fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 08:08

Κάτι σοβαρό και συγκεκριμένο εις βάρος του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, αλλιώς...

Έγραψε ο

Με τον ΥΦΕΘΑ, Στρατηγό ε.α. κ. Αλκιβιάδη Στεφανή δεν έχω συναντηθεί ποτέ, δεν έχουμε ανταλλάξει καν χειραψία, αυτό είναι βέβαιο.

Εκπλήσσομαι, όμως, από την οξεία προσωπική επίθεση που τού επιφυλάσσει ο υπογράφων συντάκτης του φύλλου, συν. Δημ. Τερζής, στα όρια της προσωπικής εμπάθειας, με "στοιχεία" εν πολλοίς αόριστα, αλλά πρόσφορα σε "όγκο" ώστε να στοιχειοθετήσουν(;) ολοσέλιδο δημοσίευμα. Τόση δαιμονοποίηση, με τέτοια "στοιχεία", μάλλον προδίδει άδηλα, επί του παρόντος, κίνητρα, αλλιώς πόσο μπορεί να απέχει από τη συκοφαντία...


Ο υπογράφων εμφανίζει τον ΥΦΕΘΑ ως "φιλόδοξο παντός καιρού", (και) επί τω ότι επελέγη ως επόμενος ΥΦΕΘΑ από την Κυβέρνηση της ΝΔ, λίγους μήνες μετά την αποστρατεία του από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Να το ερμηνεύσουμε ότι απεστρατεύθη ως "δεξιός" και εξ αυτού του λόγου επελέγη γαμβρός επ' αδελφή κορυφαίου στην πολιτειακή ιεραρχία να τον διαδεχθεί;
Πάντως η επιλογή ανωτάτου αξιωματικού, βαθμού Στρατηγού ή ομολόγου, δεν συνιστά άγνωστη πρακτική γιά ένα πολυ-υπουργείο εν πολλοίς, ως το ΥΠΕΘΑ, όπου αποτελούσε συνήθη πρακτική κατά το παρελθόν να επιλέγονται ως ΥΦΕΘΑ, ως π.χ. ο αείμνηστος Πτέραρχος Νίκος Κουρής και ο Πτέραρχος Δημήτρης Αποστολάκης, γιά σεβαστό χρόνο αμφότεροι.
Αλλά και επί ΣΥΡΙΖΑιοκρατίας με την αποχώρηση του ΑΝΕΛάρχη ΥΕΘΑ Παν. Καμμένου, ο Τσίπρας επέλεξε ουσιαστικώς τον εν ενεργεία ακόμη Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγ. Αποστολάκη να τον διαδεχθεί ως επόμενος ΥΕΘΑ...Προχειρολόγος, λοιπόν και με επιλεκτική μνήμη ο σύντροφος Τερζής.
Εις ό,τι αφορά το "διατάζω να ζήσει" που τού βάζει στο στόμα, σπεύδω να αποκλείσω γιά τον ΥΦΕΘΑ ότι αγνοεί το σωστό "διατάσσω" που θα είχε πει-αν το είπε..-προφανώς με θετική διάθεση, από ανθρώπινο ενδιαφέρον.
Πάντως είναι εξόχως μονομερές και ρηξικέλευθο να "οικοδομούνται" (;) ευρύτερες κρίσεις, από "κόντρες γιατρών"...Ας προσέχουν περισσότερο στην έπαλξη της..."ανεξάρτητης, συνεταιριστικής δημοσιογραφίας", τρομάρα τους!
YΓ: Ο συν. Δημ. Τερζής αποδεικνύεται και ανακόλουθος στα ίδια τα εππιχειρήματά του! Δεν περίμενε υπουργοποίηση του Στρατηγού, αλλά καρατόμησή του, διότι, επί των ημερών του ως Α/ΓΕΣ, συνελήφθησαν από άνδρες της Τουρκικής Στρατοχωροφυλακή οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στη μεθόριο του Έβρου. Εάν, λοιπόν, αυτό αφορά τον Στρατηγό Αλκ. Στεφανή ως Α/ΓΕΣ, το ίδιο τούτο δεν αγορά εξ ίσου, εάν όχι κατά μείζονα λόγο, το Διοικητή του νευραλγικού Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Γ. Καμπά, στου οποίου τη Ζώνη Ευθύνης έγινε αυτό, επιλεγέντα από την Κυβέρνηση ως επόμενος Α/ΓΕΣ στη θέση του αποστρατευθέντος Στρατηγού Αλκ. Στεφανή, τον Ιανουάριο αυτού του χρόνου; Δύο μέτρα και σταθμά κατά πως βολεύει τη ΣΥΡΙΖΑίϊκη φαρέτρα επιχειρημάτων ή «επιχειρημάτων»...
Το άρθρο Τερζή από την «Εφ.Συν/ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ»: https://www.efsyn.gr/politiki/kybernisi/214480_filodoxos-pantos-kairoy

Διαβάστηκε 1549 φορές

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.