fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις
Τρίτη, 26 Μαϊος 2020 19:19

Στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α έχουν πρόβλημα με τον Παπαδημούλη,πλην όμως αδυνατούν να επιληφθούν σχετικώς

Έγραψε ο

Mihiotis Makis

 

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σύντροφος Δημ. Παπαδημούλης,απολαμβάνει του “προνομίου” ή προνομίου να ευρίσκεται στην επικαιρότητα, με το όνομά του στις πυκνές αναφορές των μέσων ενημέρωσης και αυτών της κοινωνικής δικτύωσης, από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας του Κορωνοϊού…

Λίγο ή πολύ, το θέ(α)μα με τα τρία βαρυφορτωμένα καρότσια στο γειτονικό σουπερμάρκετ της περιοχής όπου διαμένει, αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, αποφεύγοντας να θέσει εαυτόν στην 14ήμερη καραντίνα όσων επέστρεφαν στην Ελλάδα από το εξωτερικό, όπως-φευ…-θα περίμενε κανείς να δώσει πρώτος το πρότυπο ατομικής συμμόρφωσης, υπό το κράτος γενικής απειλής γιά τη δημόσια υγεία….

 

Λίγο ή πολύ, το θέ(α)μα με τη τελευταία δήλωσή του γιά το “πόθεν έσχες”, από την οποία προέκυπτε ότι το 2018 είχε αγοράσει ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά οκτώ(…) διαμερίσματα στην Αθήνα, μέρος των οποίων εκμισθοί σε πρόσφυγες, ώστε να ρεφάρει μέρος την εκροής γιά την πρόσκτησή τους, από Ευρωπαϊκούς πόρους…

250506061 1

Λίγο ή πολύ, η πρωτοσέλιδη αποκάλυψη από το χθεσινό φύλλο της «ΕΣΤΙΑΣ»(25ης Μαϊου 2020), ότι την εκμίσθωση της ακίνητης περιουσίας του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΚ έχει αναλάβει η ΜΚΟ Solidarity Now του γνωστού και μη εξαιρετέου Τζώρτζ Σόρος, ώστε να έχει πλήρη χρόνο ο ίδιος γιά τις υψηλές πολιτικές του αρμοδιότητες, καθώς τυγχάνει να είναι και εκ των αντιπροέδρων του ΕΚ, έστω και εκ των τελευταίων σε σειρά προβαδίσματος....

 

Όλα αυτά, σε συνδυασμό και κατά συρροήν, οδηγούν κάθε σύννου παρατηρητή να σκεφθεί γιά τον εκ των αρχαιότερων Ελλήνων Ευρωβουλευτών, σύντροφο Δημ. Παπαδημούλη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «κάτι τρέχει» με το πρόσωπό του, το οποίο υπερβαίνει τον ίδιο και αφορά το ίδιο το Κόμμα του, το οποίο, όμως, επιλέγει την αιδήμονα σιωπή...

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν με το συγκεκριμένο Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως, αλλά ενδεχομένως και σε συνδυασμό:

-Είτε ο σύντροφος Δημ. Παπαδημούλης επιδιώκει συνειδητώς να «προκαλεί» τη δημοσιότητα με την υπόρρητη πίστη ή προσμονή, ότι, ακόμη και ο αρνητικός σχολιασμός λειτουργεί υπέρ του προσώπου του, καθώς εμφανίζεται εν αμύνη, στόχος-υποτίθεται...-άδικων και συκοφαντικών επιθέσεων των πολιτικών του αντιπάλων και των «συστημικών» ΜΜΕ της αστικής διαπλοκής...

-Είτε γενικώς δεν προσέχει, ως όμως οφείλει ως δημόσιο πρόσωπο, με όσα πράττει ή παραλείπει να πράξει και τα οποία δεν δύναται ή απαξιοί να καλύψει, ως ενεργών μετά προδήλου αλλαζονείας...

