fbpx
MENU
MENU
STAR Κεντρικής Ελλάδας
STAR Κεντρικής Ελλάδας
STARSPORTS.GR
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 11:22

..το νέο όνομα της F.Y.R.O.M.»

Έγραψε ο

Πρίν το 1990 οι Ελληνικές κυβερνήσεις που χάρασσαν την Εθνική Εξωτερική Πολιτική, διακήρυσσαν ότι το Μακεδονικό θέμα ήταν «ανύπαρκτο». Όμως αυτό φούντωνε στα βόρεια σύνορά μας. Το 1989 πήγα εγώ ο ίδιος στο Υπουργείο Εξωτερικών και ρώτησα τον αρμόδιο διπλωμάτη, αλλά μου δήλωσε ότι το «Μακεδονικό θέμα δεν υφίστατο, ήταν ανύπαρκτο».


Καλοκαίρι 1990 έγραψα σχετικό άρθρο που δημοσίευσαν οι εφημερίδες «Καθημερινή», «Εθνικός Κήρυξ» και το περιοδικό «Οικονομικός Ταχυδρόμος» και επεσήμανα ότι έπρεπε να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι του Υπουργείου Εξωτερικών να τακτοποιήσουν την σημαντική αυτή εκκρεμότητα με την παρέμβαση Διεθνών Οργανισμών διότι η Ελλάς από το 1913 υπέγραψε «σύμφωνο φιλίας» με την Γιουγκοσλαβία και πάντοτε σεβάσθηκε την συμφωνία αυτή, ενώ αντίθετα η Γιουγκοσλαβία με την ανοχή της, γιγάντωσε μιά παράλογη απαίτηση διεκδικήσεων Ελληνικών εδαφών από τη νότια επαρχία Σκοπίων.

Μας δόθηκαν ευκαιρίες να λυθεί το σοβαρό αυτό θέμα το 1990, αλλά άτολμες πολιτικές αποφάσεις και λάθη λόγω πιθανού πολιτικού κόστους και φόβο αντιπολιτευτικού κομματικού οφέλους, απέτρεψαν την μέχρι σήμερα οριστική τακτοποίηση, με ευθύνη και Κ. Μητσοτάκη και Α. Παπανδρέου και Σημίτη, ενώ οι σαρωτικές διεθνείς αλλαγές έτρεχαν.
Ακολούθησε σύντομα η διάλυση της τότε Γιουγκοσλαβίας και ένας αιματηρός πόλεμος και η δημιουργία νέων κρατών στην γειτονιά μας, μεταξύ των οποίων και η FYROM ως κράτος με εκκρεμή την οριστική της ονομασία διότι είχε παράλογες αλυτρωτικές βλέψεις. Από τότε έχουμε στα βόρεια σύνορά μας το νέο αυτό κράτος, που πολλές φορές το βοηθήσαμε να επιβιώσει εμείς, ως πολιτισμένοι γείτονες Έλληνες Ευρωπαίοι.
Επίσημα η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Ο.Η.Ε., αναγνωρίζει το κράτος αυτό ως F.Y.R.O.M.
Και αυτό διότι ενώ στην αρχή επιμείναμε και πετύχαμε να μην υπάρχει στην επίσημη ονομασία του η λέξη Μακεδονία, τελικά στην Ελληνική Βουλή ψηφίσαμε το F.Y.R.O.M.

Πρόσφατα η νέα κυβέρνηση Σκοπίων, πρότεινε να λάβει ένα όνομα που δε θα υποδηλώνει πλέον αλυτρωτισμό, και ξεκίνησαν οι σοβαρές επαφές Υπουργών Ελλάδος και F.Y.R.O.M.
Προτείνω να δεχθούμε στα σλαβικά με μία λέξη «novamachedonia» ή «gortsamachedonia» ή «slavomachedonia» ή το όνομα FYROM χωρίς τελείες, χωρίς επεξήγηση ή ανάλυση.
Fyrom το όνομα του κράτους που έχουν τα τελευταία 25 χρόνια τώρα οι ίδιοι οι Fyromians,
ή να διαλέξουν το όνομα Vardarska όπως ονομάζονταν με επιλογή τους οι ίδιοι πριν χρόνια.

Όποιο από αυτά τα ονόματα διαλέξουν, να ψηφίσουν στη βουλή τους Αναγκαστικό Νόμο ότι Κανένας ΔΕΝ θα το αλλάξει, και Δέχονται το όνομα αυτό να είναι στο εξής το επίσημο και μόνο όνομά τους, στα Διαβατήριά τους, σε κάθε Οργανισμό, σε κάθε Κράτος, σε Όλα τα έγγραφα εμπορικής ή οικονομικής ή νομικής ή πολιτιστικής ή πολιτικής επαφή τους, και ότι Δέχονται, όλα τα κράτη να τους αναγνωρίζουν Αποκλειστικά με αυτό το νέο όνομα.
Στον ίδιο Νόμο να δηλώνουν ότι πάβουν Οριστικά να καλλιεργούν αλυτρωτικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδος και να διορθώσουν τα σχολικά βιβλία τους, τις ιστοσελίδες τους, τα τουριστικά φυλλάδια και να διευκρινίσουν γραπτά και επίσημα, ότι έχουν φιλικές και όχι επεκτατικές προθέσεις πρός την Ελλάδα και ότι είναι κάτοικοι ενός χώρου που ήταν κάποτε Μακεδονική επαρχία και όχι ότι αυτοί είναι το έθνος Μακεδόνων.
Εάν διαλέξουν ένα από τα ονόματα που προτείνω και εάν ψηφίσουν στη βουλή τους τον Αναγκαστικό Νόμο που περιγράφω και εφαρμόσουν όσα περιγράφω, τότε εμείς οι Έλληνες θα είμαστε στο εξής το πραγματικό στήριγμά τους και θα συμβάλλουμε σε μιά ακόμα μεγάλη ευκαιρία επιβίωσης, ανάπτυξης και ευημερίας τους στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ.