fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις
Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 14:02

Τί θα πει πως φταίγαν οι άλλοι...

Έγραψε ο

Αγαπητέ μου φίλε,

«Τι θα πει δε φταίμε εμείς, τι θα πει πως φταίγαν οι άλλοι, τι θα πει πως φταίνε αυτοί...» έλεγε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης - που “έφυγε” προχθές - στο τραγούδι του «φταίει ο χοντρός».

Ποιος φταίει όμως που οι καθυστερήσεις στη διαχείριση των αποβλήτων στο Δήμο της Λαμίας έχουν γίνει πλέον επικίνδυνες;
Ο Χατζηπετρής πιθανόν... https://www.youtube.com/watch?v=LUE4J-qG5ac

Δύο απλά παραδείγματα θα σου πω, που μου έρχονται στο νου∙ κι αμέσως οι σκέψεις πολλαπλασιάζονται - κι οι δικές σου υποθέτω∙ ούτε μελέτες και συμβούλους, ούτε ΦΟΔΣΑ, ούτε Διαλογή στην Πηγή, ούτε ΜΕΑ και ενδιάμεσες λύσεις-κινητές μονάδες, ούτε άλλες κακίες: Ο κλαδοθρυμματιστής και τα τέσσερα κοντέινερ κομποστοποίησης έχουν αγοραστεί εδώ και χρόνια, σκουριάζουν και βρίσκονται σε πλήρη απαξίωση και αχρηστία. Πρόβλημα είναι και που πιάνουν χώρο υπαίθριας αποθήκευσης. Ο ένας κομποστοποιητής μάλιστα είναι μπροστά στο νεκροταφείο στα Άνω Καλύβια και κάποιοι λένε ότι τον έφερα εγώ...

Μου λες, ωραία, και ποιος φταίει; τι θα πει «ήταν στημένο αλλά...»; Τι να υποψιαστούμε; Ίσως έγινε λάθος στη προμήθεια και δεν είχαν προβλέψει τις δυσκολίες. Ποιες δυσκολίες; Τι θα πει «δεν έχουμε μία»; Ο προηγούμενος δήμαρχος μάλιστα έλεγε: «εντάξει, αλλά αγοράστηκαν με ευρωπαϊκά χρήματα και ο Λαμιώτης δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ». Θα πει τότε κάποιος: «ωχ αδερφέ, αφού τα λεφτά ήταν ευρωπαϊκά, τι σας νοιάζει;».

Βεβαίως και μας νοιάζει! διότι με τα ευρωπαϊκά αυτά λεφτά θα μπορούσε να γίνει μια άλλη επένδυση και να δώσει 5-10 θέσεις εργασίας. Μας νοιάζει γιατί η αξιοπιστία της χώρας μας με κάτι τέτοια έχει πέσει στα τάρταρα. Οι «κουτόφραγκοι» και οι «θεσμοί» με κάτι τέτοια μας έχουν πάρει χαμπάρι και κλείνουν τις στρόφιγγες του χρήματος σε όλους τους τομείς. Και μας τάραξαν στην δημοσιονομική λιτότητα, που λέει κι ο φίλος μου ο Λάζαρος.

Βεβαίως και μας νοιάζει! διότι η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση στον δήμο μας είναι στο 5%, γιατί ο ΧΑΔΟ/ΧΥΤΑ στον Σκουπιδότοπο Λαμίας «έχει προ πολλού κορεστεί, με αποτέλεσμα η εναπόθεση των απορριμμάτων να συνεχίζεται σε όμορη έκταση του αρχικού κυττάρου», άρα είναι επικίνδυνος, γιατί το έργο της επέκτασής του καθυστερεί και αμφισβητείται, γιατί όπου να’ναι έρχονται τα πρόστιμα. Και γιατί, αγαπητέ μου φίλε, οι αιρετοί έρχονται και φεύγουν, αλλά τη νύφη την πληρώνει κάθε φορά ο δημότης, είτε άμεσα οικονομικά, είτε έμμεσα με τα προβλήματα στην υγεία, στο περιβάλλον, την ποιότητα ζωής. Αμφιβάλεις;

Με τη ευκαιρία, για να ξέρεις, το κόστος κάθε κοντέινερ κομοστοποιητή είναι 100.000€ περίπου και του κλαδοθρυμματιστή 60.000€ περίπου. Υπολόγισε μόνος σου το συνολικό κόστος.

Να εδώ https://www.youtube.com/watch?v=eNPCdxzhQ-E  κι ο Χατζηπετρής. Να κι «οι άλλοι». Μια ακόμα αναφορά στο παρελθόν, στην αξιοποίηση του κλαδοθρυμματιστή, με μεγάλα λόγια και μεγάλες προσδοκίες, γιατί «αυτοί» δεν έχουν ούτε τέτοια να δείξουν.

Φίλε, μπλέξαμε...

Στέφανος

Διαβάστηκε 1571 φορές

Mέλος της «Οικολογίας Αλληλεγγύης Στερεάς»

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.