 

Όσο και αν ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσδοκεί ότι η καθημερινότητα συμβάλλει στη λήθη ή την αποσιώπηση γιά τα «χθεσινά», η πραγματικότητα τον διαψεύδει. Κυρίως δε τον πλέον αυστηρό κριτή αποτελούν τα σκίτσα με τα πενάκια των σκιτσογράφων που δεν σταματούν στις εφημερίδες και τους ιστοτόπους, συγκλίνοντας στην εικόνα ενός πολιτικού της Αριστεράς ο οποίος βάζει χρήματα και από τις δύο τσέπες, από τη μία ως ένας εκ των καλύτερα αμοιβομένων στην Ευρωπαϊκή γραφειοκρατία (μέλος του Ε.Κ. γάρ) και από την άλλη ως προσποριζόμενος από πόρους της ΕΕ χρήματα από τα διαμερίσματά του στην Αθήνα, στα οποία διαμένουν πρόσφυγες, βεβαίως όχι με το αζημίωτο..

σskitsoΕίναι χαρακτηριστικό το σκίτσο του Ηλία Μακρή από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» (φύλλο 19/05/20), με τον ακόλουθο διάλογο, μπροστά στις σκηνές ενός κέντρου διαμονής προσφύγων και ο νοών νοείτω:
-Τσίπρας προς Παπαδημούλη: «Οταν βλέπεις αυτή την εικόνα,τί περνάει από το μυαλό σου;»
-Παπαδημούλης προς Τσίπρα: «Μαγαζί με είδη κάμπινγκ»

Είναι προφανές ότι στο Κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί έκδηλη αμηχανία ως προς το δέον γενέσθαι με το Δημ. Παπαδημούλη και την εικόνα που αυτός φιλοτεχνεί δι’ εαυτόν, σε αντίθεση με ένα καλώς εννοούμενο αριστερό φαίνεσθαι.

 

Στη συνέντευξή του από το κομματικό δελτίο της «ΑΥΓΗΣ», εις το φύλλο της Κυριακής, 17ης Μαίου 2020, ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αρκέσθηκε να πει εις τον ερωτώντα Άγγελο Τσέκερη, διευθυντή του φύλλου:

“Στον δημόσιο λόγο μας δεν ξεχνάμε το ταξικό ήθος, ας μου επιτραπεί να το χαρακτηρίσω έτσι, που πάντα χαρακτήριζε τους αριστερούς, ακόμα και σε στρατοδικεία, φυλακές και εξορίες. Σημαίνει ότι φροντίζουμε, πάντα και με επιμονή, η εικόνα τού καθενός από μας, είτε αφορά σε οικονομικά ζητήματα είτε σε διαπροσωπικές σχέσεις είτε, βέβαια, σε πολιτικές απόψεις, να είναι μια εικόνα καθαρότητας, διαφάνειας και αφοσίωσης στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε με συντροφικότητα το δικαίωμα καθεμιάς και καθενός μας στην προσωπική άποψη, χωρίς να μοιράζουμε χαρακτηρισμούς, να καταφεύγουμε σε υποτιμητικές ταμπέλες, να ανακαλύπτουμε και να ξορκίζουμε ομαδοποιήσεις εκεί που δεν υπάρχουν, με τον τρόπο που τις περιγράφουμε. Σημαίνει ότι σε ένα κόμμα με την πολυχρωμία του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας είναι απαράδεκτο, και θα έλεγα αυτοκαταστροφικό, η διαφορετικότητα να οδηγεί σε εχθρότητα. Η πολυχρωμία είναι η δύναμή μας. Αυτή μας δίνει ζωή και μας ενώνει και όχι κάποια επίπλαστη ομοφωνία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εκφραζόμαστε δημόσια χωρίς να παίρνουμε υπόψη τις συλλογικές αποφάσεις και υποχρεώσεις. Ούτε ότι ανακαλύπτουμε εχθρούς, νέα και παλιά μέλη, δεξιούς και αριστερούς, εξτρεμιστές και μετριοπαθείς, μέσα στο κόμμα μας”

