Τελευταίες Ειδήσεις
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 09:41

ΤΡΑΜΠ και Ε.Ε.

Έγραψε ο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η στροφή του Τραμπ προς την ανάδειξη εκ νέου του «έθνους-κράτους» ως βασικού παίκτη στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και η συνακόλουθη απαξίωση κάθε αντίληψης περί πολυμερών διεθνών διευθετήσεων και συγκροτημάτων, αναμένεται να έχει επιπτώσεις και στον τρόπο αντιμετώπισης της Ε.Ε. από τις ΗΠΑ. Έχει σημασία δηλαδή η θεώρηση που διακατέχει την ομάδα του Τραμπ, που βλέπει την Ε.Ε. σαν 28 και στη συνέχεια σαν 27 αυτοτελή κράτη και όχι σαν ένα ενιαίο σύνολο. Άλλωστε ήδη από αρχές Δεκέμβριου του 2016 αμέσως μετά την εκλογή Τραμπ είχαμε επισημάνει τα παραπάνω (Kontranews, 11/12/2016).

Η πολιτική Τραμπ γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρη. Ο ίδιος ο νέος υπό διορισμό πρέσβης των ΗΠΑ στην Ε.Ε. παρότρυνε τους επενδυτές να κερδοσκοπήσουν εναντίον του ευρώ, γεγονός που φυσικά κάθε άλλο παρά ενισχύει την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ Ε.Ε.-ΗΠΑ. Επιπλέον, παραδέχθηκε ότι ο Τραμπ δεν ανταποκρίνεται στην έκκληση της Μέρκελ να συναντηθούν και κάλεσε τον Γιούνκερ να επιστρέψει σε "κάποια πόλη του Λουξεμβούργου" όπου ήταν "δήμαρχος"!!!. Μιλώντας στο BBC, εξέφρασε επίσης την έλλειψη συμπάθειας του νέου Προέδρου για την Ένωση, την οποία κατηγορεί για έλλειψη δημοκρατίας, ενώ προθυμοποιήθηκε να συμβάλει στη διάλυση της!


Η Γερμανία βρίσκεται στο στόχαστρο όλων των συνεργατών του Τράμπ, οι οποίοι δεν σταματούν να εκφράζουν την αντιπάθεια τους όποτε τους δίνεται η ευκαιρία. Κορυφαίος σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου δήλωσε ότι η Γερμανία χρησιμοποιεί ένα "κατάφωρα υποτιμημένο" ευρώ για να επωφεληθεί έναντι των ΗΠΑ και των εταίρων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ και ο Peter Navarro, επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Εμπορίου του Trump δήλωσε πως το ευρώ είναι σαν ένα "σιωπηρό γερμανικό μάρκο", η χαμηλή αξία του οποίου έδωσε στην Γερμανία ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των βασικών της εταίρων. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Γερμανία ήταν ένα από τα βασικά εμπόδια στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Ε.Ε., ενώ όπως ανέφερε, οι συζητήσεις για την TTIP έχουν "πεθάνει".


Με παρέμβασή μου στις 26/01/2017 ενώπιον της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επισήμανα ότι ο κ. Τραμπ οδεύει προς μία οικονομική προστατευτική πολιτική που σκοπεύει στην ανάπτυξη της Αμερικανικής οικονομίας και στη στήριξη των συμφερόντων των Αμερικανών αγροτών. Βάσει αυτού, τόνισα ότι η Ε.Ε. πρέπει να επιστρέψει στις κλασσικές αρχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, ενισχύοντας τους αγρότες της Ένωσης και κυρίως του φτωχοποιημένου Νότου.


Η στροφή του κ. Τραμπ υπέρ του «έθνους-κράτους» αντιτίθεται στο μοντέλο της «ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης». Αυτό σημαίνει πιθανή ρήξη στις σχέσεις ΗΠΑ-Γερμανίας αλλά και ενθάρρυνση των άμεσων σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και των κρατών μελών της Ε.Ε., χωρίς τη διαμεσολάβηση των Βρυξελλών. Επομένως αλλάζουν και οι όροι συζήτησης ΗΠΑ και Ελλάδας. Οπωσδήποτε όμως, η Ελλάδα έχει να κερδίσει εξ’ αντικειμένου, λόγω της εξασθένισης της Γερμανικής Ευρώπης και της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών που εκπροσωπούν τις θέσεις των δήθεν δανειστών της χώρας.


