φέτος που τα τζάκια, λόγω κρίσης, έχουν την τιμητική τους, είναι ευκαιρία να τα απολαύσατε, όπως σας αρέσουν και να προσφέρετε κάτι πραγματικά ωφέλιμο στον εαυτό σας.

Σελίδα 1 από 2
×
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ

1.    Η «STAR Α.Ε.», Ραδιοτηλεοπτικός Οργανισμός Κεντρικής Ελλάδας, που εδρεύει στο 4οχλμ. Ν.Ε.Ο. Λαμίας - Αθηνών, (εφεξής καλούμενη Διοργανώτρια), διοργανώνει διαγωνισμό, σύμφωνα με την κατωτέρω περιγραφόμενη διαδικασία, όπου θα διανεμηθούν δώρα μέσω κληρώσεως. Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα μέσω των ιστοσελίδων του σταθμού www.tvStar.gr και www.starsports.gr.

2.    Δικαίωμα συμμετοχής μπορούν να αποκτήσουν όσα φυσικά πρόσωπα διαμένουν στην Ελλάδα. (στο εξής οι «Δικαιούμενοι Συμμετοχής ή Συμμετέχοντες»). Για όσους συμμετέχοντες δεν έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας τους, κρίνεται απαραίτητη η ύπαρξη γονικής συγκατάθεσης. Αποκλείονται από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι εργαζόμενοι στη STAR Α.Ε., τα μέλη της οικογένειας τους καθώς και τα πρόσωπα που εμπλέκονται άμεσα στην διαχείριση της εν λόγω προωθητικής ενέργειας.

3.    Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό γίνεται με τους εξής τρόπους:
Οποιοσδήποτε, Δικαιούμενος Συμμετοχής, που εισέρχεται στις διευθύνσεις www.tvStar.gr και www.starsports.gr,  έχει τη δυνατότητα να δηλώσει συμμετοχή στην κλήρωση για τα δώρα, εφόσον κάνει:
•    Like στη σελίδα του STAR Κεντρικής Ελλάδας στο facebook
•    Like στη δημοσίευση και
•    Share (κοινοποίηση) της δημοσίευσης στο χρονολόγιό του.

4.    Οι νικητές του διαγωνισμού θα προκύψουν από κλήρωση, μέσω της πλατφόρμας random.org, μεταξύ των εγκύρων συμμετοχών, που καταγράφηκαν κατά τη διάρκειά του.

5.    Τα δώρα είναι προσωπικά, ανεπίδεκτα μεταβιβάσεως και δεν ανταλλάσσονται με χρήματα.

6.    Οι τυχεροί/τυχερές θα ενημερώνονται από τη δημοσίευση των ονομάτων που θα αναρτάται στις ιστοσελίδες του διαγωνισμού www.tvStar.gr και www.starsports.gr. Οι βεβαιώσεις για τα δώρα θα παραλαμβάνονται αυτοπροσώπως, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή άλλου σχετικού αποδεικτικού, από τα γραφεία της STAR Α.Ε.
(Πληροφορίες: 22310 46725 /  Καθημερινά: 12:30 – 13:30 & 19:00 – 20:00) 

7.    Οι τυχεροί/τυχερές θα πρέπει να παραλάβουν τις βεβαιώσεις για τα δώρα  τους εντός επτά (7) ημερών από την ημερομηνία της δημοσίευσης των ονομάτων. Μετά το πέρας των επτά (7) ημερών το δώρα θα παραλαμβάνουν οι επιλαχόντες. Ομοίως, σε περίπτωση που δεν επαληθευτεί η εγκυρότητα της συμμετοχής του νικητή.