Έχω την γνώμη ότι ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ θα ώφειλε να υποβάλει πρωτίστως ένας διευθυντής εφημερίδας που σέβεται εαυτόν και το φύλλο που διευθύνει, παίρνοντας συνέντευξη από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρωθυπουργό μέχρι τον περασμένο Ιούλιο, την ακόλουθη:

"Πώς αισθάνεσθε που ένας Ευρωβουλευτής του Κόμματός σας, επαγγελματίας περίπου στο ΕΚ ως επί σειρά θητειών πενταετίας, έχει προσπορίσει τόσα χρήματα πού τού επιτρέπουν να αγοράζει ομαδικώς σε ένα μόνον χρόνο διαμερίσματα στην Αθήνα σε συμφέρουσες τιμές το έτος 2018, τα οποία εν συνεχεία εκμισθοί σε ΜΚΟ που αντλούν πιστώσεις από Ευρωπαϊκούς πόρους γιά τη διαμονή προσφύγων ή μεταναστών; Πώς το βλέπετε, σάς απασχολεί και- εάν ναι-πώς και πόσο, ότι ο συγκεκριμένος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και Αντιπρόεδρος του ΕΚ, επωφελείται, πέραν της μηνιαίας αντιμισθίας του και των συνδεομένων με αυτήν επιπλέον αποζημιώσεων πάσης φύσεως, και χρήματα από Ευρωπαϊκούς πόρους, ουσιαστικώς κάνοντας μπίζνες με τη μίσθωση διαμερισμάτων του; Και επειδή έχετε καταγγείλει γιά τους πολιτικούς σας αντιπάλους, την πρακτική "ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό", δεν σάς απασχολεί ότι αυτομάτως αυτοναιρείται αυτό που κατ' επανάληψιν έχετε πει, ότι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς είναι αδιαμφισβήτητο, με όσα ήλθαν στο φώς με τη δήλωση πόθεν έσχες του Ευρωβουλευτή σας; Μπορεί, λοιπόν, να συνεχίζει να έχει θέση στο Κόμμα σας, δεν θα ήταν συμβατό με όσα υποστηρίζετε, να τεθεί εκτός Ευρωβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ;"

Τέτοια ερώτηση δεν υπάρχει στο κείμενο της συνέντευξης Τσίπρα προς το διευθυντή του κομματικού δελτίου της "ΑΥΓΗΣ", Άγγελο Τσέκερη, προηγουμένως υφιστάμενό του εις το Μέγαρο Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑιοκρατίας, δηλαδή με εξαρτημένη σχέση εργασίας. Ο οποίος Τσέκερης -ειρήσθω εν παρόδω...-συνεχίζει και σήμερα να είναι σε εξαρτημένη σχέση εργασίας με τον ίδιο εργοδότη(Τσίπρας), το Κόμμα του οποίου χρηματοδοτεί το κομματικό δελτίο που αυτός διευθύνει. Πώς λοιπόν να "χωρέσει" μία τέτοια ερώτηση, γιά ένα θέμα-οιονεί πρόκληση, όπως προηγουμένως συνοπτικώς εξετέθη; Δεν γινόταν!

Αλλά και πώς να πικράνει ο Τσίπρας τον Παπαδημούλη, όταν ο τελευταίος-σε ένα από τα αμέτρητα tweets εις τα οποία είναι αναμφισβήτητος πρωταθλητής- είχε φιλοδωρήσει τον Πρόεδρό «του» με το εξής σχόλιο στις ευρωεκλογές του 2014:
«Όσοι κάνουν πλάκα με το σάλιωμα του Τσίπρα στο φάκελο, ας βιαστούν.Σε λίγο, που κλείνουν οι κάλπες, θα πάψουν να γελούν.Εμείς, ήρεμη δύναμη»...

 

 Screenshot 67 1

Σεραφείμ Μηχιώτης

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.