Η μεγάλη επίθεση κατά της Ε.Ε. έχει ξεκινήσει. ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Ρωσία συντονίζουν τις ενέργειές τους. Ο κ. Τραμπ διαμήνυσε πως υπό την ηγεσία του η Ουάσιγκτον θα εργαστεί ώστε να υπογραφεί «γρήγορα» εμπορική συμφωνία με το Λονδίνο, ουσιαστικά ανατρέποντας την πολιτική Ομπάμα, που είχε συνδέσει τις αμερικανοβρετανικές εμπορικές σχέσεις με την TTIP και την αποτροπή του Brexit. Εφόσον συνεχιστεί αυτή η δυναμική, το ξήλωμα της Ε.Ε., ξεκινώντας από την Ευρωζώνη, τίθεται πλέον επί τάπητος από την Ουάσιγκτον η οποία ας μην ξεχνούμε ότι στα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ακολουθώντας αντίστροφη πολιτική λόγω ΕΣΣΔ πίεσε συγκεκριμένα Δυτικοευρωπαϊκά κράτη να συνασπιστούν τότε στην ΕΚΑΧ και στην ΕΟΚ.»

Διαβάστηκε 105 φορές

Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής,
Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες 
Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

×
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ

1.    Η «STAR Α.Ε.», Ραδιοτηλεοπτικός Οργανισμός Κεντρικής Ελλάδας, που εδρεύει στο 4οχλμ. Ν.Ε.Ο. Λαμίας - Αθηνών, (εφεξής καλούμενη Διοργανώτρια), διοργανώνει διαγωνισμό, σύμφωνα με την κατωτέρω περιγραφόμενη διαδικασία, όπου θα διανεμηθούν δώρα μέσω κληρώσεως. Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα μέσω των ιστοσελίδων του σταθμού www.tvStar.gr και www.starsports.gr.

2.    Δικαίωμα συμμετοχής μπορούν να αποκτήσουν όσα φυσικά πρόσωπα διαμένουν στην Ελλάδα. (στο εξής οι «Δικαιούμενοι Συμμετοχής ή Συμμετέχοντες»). Για όσους συμμετέχοντες δεν έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας τους, κρίνεται απαραίτητη η ύπαρξη γονικής συγκατάθεσης. Αποκλείονται από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι εργαζόμενοι στη STAR Α.Ε., τα μέλη της οικογένειας τους καθώς και τα πρόσωπα που εμπλέκονται άμεσα στην διαχείριση της εν λόγω προωθητικής ενέργειας.

3.    Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό γίνεται με τους εξής τρόπους:
Οποιοσδήποτε, Δικαιούμενος Συμμετοχής, που εισέρχεται στις διευθύνσεις www.tvStar.gr και www.starsports.gr,  έχει τη δυνατότητα να δηλώσει συμμετοχή στην κλήρωση για τα δώρα, εφόσον κάνει:
•    Like στη σελίδα του STAR Κεντρικής Ελλάδας στο facebook
•    Like στη δημοσίευση και
•    Share (κοινοποίηση) της δημοσίευσης στο χρονολόγιό του.

4.    Οι νικητές του διαγωνισμού θα προκύψουν από κλήρωση, μέσω της πλατφόρμας random.org, μεταξύ των εγκύρων συμμετοχών, που καταγράφηκαν κατά τη διάρκειά του.

5.    Τα δώρα είναι προσωπικά, ανεπίδεκτα μεταβιβάσεως και δεν ανταλλάσσονται με χρήματα.

6.    Οι τυχεροί/τυχερές θα ενημερώνονται από τη δημοσίευση των ονομάτων που θα αναρτάται στις ιστοσελίδες του διαγωνισμού www.tvStar.gr και www.starsports.gr. Οι βεβαιώσεις για τα δώρα θα παραλαμβάνονται αυτοπροσώπως, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή άλλου σχετικού αποδεικτικού, από τα γραφεία της STAR Α.Ε.
(Πληροφορίες: 22310 46725 /  Καθημερινά: 12:30 – 13:30 & 19:00 – 20:00) 

7.    Οι τυχεροί/τυχερές θα πρέπει να παραλάβουν τις βεβαιώσεις για τα δώρα  τους εντός επτά (7) ημερών από την ημερομηνία της δημοσίευσης των ονομάτων. Μετά το πέρας των επτά (7) ημερών το δώρα θα παραλαμβάνουν οι επιλαχόντες. Ομοίως, σε περίπτωση που δεν επαληθευτεί η εγκυρότητα της συμμετοχής του νικητή.