8.    Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να ανακοινώσει τα ονόματα των τυχερών στις ιστοσελίδες www.tvStar.gr και www.starsports.gr, σε οποιοδήποτε έντυπο ή σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και να προβεί σε διαφημιστική εκμετάλλευση κάθε σχετικού γεγονότος. Οι συμμετέχοντες, δια της υποβολής δήλωσης συμμετοχής συναινούν ανέκκλητα και ανεπιφύλακτα για τη δημοσίευση του ονόματός τους ή για τη χρήση του σε σχετικό διαφημιστικό πρόγραμμα χωρίς την καταβολή οποιασδήποτε αμοιβής ή αποζημίωσης. Αναφορικά με τα στοιχεία των συμμετεχόντων, θα τηρηθεί από τη Διοργανώτρια απόλυτη εχεμύθεια και δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανένα απολύτως λόγο παρά μόνο για τους λόγους που αναφέρονται στο παρόν. Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το email των συμμετεχόντων για την αποστολή ενημερωτικού υλικού που αφορά τη συγκεκριμένη ενέργεια, ή σχετικές προωθητικές ενέργειες που πρόκειται να διεξαγάγει η ίδια. Η επεξεργασία όλων των δεδομένων θα γίνει με βάση τις διατάξεις του ν. 2472/1997 (Νόμος περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα).

9.    Η Διοργανώτρια τηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τους όρους της κλήρωσης ή να μεταθέσει την ημερομηνία διεξαγωγής της κλήρωσης κατά την κρίση της, να παρατείνει ή να συντομεύσει τη διάρκεια του, ανά πάσα στιγμή κατά την διάρκεια της Ενέργειας και χωρίς προειδοποίηση, με την δημοσίευση νεότερης ανακοίνωσης στις προαναφερόμενες ιστοσελίδες.
Οι ως άνω τροποποιήσεις θα είναι δεσμευτικές για όλους τους συμμετέχοντες.

10.    Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη εάν για λόγους που βρίσκονται εκτός της σφαίρας επιρροής και ελέγχου τους, όπως ενδεικτικά αναφέρονται: προσβολή από ιούς υπολογιστών, παράνομη ενέργεια ή επέμβαση, απάτη, τεχνικά προβλήματα, επηρεάζεται προσωρινώς η ομαλή εξέλιξη του διαγωνισμού.

11.    Απαγορεύεται αυστηρά η με οποιονδήποτε τρόπο τροποποίηση ή απόπειρα τροποποίησης των όρων του παρόντος, με σκοπό κυρίως την τροποποίηση ή αλλοίωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού ή την επιρροή με αυτοματοποιημένο ή αθέμιτο μέσο της εγκυρότητας των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού ή του καθορισμού του νικητή. Εάν αποδειχθεί ότι κάποιος συμμετέχων έχει αναδειχθεί νικητής παραβιάζοντας τους όρους του παρόντος, με απατηλά μέσα, δεν θα του απονεμηθεί το δώρο του ή θα απώλυται αυτοδικαίως κάθε δικαίωμα κατοχής του, η δε Διοργανώτρια στην περίπτωση αυτή επιφυλάσσεται παντός δικαιώματός της εναντίον του εν λόγω συμμετέχοντα.

12.    Οι παρόντες όροι θα είναι ανηρτημένοι καθ’ όλη τη διάρκεια των διαγωνισμών στις ιστοσελίδες www.tvStar.gr και www.starsports.gr, που διατηρεί η διοργανώτρια στο διαδίκτυο.

13.    Οι παρόντες όροι διέπονται και συμπληρώνονται από το ελληνικό δίκαιο. Λαμβάνοντας μέρος στην κλήρωση, οι συμμετέχοντες θεωρείται ότι έχουν ανεπιφύλακτα αποδεχθεί και συμφωνήσει με τους δεσμευτικούς αυτούς όρους, κανόνες και προϋποθέσεις. Κάθε επιπλέον ανακοίνωση με οδηγίες για την συμμετοχή, θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες www.tvStar.gr ή www.starsports.gr από την Διοργανώτρια και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα αυτών των όρων.

14.    Η συμμετοχή στην κλήρωση προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των ανωτέρω όρων.

×
×
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.