fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 22:52

H μουσική του σύμπαντος

Έγραψε ο

Η μουσική δεν είναι μόνο οι γνωστές μας 7 νότες ή η ψυχική μας ανάγκη για εκτόνωση της σωματικής μας κούρασης ή χαλάρωσης είναι μια ενεργειακή ακολουθία που προέρχεται από τα πέρατα του σύμπαντος και επηρεάζει διαφορετικά ή και το ίδιο τον νου και την ψυχοσύνθεση του καθενός μας.

Εξ αρχαιοτάτων χρόνων οι πρώτοι Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι πίστευαν στο γεωκεντρικό σύστημα ότι δηλαδή η γη είναι το κέντρο του σύμπαντος και οι πλανήτες κινούνται σε ομόκυκλες τροχιές γύρω από αυτήν διαγράφοντας μια ορισμένη και προσανατολισμένη πορεία αργότερα ο Πυθαγόρας θα μιλήσει για τροχιές πλανητών οι οποίες όμως δεν θα είναι εξαναγκασμένες αλλά ωθούμενες από αρμονία προς αναπαραγωγή ενός είδους κοσμικής ενέργειας με ήχο δηλαδή πίστευε πως οι πλανήτες του ηλιακού συστήματος παράγουν μουσική κατά την κίνησή τους κάτι που η ΝΑSA απέδειξε μετά από 2550 χρόνια.


Ο ήχος δεν μπορεί να μεταδοθεί στο κενό κι αυτό είναι μια αλήθεια όμως στο σύμπαν καθημερινά γίνονται σχάσεις, συγκρούσεις και αντικείμενα ή κομμάτια αιωρούνται κατά κάποιον τρόπο με αποτέλεσμα όταν ένας πλανήτης διαγράφει μια τροχιά με την κίνηση του να διαπερνά το κενό και να αντανακλάει πάνω σε συμπαντικά υπολείμματα παράγοντας ήχο ο οποίος μεταφέρεται και στη Γη σαν μια μορφή κοσμικής ενέργειας.


Οι Αρχαίοι ίσως λόγω της καθαρότητας της ατμόσφαιρας ή λόγω οξυμένων πνευματικών αντανακλαστικών (πολλά λέγονται κανένας μας δεν ξέρει) είχαν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται αυτή τη μουσική των πλανητών.
Ως γνωστόν κάθε μουσικός τόνος ανάλογα την οξύτητα, το βάθος και το ηχόχρωμα δημιουργεί διαφορετικά συναισθήματα σε κάθε άνθρωπο.


Η συμπαντική μουσική μπορεί να επηρεάσει με διαφορετικό τρόπο καθέναν ανάλογα τον πλανήτη ο οποίος την παράγει. Επικρατεί δηλαδή η άποψη πως κάθε άνθρωπος δέχεται αυτή την κοσμική ενέργεια με διαφορετικό τρόπο και εκείνη με την σειρά της επιδρά στον ψυχισμό του με συγκεκριμένο τρόπο όπως με διαφορετικό τρόπο επιδρά η βυζαντινή, η λαϊκή, η blues, η rock μουσική στους ανθρώπους.


Η λέξη αρμονία είναι και η λέξη κλειδί σε όλα αυτά καθώς για να γραφτεί ένα μουσικό κομμάτι πρέπει να υπόκεινται σε συγκεκριμένους κανόνες όπως το μέτρο και ο ρυθμός, η συμπαντική αρμονία επιτυγχάνεται με την ομαλή κίνηση των πλανητικών σωμάτων και την δράση-αντίδραση της βαρυτικής δύναμης που κρατάει ενωμένα τα σώματα μεταξύ τους ώστε να μην εκτοξεύονται σε άσχετες κατευθύνσεις ή να μην πέφτουν στο κενό.


Όλα είναι κατανεμημένα με αρμονία και μέσα τους κυλάει αυτού του είδους η δύναμη ακόμα και στα μόρια από ένα κουτάκι coca-cola ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο. Φυσικά δεν θα μπορούσε κανένας να έχει μονάδα μέτρησης την αρμονία γι`αυτό ένα συνώνυμο της λέξης είναι ένας εξίσου σημαντικός όρος, αυτός της εντροπίας δηλαδή της μονάδας μέτρησης της αταξίας,όσο οδεύουμε προς αποσύνθεση ενός πράγματος ή μιας ενέργειας η εντροπία μεγαλώνει και όσο οδεύουμε προς σύνθεση τα μόρια πυκνώνουν και δημιουργούν μάζες συνεπώς εφόσον διαταραχθεί η αρμονία τότε επικρατεί χάος και αποσύνθεση ενός συστήματος.


Όπως αν κάποιος πλανήτης εμποδίσει την μουσική κάποιου άλλου τότε θα μιλούσαμε για κάποιου είδους ανάδρομου Ερμή που θα έλεγαν και τα ζώδια? Μπορεί και να μην απέχει αυτή η άποψη από την πραγματικότητα.
Τα συναισθήματα είναι μια ενέργεια που παράγει ο εγκέφαλος από το μηδέν είναι κάτι το άυλο που εισέρχεται από κάποιου είδους δύναμη στον εγκέφαλο μας και δημιουργεί αρμονίες ή αταξίες στο εσωτερικό μας που με τη βοήθεια νευροδιαβιβαστών «ψεκάζονται» και «φιλτράρονται» κάτι σαν το injection στα αυτοκίνητα, φυσικά καταλαβαίνουμε όλοι πως αν υπάρξει διαταραχή σε αυτή την διαδικασία τότε πιθανόν μια ψυχική ασθένεια θα μας ταλαιπωρεί. Τι μας νοιάζει όμως αυτό? Μας νοιάζει διότι αυτή την ενέργεια που θα απορροφήσουμε θα την διοχετεύσουμε ξανά ώστε η αρμονία να συνεχίζει να διατηρείται
Δεν είναι απίστευτο από πόσους παράγοντες επηρεαζόμαστε τελικά?
Φυσικά αυτό ας μείνει κάπου σε ένα παραθυράκι του μυαλού μας και όχι να μας γίνει βίωμα πως το σύμπαν συνωμοτεί γιατί αυτή είναι μια απαισιόδοξη σκέψη ίσα ίσα το σύμπαν είναι με τις αρμονίες του είναι σύμμαχός μας.

Διαβάστηκε 2788 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.