8.    Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να ανακοινώσει τα ονόματα των τυχερών στις ιστοσελίδες www.tvStar.gr και www.starsports.gr, σε οποιοδήποτε έντυπο ή σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και να προβεί σε διαφημιστική εκμετάλλευση κάθε σχετικού γεγονότος. Οι συμμετέχοντες, δια της υποβολής δήλωσης συμμετοχής συναινούν ανέκκλητα και ανεπιφύλακτα για τη δημοσίευση του ονόματός τους ή για τη χρήση του σε σχετικό διαφημιστικό πρόγραμμα χωρίς την καταβολή οποιασδήποτε αμοιβής ή αποζημίωσης. Αναφορικά με τα στοιχεία των συμμετεχόντων, θα τηρηθεί από τη Διοργανώτρια απόλυτη εχεμύθεια και δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανένα απολύτως λόγο παρά μόνο για τους λόγους που αναφέρονται στο παρόν. Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το email των συμμετεχόντων για την αποστολή ενημερωτικού υλικού που αφορά τη συγκεκριμένη ενέργεια, ή σχετικές προωθητικές ενέργειες που πρόκειται να διεξαγάγει η ίδια. Η επεξεργασία όλων των δεδομένων θα γίνει με βάση τις διατάξεις του ν. 2472/1997 (Νόμος περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα).

9.    Η Διοργανώτρια τηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τους όρους της κλήρωσης ή να μεταθέσει την ημερομηνία διεξαγωγής της κλήρωσης κατά την κρίση της, να παρατείνει ή να συντομεύσει τη διάρκεια του, ανά πάσα στιγμή κατά την διάρκεια της Ενέργειας και χωρίς προειδοποίηση, με την δημοσίευση νεότερης ανακοίνωσης στις προαναφερόμενες ιστοσελίδες.
Οι ως άνω τροποποιήσεις θα είναι δεσμευτικές για όλους τους συμμετέχοντες.

10.    Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη εάν για λόγους που βρίσκονται εκτός της σφαίρας επιρροής και ελέγχου τους, όπως ενδεικτικά αναφέρονται: προσβολή από ιούς υπολογιστών, παράνομη ενέργεια ή επέμβαση, απάτη, τεχνικά προβλήματα, επηρεάζεται προσωρινώς η ομαλή εξέλιξη του διαγωνισμού.

11.    Απαγορεύεται αυστηρά η με οποιονδήποτε τρόπο τροποποίηση ή απόπειρα τροποποίησης των όρων του παρόντος, με σκοπό κυρίως την τροποποίηση ή αλλοίωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού ή την επιρροή με αυτοματοποιημένο ή αθέμιτο μέσο της εγκυρότητας των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού ή του καθορισμού του νικητή. Εάν αποδειχθεί ότι κάποιος συμμετέχων έχει αναδειχθεί νικητής παραβιάζοντας τους όρους του παρόντος, με απατηλά μέσα, δεν θα του απονεμηθεί το δώρο του ή θα απώλυται αυτοδικαίως κάθε δικαίωμα κατοχής του, η δε Διοργανώτρια στην περίπτωση αυτή επιφυλάσσεται παντός δικαιώματός της εναντίον του εν λόγω συμμετέχοντα.

12.    Οι παρόντες όροι θα είναι ανηρτημένοι καθ’ όλη τη διάρκεια των διαγωνισμών στις ιστοσελίδες www.tvStar.gr και www.starsports.gr, που διατηρεί η διοργανώτρια στο διαδίκτυο.

13.    Οι παρόντες όροι διέπονται και συμπληρώνονται από το ελληνικό δίκαιο. Λαμβάνοντας μέρος στην κλήρωση, οι συμμετέχοντες θεωρείται ότι έχουν ανεπιφύλακτα αποδεχθεί και συμφωνήσει με τους δεσμευτικούς αυτούς όρους, κανόνες και προϋποθέσεις. Κάθε επιπλέον ανακοίνωση με οδηγίες για την συμμετοχή, θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες www.tvStar.gr ή www.starsports.gr από την Διοργανώτρια και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα αυτών των όρων.

14.    Η συμμετοχή στην κλήρωση προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των ανωτέρω όρων.

×
×
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.