fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016 13:45

Γιατί το Star έχει εκκλησάκι στην αυλή του;

Έγραψε ο

Το κτήριο που στεγάζει το Star Κεντρικής Ελλάδας στη Λαμία, χτίστηκε το 2003 από τον Βασίλη και την Νίκη Χειμωνίδη και εγκαινιάστηκε στις 17 Ιανουαρίου 2004. Φιλοξενεί τον τηλεοπτικό σταθμό Star Κεντρικής Ελλάδας, τον ραδιοφωνικό σταθμό Star fm 97,1, τις ιστοσελίδες tvstar.gr και starsports.gr με το προσωπικό τους και το σύνολο των διοικητικών υπηρεσιών της STAR A.E. Ραδιοτηλεοπτικός Οργανισμός Κεντρικής Ελλάδας.

Ο Βασίλης Χειμωνίδης, πόντιος στην καταγωγή, ταυτόχρονα με την ανέγερση του κτηρίου που θα στέγαζε τον τηλεοπτικό σταθμό στον οποίο ήταν Πρόεδρος, έχτισε και το μικρό εκκλησάκι στον προαύλιο χώρο, αφιερωμένο στον Άγιο Ευγένιο Τραπεζούντας, προστάτη των Ποντίων.

Ο Βασίλης Χειμωνίδης, με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, στήριξε τους Πόντιους σε όλη την χώρα και ιδιαίτερα στην Λαμία όπου τους πρόσφερε την "Χειμωνίδειο Στέγη" τους.

Στις 21 Ιανουαρίου, τιμάται ο Άγιος Ευγένιος Τραπεζούντος ενώ και στις 24 Ιουνίου τιμάται η γέννησή του.

Στις 13 Μαίου 2008 ο Βασίλης Χειμωνίδης έφυγε από τη ζωή. Στον δρόμο για την τελευταία του κατοικία - το Κάτω Θεοδωράκι του Κιλκίς-, η σωρός του έκανε την τελευταία στάση στο εκκλησάκι του Αγίου Ευγενίου, στον προαύλιο χώρο του Star που τόσο το αγάπησε και το οδήγησε στην κορυφή μεταξύ των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών της χώρας.

Το έργο του σε όλους τους τομείς συνεχίζει η σύζυγός του Νίκη Χειμωνίδη πρόεδρος του Star Κεντρικής Ελλάδας.

Στο εκκλησάκι του Αγίου Ευγενίου, πραγματοποιούνται θρησκευτικές εκδηλώσεις (αρτοκλασία, αγιασμός, ευχέλαιο) με την συμμετοχή του προσωπικού της εταιρίας και φίλων του Star ενώ πολλοί επισκέπτες εκφράζουν την επιθυμία να ανάψουν ένα κερί υπερ μνήμης και υπερ υγείας.

Βιογραφία Αγίου:

Τὸν Εὐγένιον, καὶ συνάθλους τρεῖς ἅμα,
Δι’ εὐγένειαν ψυχικὴν κτείνει ξίφος.
Κατά τους διωγμούς του Διοκλητιανού (284-305 μ.Χ.) και Μαξιμιανού (285-305 μ.Χ.), οι Άγιοι Ευγένιος, Ουαλεριανός, Κάνδιδος και Ακύλας, προσπάθησαν να προφυλαχθούν στα όρη. Συνελήφθησαν όμως και διατάχθηκαν ν' αρνηθούν το Χριστό. Εκείνοι απάντησαν γενναία, ότι δεν Τον αρνούνται, και τότε τους εξόρισαν στο φρούριο της Πιτυούντος των Λάζων. Η φυλακή δεν μπόρεσε να δαμάσει το φρόνημα τους. Τους έφεραν λοιπόν και πάλι στην Τραπεζούντα, όπου με υποσχέσεις και απειλές, προσπάθησαν να τους σύρουν στην ειδωλολατρεία. Η αποτυχία, όμως, εξόργισε τον έπαρχο Λυσία και διέταξε να τους βασανίσουν σκληρά. Πρώτα τους γύμνωσαν, και άνδρες δυνατοί με μαστίγια από νεύρα βοδιών, καταξέσχισαν τις σάρκες τους. Έπειτα έμπηξαν σιδερένια νύχια στα σώματα τους και άνοιξαν βαθειές πληγές στα πλευρά τους. Κατόπιν με αναμμένες λαμπάδες, έκαψαν τις ματωμένες πληγές τους. Τελικά θανατώθηκαν (292 μ.Χ.) με αποκεφαλισμό, αφού έμειναν άσειστοι και νικηφόροι στην πίστη τους και τιμώνται στις 21 Ιανουαρίου. (Στο τυπικό της Μονής Καρακάλου, αριθ. 25 φ. 123 σημειώνεται: «τη 24η Ιουνίου τελείται και η γέννησις του Αγίου και ενδόξου μεγαλομάρτυρας Ευγενίου»).
Ο Άγιος Ευγένιος ήταν ο πολιούχος της πόλης της Τραπεζούντας.


Άγιος Ευγένιος στο Star Κεντρικής Ελλάδας από LAMIASTARGR

Γιώργος Σιμόπουλος

Δημοσιογράφος, Διευθύνων Σύμβουλος Star Κεντρικής Ελλάδας και Γραμματέας της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.