STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 08:19

Θέλουμε ανταγωνισμό εξοπλισμών και μέχρι ποιού σημείου και πόσο τον αντέχουμε;

Έγραψε ο

"Που βρήκε τα λεφτά για τα εξοπλιστικά ο Καμμένος"; Αυτό διερωτήθηκε χθες, δημοσίως, από το βήμα της ΚΕ του κυβερνώντος Κόμματος, ο πρώην Υπουργός Παιδείας αυτής της αριστεροδεξιάς Κυβέρνησης και προηγουμένως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νίκος Φίλης, αλλά βεβαίως δεν νομίζω ότι θα αυταπατάται ότι θα λάβει απάντηση έστω και στο αυτί. Ή τουλάχιστον απάντηση πειστική!

Διότι, μπροστά στο κελεπούρι-δεκανίκι των ψεκασμένων, που τον κρατεί στην εξουσία διά της οριακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των 153 ψήφων, ο Π/Θ Τσίπρας δεν θα διενοείτο οτιδήποτε που θα μπορούσε να χαλάσει τα σχέδια του Ανελάρχη-Στρατάρχη, ακόμη και γιά την προμήθεια των αεροσκαφών "F-35", "αόρατων" (stealth) υπό προϋποθέσεις, γιά την απόκτηση των οποίων, οψέποτε αυτή μπορούσε να λάβει χώρα, είναι άγνωστο εάν έχουν τηρηθεί, μέχρι σήμερα, οι προϋποθέσεις-διαδικασίες που απαιτούνται εκ του νόμου σε επίπεδο λειτουργίας του ΥΠΕΘΑ και των εν γένει Νόμων του Κράτους. Η συγκεκριμένη αυτή προμήθεια (το θέμα του εκσυγχρονισμού/αναβάθμισης των υπαρχόντων αεροσκαφών "F-16" και "M-2000" είναι διαφορετικό, αν και βεβαίως αποτελεί μονόδρομο, υπό τις ίδιες προϋποθέσεις των νόμων) παραπέμπει ευλόγως σε μία επανέκδοση των γνωστού "λεφτά υπάρχουν" και το ανακύπτον ερώτημα από τον ευρωπαϊκό Τύπο είμαι "εμείς τους δανείζουμε γιά να αγοράζουν αεροπλάνα;"(...).

Οι άνθρωποι αυτοί, αλλά και το βιομηχανικό-οικονομικό κατεστημένο της Ευρώπης, δικαίως θα διερωτώνται μήπως ζήσουν αυτό που είδαν με την Πολωνία, που εντάχθηκε στην ΕΕ, με τις ψήφους όλων των άλλων κρατών-μελών και εν συνεχεία είδαν την τελευταία να προμηθεύεται τα κατασκευής ΗΠΑ αεροσκάφη "F-16". Και τουλάχιστον να ήταν στις προθέσεις να προχωρήσουμε σε στρατιωτικό αιφνιδιασμό προς την Τουρκία, κηρύσσοντας-πρώτοι...πόλεμο με τα "F-35" που σχεδιάζουμε να προμηθευθούμε, όπως επανειλημμένως εξαγγέλλει ο κ. ΥΕΘΑ, χαλάλι της η εξ αυτής οιονεί ρήξη με τους Ευρωπαίους εταίρους μας! Να πάρουμε, όμως, τα "F-35" απλώς και μόνον γιά να μην υστερήσουμε έναντι των Τούρκων, αυτό παραπέμπει σε ένα ατέρμονο ανταγωνισμό εξοπλισμών, στο όνομα της ισορροπίας δυνάμεων!.

Θέλουμε έναν τέτοιο ανταγωνισμό εξοπλισμών και -εάν ναι-μπορούμε να τον στηρίξουμε μέχρι ποίου σημείου και γιά πόσο; Πόσο τον αντέχουμε, σε απλά λόγια; Διότι, σε επίπεδο σημερινών δεδομένων, η προ ελαχίστων ημερών διαβεβαίωση της ηγεσίας της ΠΑ ότι "τα Mirage-2000 είναι το εργαλείο μας στο Αιγαίο", λέει πολλά και σε αυτήν θα έπρεπε να αρκεσθεί ο ΥΕΘΑ....Πάντως τρίτο συμβόλαιο γιά τη "Lokcheed" από την Ελλαδα της κρίσης, δεν θα ήταν διόλου δυσάρεστο γιά την κατασκευάστρια εταιρεία των "F-35", υπό οποιαδήποτε μορφή σύμβασης.

Για λιγάκι να σοβαρευθούμε!

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Διαβάστηκε 911 φορές

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.