fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις
Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015 09:41

Ευθυμογράφημα.. έβδομης τέχνης

Έγραψε ο

Μία ανώνυμη καταγγελία από τρεις επαγγελματίες "δημοσιογράφους", μας δίνει την δυνατότητα να ευθυμήσουμε, αυτές τις δύσκολες μέρες της αβεβαιότητας, διαβάζοντας και αναλύοντας όσα προφανώς ανορθόδοξα και εμφανώς ανορθόγραφα και ασύντακτα προσπαθεί να πετύχει. Οι τρεις ανώνυμοι "επαγγελματίες" με επιστολή τους στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν ως αναρμόδια την εκπροσώπηση του συνεργάτη του Star Κεντρικής Ελλάδας Πάνου Αγγελόπουλου, ζητώντας από την οργανωτική επιτροπή να φιλοξενεί μόνο επαγγελματίες. Διαβάστε όμως παρακάτω την καταγγελία, για να συνεχίσουμε το ευθυμογράφημα.

 {aridoc engine="google" width="800" height="1120"}images/documents/katagelia_filmfest.pdf{/aridoc}

Να τους χαιρόμαστε αυτούς τους επαγγελματίες δημοσιογράφους, όπως αυτοαποκαλούνται, οι οποίοι ζητιανεύουν φιλοξενία  για διακοπές στη Θεσσαλονίκη, με πρόσχημα έναν μεγάλο καλλιτεχνικό θεσμό. Αλλά το πρόβλημά τους δεν είναι αυτό..

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους..

ΠΑΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ STAR
Ο Πάνος Αγγελόπουλος δεν χρειάζεται συστάσεις για την ιστορία του στον χώρο του κινηματογράφου. Είναι η προσωποποίηση της Κινηματογραφικής Γνώσης που απορρέει από την πολυετή (50 χρόνια..) ενασχόληση με την τέχνη. Δεκαετίες τώρα (συνταξιούχος γαρ) παρακολουθεί τα κινηματογραφικά δρώμενα, σχολιάζει δημοσίως όπου του ζητηθεί, φιλοξενείται σε εκπομπές, δελτία ειδήσεων και ανοιχτές εκδηλώσεις ως ο πλέον ειδικός επί της έβδομης τέχνης.*

Ο Star fm αρχικά από το 1988 ραδιοφωνικά και το Star Κεντρικής Ελλάδας στη συνέχεια από το 1993 τηλεοπτικά, συνεργάζεται αποκλειστικά με τον Πάνο Αγγελόπουλο σε θέματα κινηματογράφου. Ο Πάνος Αγγελόπουλος έχει παρουσιάσει εκπομπές στο ραδιόφωνο, ένθετα στην τηλεόραση, είναι ο βασικός σχολιαστής στα περί κινηματογράφου σε κάθε εκπομπή ή δελτίο ειδήσεων στα Μέσα επικοινωνίας της STAR A.E.

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙΣ
Το Star Κεντρικής Ελλάδας, διαπιστεύει απεσταλμένους του στα μεγάλα γεγονότα, στις κορυφαίες διοργανώσεις, εντός και εκτός Ελλάδας. Πάντα εκπροσωπείται από τους κατάλληλους (γνωστικά) συνεργάτες, ώστε η παρουσία του Τηλεοπτικού Σταθμού να είναι σεβαστή από τους οικοδεσπότες, η συμπεριφορά του εκπροσώπου να εκπέμπει επαγγελματισμό και κυρίως να είναι χρήσιμη και αποτελεσματική για το τηλεοπτικό κοινό που παρακολουθεί και κρίνει την ποιότητα και την πληρότητα του ρεπορτάζ.

 Το Star Κεντρικής Ελλάδας ευτυχεί να έχει στις τάξεις του εννέα (9) δημοσιογράφους μέλη της Ένωσης Θεσσαλίας-Στερεάς σε σύνολο 12 μελών από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ωστόσο έχει στις τάξεις του και αξιόλογους συνεργάτες, με πανεπιστημιακές γνώσεις, εξειδικευμένους σε επί μέρους θέματα και αντικείμενα (Οικονομία, Επιχειρηματικότητα, Μάρκετιγκ, Αγροτικά, Ιατρική, Αθλητισμός, Πολιτισμός, Λαογραφία, Ψυχολογία) οι οποίοι εκπροσωπούν απόλυτα εξειδικευμένα και επιτυχημένα το Star σε αντίστοιχες διοργανώσεις.

