fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις
Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019 10:02

Συριζαίοι στα μέσα ενημέρωσης, ικανοί μεν για ξεκάρφωμα, πλην όμως πολλαπλώς εκτεθειμένοι

Έγραψε ο

1371abab3c4aabc3692f4afcfda574f7 Generic

Η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο των δημοσιογράφων «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ-ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ» εξέδωσε την περασμένη Δευτέρα, 12 Αυγούστου, φλογερή ανακοίνωση σε τόνους και περιεχόμενο που τόσοοο συγκινεί, υπό τον τίτλο «Όλοι ενωμένοι κατά του ξηλώματος των εργασιακών δικαιωμάτων», σημαίνουσα βεβαίως και «κάλεσμα αντίστασης»!

Αν δεν υπήρχαν οι υπογραφές και οι σφραγίδες των τοποτηρητών του κομματικού ιερατείου της Κουμουνδούρου στο χώρο του συνδικαλισμού στα ΜΜΕ, βασίμως θα μπορούσε κανείς να σπεύσει να προεξοφλήσει, ότι πρόκειται γιά ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης του ΚΚΕ, του γνωστού ΠΑΜΕ.

Αλλά δεν...Βλέπει και διαβάζει κανείς τους ίδιους που διετέλεσαν θεραπαινίδες της ΣΥΡΙΖΟκρατίας (ομού μετά των ακροδεξιών των ΑΝΕΛ)στην περίοδο από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Ιούλιο του 2019 πού εξέπεσαν της κυβερνητικής εξουσίας να έρχονται και να σημειώνουν: «Κανένας εργαζόμενος μόνος του επέναντι στην αυθαιρεσία των εργοδοτών και στη σπουδή τους να χειραγωγήσουν την ενημέρωση» (...)

2019 08 15 02.25.03 pm

Βεβαίως οι ΣΥΡΙΖΑίοι στα μέσα ενημέρωσης θα επικαλεσθούν ενδεχομένως, ότι δικαιούνται διά να ομιλούν καθ’ ο μέτρο η συνδικαλιστική τους παράταξη ενίσχυσε κατά 30%(!) τη δύναμή της στις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν μεταξύ των δύο διαδοχικών εκλογικών ηττών του Κόμματος τους, του Μαϊου και του Ιουλίου του 2019. Μόνη περίπτωση ενδεχομένως του ΣΥΡΙΖΑ να είδε ενίσχυση ποσοστών, αλλά και εξόχως εξηγήσιμη: Τόσους και τόσους είχαν την ευκαιρία να διορίσουν στους 50 μήνες της ΣΥΡΙΖΟκρατίας στην ΕΡΤ ανά την Ελλάδα, στα Γραφεία Τύπου του Δημόσιου Τομέα και των ΔΕΚΩ, προκειμένου να υπηρετήσουν την κυβερνητικη προπαγάνδα, θα απετέλει ασύγνωστη αχαριστία να μην εισπράξουν θετική ψήφο στις κάλπες της ΕΣΗΕΑ, πολλώ μάλλον που δεν εφείσθησαν οι απελθόντες κυβερνώντες γιά τη βελτίωση των οικονομικών τους.

΄Αλλωστε εξ αυτού του λόγου στο ψηφοδέλτιο της «Συσπείρωσης», οι πλείστοι όσοι εκ των 56(!) υποψηφίων γιά το 11μελές ΔΣ προήρχοντο από τα ΣΥΡΙΖΑίϊκα φύλλα και από Γραφεία Τύπου,δηλαδή κρατικοδίαιτοι. Από άλλα, «αστικά-συστημικά» φύλλα μάλλον ουδείς και ουδεμιά. Η καθαρότης εθριάμβευσε.

Αλλά γιά να δούμε και τη συνέχεια-γιά την ακρίβεια τα προηγηθέντα- που καταρρίπτουν πλήρως τους...ηρωϊκούς τόνους «ανυποχώρητου αγώνα» που έρχεται δήθεν να σαλπίσει η ανακοίνωση της ΣΥΡΙΖΑίϊκης «Συσπείρωσης» της 12ης Αυγούστου 2019.

Στις 14 Ιουνίου 2019, λίγες ημέρες μετά τις αρχαιρεσίες της ΕΣΗΕΑ και διαρκούσης ακόμη της ΣΥΡΙΖΟκρατίας, οι ίδιοι απίθανοι συνδικαλιστές, θριαμβολογούσαν ότι συνέβαλαν στη συγκρότρηση «λειτουργικού προεδρείου» στην ΕΣΗΕΑ: Εννοούσαν, ότι με τις δύο ψήφους τους στο 11μελές ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (Καπάκος+Νικολάρα) έδωσαν εκ νέου την απαιτούμενη απόλυτη πλειοψηφία των 6 ψήφων στη Μ. Αντωνιάδου των «Ενωμένων» ώστε να επανεκλεγεί Πρόεδρος γιά δεύτερη θητεία, σε αντάλλαγμα δε ο ΣΥΡΙΖΑίος Καπάκος επανεξελέγη Γενικός Γραμματεύς, γιά δεύτερη ομοίως θητεία, εκ παραλλήλου με τα καθήκοντα του Προέδρου στον ΕΔΟΕΑΠ. Έδωσαν και έλαβαν, κανονική συναλλαγή.

