Τελευταίες Ειδήσεις
Λένα Παρασκευά

Λένα Παρασκευά

Δημοσιογράφος Star Κεντρικής Ελλάδας

Όλοι θαυμάζουμε τις βόρειες χώρες για την ετοιμότητα και την οργάνωσή τους. Στην περίπτωση της κακοκαιρίας μάλιστα συχνά επικαλούμαστε το πόσο εύκολη και φυσιολογική είναι η καθημερινότητα των κατοίκων των χωρών αυτών ακόμη και σε συνθήκες ακραίες με δεδομένες τις υποδομές που υπάρχουν και τις υπηρεσίες που προσφέρονται.

Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2016 18:54

«…Είμαστε για τα πανηγύρια»

Γεννημένη σε ένα μικρό χωριό του Παρνασσού (τη Μαριολάτα) ήξερα από μικρή τι είναι τα πανηγύρια και κυρίως τι σημαίνουν για τις τοπικές κοινωνίες. Χαρά, διασκέδαση, κινητικότητα και καλή διάθεση που συνήθως στον τόπο μας συνδυάζονται με μια θρησκευτική γιορτή.

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τους δύο μεγάλους σεισμούς που ταρακούνησαν την υπέροχη Κεφαλονιά στις αρχές του 2014 αλλά ακόμη και σήμερα η μετακίνηση εντός του νησιού είναι μία οδύσσεια τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες που μετά την περσινή καταστροφή είναι ολοένα και λιγότεροι. Κατά την επίσκεψή μας για το ΠΑΣΧΑ στο πανέμορφο νησί του Ιονίου, διαπιστώσαμε και εμείς ότι η περιοχή έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού καθώς για να μετακινηθεί κανείς χρειάζεται ώρες πλέον μιας και οι δρόμοι που θα πάρει είναι ορεινοί, δύσβατοι και σε πολλές περιπτώσεις χωμάτινοι.

Χωρίς συγκεκριμένο λόγο ο επισκέπτης της Οίτης αποζημιώνεται για το ταξίδι του. Μια απόφαση της στιγμής για την εκδρομή λίγων ωρών στην ιερά μονή Αγάθωνος Υπάτης, αποδείχθηκε ιδιαίτερα ανανεωτική, ψυχαγωγική και τονωτική.

                                                                                  

Οι ελάχιστες στιγμές που οι Έλληνες τα τελευταία 4 – 5 μνημονιακά χρόνια ξεχνιούνται και μπορούν και χαμογελάνε, είναι οι μεγάλες Χριστιανικές γιορτές και οι καλοκαιρινές διακοπές. Ελπίζω και εύχομαι, δανειστές και κυβέρνηση, να μην μας κόψουν την χαρά να στολίζουμε χριστουγεννιάτικο δέντρο, ούτε να σταματήσουν το άναμμα της λαμπάδας την Ανάσταση και το ψήσιμο του αρνιού το ΠΑΣΧΑ. Επίσης εύχομαι να μπορούν όσοι θέλουν να ντυθούν μασκαράδες τις απόκριες να το κάνουν - όπως και να κάνουν μπάνιο, έστω και στο εξοχικό του κουμπάρου τους το καλοκαίρι, όσοι έχουν την ευκαιρία αυτή. Και επειδή ο Σεπτέμβρης βγήκε με απίστευτες υποχρεώσεις για όλους και ήρθε και ένας Οκτώβρης ακόμη πιο δύσκολος, σκέφτομαι ότι μάλλον ο Νοέμβρης θα περάσει γρηγορότερα γιατί θα περιμένω τα Χριστούγεννα!!!! Μην σας πω ότι για να φτιάξει η διάθεσή μου θα στολίσω όσο πιο νωρίς γίνεται το σπίτι και το γραφείο.

Η ανακατασκευή των αρχαίων μουσικών οργάνων είναι βασικότατο σκέλος του έργου του Παναγιώτη Στέφου και της ομάδας του, το οποίο υποστηρίζεται από ολοκληρωμένη μελέτη επάνω στην αρχαία ελληνική μουσική.

«Αν θα μπορούσα τον κόσμο θα άλλαζα», λέει το όμορφο κομμάτι του Φιλ. Πλιάτσικα και συνυπογράφω στην διάθεση για αλλαγή όλων των στραβών, στρεβλών και κακώς κειμένων της εποχής μας.

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 18:36

Η μόδα της Μπομπότας...

Της μόδας είναι το τελευταίο διάστημα -λόγω της οικονομικής κρίσης των Ελληνικών νοικοκυριών- η μπομπότα, ο τραχανάς και οι σπιτικές χυλοπίτες μιας και τα τελευταία χρόνια οι ελληνίδες είχαν ξεχάσει την διατροφική τους αξία, υποστηρίζοντας στις αγορές τους ξενόφερτα Ιταλικά και όχι μόνο ζυμαρικά και άλλα σκευάσματα.

 Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, μου το έχουν στείλει με email και σκέφτηκα πως αξίζει να αναρτηθεί μιας και γράφει πολλές αλήθειες.... Για όσους είναι γεννημένοι μεταξύ 1945 -1985 λοιπόν και απολαύστε το... Όσες φορές και να το διαβάσω δεν το χορταίνω γιατί όλα όσα λέει είναι

αλήθεια.

...Μιας και κανείς (πολιτικός) δεν φαίνεται πρόθυμος «να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά», σκέφτηκα πως είναι επίκαιρα τα κάστανα και ταιριάζουν με την εποχή από όλες τις απόψεις.... Μάλιστα νομίζω πως για ορισμένους «δεν τρέχει κάστανο γενικώς»...Οι γιορτές κάστανου στα χωριά της δυτικής Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας μου άνοιξαν την όρεξη και είπα το άρθρο που θα γράψω να είναι σχετικό και διαφορετικό από τα πολιτικό-οικονομικά θέματα που μας έχουν κουράσει και κυρίως μας έχουν ρίξει ψυχολογικά....

Έτσι λοιπόν σας καλώ να βγάλετε εσείς τα κάστανα από την φωτιά και μάλιστα φέτος που τα τζάκια, λόγω κρίσης, έχουν την τιμητική τους, είναι ευκαιρία να τα απολαύσατε, όπως σας αρέσουν και να προσφέρετε κάτι πραγματικά ωφέλιμο στον εαυτό σας.

Σελίδα 1 από 2
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.