fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις
Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 14:14

"Πόλεμος" ανακοινώσεων με φόντο το Δημοτικό Στάδιο της Λιβαδειάς

Έγραψε ο

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα μεταξύ της Δημάρχου Λεβαδέων και της αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας με φόντο την αναβάθμιση του δημοτικού σταδίου της Λιβαδειάς.

 

Η δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου με αφορμή στην ανακοίνωση χρηματοδότησης του έργου με το ποσό των 330.000 ευρώ, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ευχαριστούσε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση οποίος ενέταξε το έργο στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

 

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:

 

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος   ενέταξε το έργο αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου Λιβαδειάς στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2018, συνολικού ύψους 330.000 ευρώ.

Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου Λιβαδειάς σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της FIFA και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και αφορούν στην πυρασφάλεια του γηπέδου έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η άδεια λειτουργίας του.

Η συνεχής αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας, αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή.

Η ανακοίνωση της δημάρχου προκάλεσε την αντίδραση της αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά που με τον ίδιο τρόπο -μέσω δελτίου τύπου- σχολίασε τη χρηματοδότηση του έργου, δίνοντας τη δική της ερμηνεία και εξαπολύοντας επίθεση στη Γιώτα Πούλου.

Η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας ανέφερε τα εξής:

Χαίρομαι πάρα πολύ που η κυρία Δήμαρχος Λεβαδέων ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης , κ. Χαρίτση Αλέξη, με σχετικό Δελτίο Τύπου, για την ένταξη του έργου αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου Λιβαδειάς στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, συνολικού ύψους 330.000€, με τον οποίο η Περιφέρεια έχει άριστη συνεργασία πάνω από κόμματα και ιδεολογίες . 

Βεβαίως στην αγωνία της να φανεί αρεστή στην “Κουμουνδούρου” , επέλεξε να αγνοήσει πως το συγκεκριμένο έργο αποτέλεσε πρόταση της Π. Ε. Βοιωτίας , η οποία πήρε την πρωτοβουλία να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση με ορθή και μελετημένη διαχείριση των δικών της πόρων , στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Αυτό σημαίνει ότι ούτε το Υπουργείο, ούτε ο Έλληνας φορολογούμενος, επιβαρύνονται έστω και με 1€. 

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες, χωρίς πολιτικές ατζέντες, χωρίς πολιτικούς εγωισμούς . 

Οι συνεργασίες και οι ομάδες κάνουν τη διαφορά, για το καλό του τόπου μας. 

Η δήμαρχος Λεβαδέων ενημέρωσε σχετικά για το θέμα το ΔΣ Λεβαδέων στην πρόσφατη συνεδρίασή του  και στη συνέχεια με νέα ανακοίνωση απαντά στις αιχμές της αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας.

Συγκεκριμένα στη νεότερη ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η τελευταία ανακοίνωση της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ. Φανής Παπαθωμά, αναδύει προεκλογικό άρωμα, αλλά είναι και μια ενδιαφέρουσα άσκηση μεταμοντερνισμού, αφού αντικαθιστά την πεζή πραγματικότητα με την ελευθερία της υποκειμενικότητας και την κατασκευή μη νοήματος. 

 

Η «ορθή και μελετημένη διαχείριση των δικών της πόρων» είναι με απλά λόγια η αδυναμία της Περιφέρειας να δημοπρατήσει μέσα στο 2017 το έργο της αγροτικής οδοποιίας στην Κωπαΐδα πράγμα που άφησε αδιάθετο το 1.400.000 ευρώ περίπου.

 

Για την απορρόφηση αυτού του ποσού (το οποίο ο Υπουργός Αλέξης Χαρίτσης άφησε για χρήση στην Περιφέρεια) ο Δήμος Λεβαδέων πρότεινε το έργο του Δημοτικού Σταδίου, έργο που είναι ένα από τα πρώτα αιτήματά μας από το 2015 προς την ΓΓΑ. 

 

Για του λόγου το αληθές θυμίζω ότι στη σύσκεψη που έγινε στις 22 Ιουνίου 2017 στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη για την παραμονή του Λεβαδειακού στην Super League, ο υφυπουργός είχε αναφερθεί στην πίεση της δημάρχου Λεβαδέων για το συγκεκριμένο έργο και πρότεινε την χρηματοδότησή του από κοινού με την Περιφέρεια. Η κυρία Παπαθωμά το αρνήθηκε κατηγορηματικά παρουσία πολλών συμπολιτών μας. 

 

Όσο για το κατόρθωμα να ξοδέψει κονδύλια από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων χωρίς να επιβαρύνει τους <<Έλληνες φορολογούμενους έστω και με 1€>>, αυτό πια είναι εφάμιλλο με το θαύμα του πολλαπλασιασμού των άρτων.

Για τα υπόλοιπα και την ενημέρωση των δημοτών θα επανέλθω.

Ανακοινώσεις, που σε συνδυασμό και με τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην βουλευτή Γιάννη Καράμπελα στην εκπομπή Στέρεα Λόγια, ότι έχει ανοίξει ο κύκλος των συζητήσεων στη ΝΔ μεταξύ των ενδιαφερομένων να ηγηθούν ψηφοδελτίου στις εκλογές του 2019 στη Λιβαδειά, ανοίγουν πρόωρα την προεκλογική περίοδο στη Βοιωτική πρωτεύουσα.

Διαβάστηκε 4403 φορές

Δημοσιογράφος Star Κεντρικής Ελλάδας – Βοιωτία

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.