Τόσο οι δημοσιογράφοι (μέλη Ένωσης) όσο και οι ειδικοί συνεργάτες του Star Κεντρικής Ελλάδας, προσκαλούνται και φιλοξενούνται σε τόσες διοργανώσεις και μεγάλα γεγονότα εντός και εκτός Ελλάδας που - δυστυχώς - δεν προλαβαίνουμε να ικανοποιήσουμε όλους όσους μας τιμούν με την επιλογή τους.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ:
1. Η επιστολή-καταγγελία γράφεται σε πρώτο πρόσωπο (εγώ, εμένα κ.λ.π.) και στο τέλος υπογράφεται από τρεις επαγγελματίες δημοσιογράφους..
2. Ποιά αντίστοιχα ΜΜΕ εκπροσωπούν οι τρεις επαγγελματίες..τα οποία ήθελαν μεν αλλά δεν κατάφεραν να στείλουν απεσταλμένο τους στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης;
3. Γιατί η καταγγελία, που απευθύνεται στο θεσμό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, δεν γίνεται επώνυμη διαμαρτυρία είτε από δημοσιογράφους είτε από ΜΜΕ για τον αποκλεισμό τους από την διοργάνωση.
4. Η καταγγελία αναφέρεται στην μη συμμετοχή (μετά από 16 χρόνια) του Πάνου Αγγελόπουλου στο νέο Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης.
Γιατί αυτή η υπενθύμιση άραγε;
Πότε πήγε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ο Πάνος Αγγελόπουλος ως εκπρόσωπος του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης; ΠΟΤΕ!!
Αντιθέτως, ως μέλος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης κατάφερνε όλα αυτά τα χρόνια να φέρνει στην Λαμία και στο Δημοτικό Θέατρο για προβολή, διεθνείς κινηματογραφικές επιτυχίες από όλα τα Φεστιβάλ που επισκέπτεται (ως απεσταλμένος του Star).

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
1. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης δεν αρνήθηκε σε κανέναν δημοσιογράφο-απεσταλμένο ΜΜΕ την φιλοξενία.
2. Όμως...Το Φεστιβάλ φιλοξενεί τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους για τρεις μέρες και παρέχει δωρεάν ΜΟΝΟ την διανυκτέρευση. Ο Πάνος Αγγελόπουλος παραμένει στο Φεστιβάλ οκτώ-δέκα ημέρες (με προσωπικά του έξοδα).
3. Το Φεστιβάλ παρέχει δωρεάν είσοδο σε τρεις κινηματογραφικές ταινίες. Ο Πάνος Αγγελόπουλος παρακολουθεί δέκα ταινίες την ημέρα πληρώνοντας το εισιτήριό του..
4. Το Φεστιβάλ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ δεν φιλοξενεί δημοσιογράφους-απεσταλμένους ιστοσελίδων.

 

ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΜΕ;
Μετά από όλα αυτά, θεωρούμε ότι η καταγγελία στερείται σοβαρότητας και παρότι ο Πάνος Αγγελόπουλος δεν θέλησε να δώσει έκταση ή συνέχεια στην καταγγελία, θεωρήσαμε ότι θα έπρεπε να ευθυμήσουμε με το αστείο της υπόθεσης, υπενθυμίζοντας παράλληλα τα αυτονόητα για όσους τα ξεχνούν ή για όσους δεν τα έχουν διανοηθεί.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Να μην αφήσουμε ασχολίαστο και το "δημόσιο" χρήμα της καταγγελίας των επαγγελματιών δημοσιογράφων..
Άραγε πόσοι επαγγελματίες δημοσιογράφοι της Ένωσης έχουν προσληφθεί ή έχουν υπογράψει συμβάσεις ή τους έχει ανατεθεί με οποιαδήποτε απόφαση, η λειτουργία των Γραφείων Τύπου στους δήμους ή τα ΝΠΔΔ της περιφέρειας;
Δεν είδαμε καμία διαμαρτυρία-καταγγελία για το γεγονός ότι το δημόσιο χρήμα που προορίζεται για δημοσιογραφικές θέσεις το εισπράττουν μη επαγγελματίες δημοσιογράφοι;

*Ο κινηματογράφος ή αλλιώς σινεμά αποτελεί σήμερα την αποκαλούμενη και έβδομη τέχνη, δίπλα στη γλυπτική, τη ζωγραφική, το χορό, την αρχιτεκτονική, τη μουσική και τη λογοτεχνία. Αρχικά εμφανίστηκε περισσότερο ως μια νέα τεχνική καταγραφής της κίνησης και οπτικοποίησής της, όπως δηλώνει και ο ίδιος ο όρος (κινηματογράφος = κίνηση + γραφή).

Γιώργος Σιμόπουλος

Δημοσιογράφος, Διευθύνων Σύμβουλος Star Κεντρικής Ελλάδας και Γραμματέας της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.