Έκτοτε, επήλθε η κυβερνητική αλλαγή της 7ης Ιουλίου 2019 και-σε αυτό το πλαίσιο- η αιφνιδιαστική κατάθεση των δύο «(ν)τροπολογιών» Βρούτση γιά τα εργασιακά, επί την οποίων εκρίθη επιβεβλημένη η δημόσια χωριστή τοποθέτηση από την «Συσπείρωση», η οποία συνεχίζει να κατευθύνει τις τύχες της ΕΣΗΕΑ, σε αγαστή σύμπλευση με την παράταξη του κυβερνητικού συνδικαλισμού της Προέδρου Αντωνιάδου...

Τί να υποθέσει κάθε εχέφρων παρατηρητής, διόλου σανοφάγος, αλλά επιμένων να λειτουργεί ως νοήμων; Μάλλον να συναγάγει ως συμπέρασμα;

Αρνείται η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ να εισαγάγει προς συζήτηση το συγκριμένο θέμα, ως έχουσα την ευθύνη καθορισμού της Ημερήσιας Διάταξης των εισαγόμενων προς συζήτηση θεμάτων εις το ΔΣ και οι δύο ΣΥΡΙΖΑίοι στο ΔΣ, με τις ψήφους των οποίων επετεύχθη η συγκυβέρνηση του 6-5, παρακολουθούν την κατάσταση αδρανείς. Ενώ θα ηδύναντοι να εγείρουν θέμα εμπιστοσύνης προς το «λειτουργικό προεδρείο», γιά τόσο βαρέα θέματα, που άπτονται θεμάτων αντεργατικής πολιτικής της «κυβέρνησης της Δεξιάς».

Προδήλως, λοιπόν, ισχύουν τα προηγούμενα, διότι, άλλως, διαφορετική θα ήτο η πορεία των πραγμάτων. Και προκειμένου να διασκεδάσουν-όλως ανεπιτυχώς, βεβαίως...-τις προκαλούμενες δικαιολογημέμες εντυπώσεις, εκδίδου, ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ, ανακοίνωση-τοποθέτηση σε επίπεδο συνδικαλιστικής παράταξης, επί ενός θέματος γιά το οποίο θα έπρεπε να επιδιώξουν και να επιβάλουν, παντί τρόπω και μέσω, απόφαση σε επίπεδο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ώστε να υπάρχει η απαραίτητη ισχύς.

Καταληκτικώς, αφεύκτως λοιπόν, μπορεί κανείς να καταλήξει σε δύο βάσιμα συμπεράσματα:
-Πρώτον, η αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση των ΣΥΡΙΖΑίων της «Συσπείρωσης» στην ΕΣΗΕΑ, είναι σε εξαιρετικώς χαμηλό επίπεδο, εξ αυτού δε του λόγου, καίτοι συγκυβερνώντες, δεν είναι ικανοί παρά μόνον σε-εύκολα!...-πυροτεχνήματα επαναστατικής γυμναστικής,
-Δεύτερον, ο συνεκτικός δεσμός της συνδικαλιστικής ηγεσίας τούς συνέχει πολύ περισσότερο από τις αρχές τις οποίες επικαλούνται και υποτίθεται ότι προτάσσουν, απόδειξη δε-και δη απτή- συνιστά η επιλογή σύμπλευσης με την παράταξη του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Πάντως γιά να μην τούς αδικούμε, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο «προσπερνούν» το θέμα της αναστολής έκδοσης του καθημερινού «ΕΘΝΟΥΣ», ιδιοκτησίας του φίλου της απελθούσης εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ Ιβάν Σαββίδη. Τόσοι άνθρωποι έμειναν στον δρόμο, αλλά δεν αντέδρασαν-έστω- σε πρόταση να τούς δοθούν αυξημένες καταβολές, αντί απολύσεων, ώστε να μη χάσει το φύλλο τυχόν υπαγωγή στις ρήτρες ενίσχυσης του Τύπου, που επεξεργάσθηκε το απελθόν δίδυμο Παππά-Κρέτσου και τυπικώς τελούν ιν ισχύι...

Αυτή κι αν δεν είναι αριστερή ευαισθησία, γιά τις θέσεις εργασίας απασχολούμενων στον Τύπο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ας πρόσεχαν όσοι εψήφισαν «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ-ΔΟΥΡΕΙΟ ΤΥΠΟ» στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της ΕΣΗΕΑ. Διότι, μετά την απομάκρυνσιν εκ του Ταμείου (της κάλπης)-όπως επανελάμβανε κατά τρόπον κουραστικόν προεκλογικώς το κομματικό δελτίο της «ΑΥΓΗΣ»-ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!

Αυτά, λοιπόν, δίκην δημόσιου προβληματισμού, ανήμερα Δεκεπενταύγουστου, μεσούσης τη καλοκαιρινής ραστώνης. Διότι οι ΣΥΡΙΖΑίοι, δεν θα σταματήσουν να προάγουν τον προβληματισμό μας, με ανακοινώσεις γιά ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ, όπως η συγκεκριμένη της συνδικαλιστικής τους παράταξης στην ΕΣΗΕΑ.

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης
Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ

ΥΓ: Αλήθεια, περιλαμβάνονται και δημοσιογράφοι μεταξύ των «χρυσοπληρωμένων συνταξιούχων» που είχαν τύχει της έγκρισης της απελθούσης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείο Εργασίας επί ΣΥΡΙΖΟκρατίας (Αχτσιόγλου-Μπάρκας-Νεφελούδης); Θα έχει ενδιαφέρον!

Διαβάστηκε 1928 φορές

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.