fbpx
MENU
MENU
STAR Κεντρικής Ελλάδας
STAR Κεντρικής Ελλάδας
STARSPORTS.GR
Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014 09:11

Χριστούγεννα εν μέσω πολιτικής θυέλλης

Έγραψε η

Τις τελευταίες ημέρες τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για το τι μέλλει γενέσθαι από την τελευταία ψηφοφορία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και μετά. Η χώρα μας βρίσκεται, πλέον, σε κρίσιμη οικονομική και πολιτική συγκυρία. Το τι θα ξημερώσει από τις 29 Δεκεμβρίου κι έπειτα είναι άγνωστο και αβέβαιο.

Η κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προσπαθεί να βρει τις επιπλέον ψήφους που χρειάζεται στο Κοινοβούλιο για να διασφαλίσει την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές. Παράλληλα, διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για μια πιστωτική γραμμή που θα αντικαθιστά το σχέδιο διάσωσης,δηλαδή μία πιθανή προληπτική γραμμή στήριξης. Η Ευρώπη από την άλλη πλευρά, διαμηνύει στους πολίτες της ότι, για μια ακόμη φορά, οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα θα έχουν αντίκτυπο σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. Εξελίξεις, θα έλεγε κανείς, απρόσμενες για τους περισσότερους Έλληνες, αφού, μέχρι πρότινος, άκουγαν από το στόμα του Αντώνη Σαμαρά για επικείμενη έξοδο της χώρας από το μνημόνιο. Ξαφνικά, όμως, στα μέσα του Νοέμβρη (τότε που η Τρόικα ζήτησε σκληρότερα μέτρα), όλα άλλαξαν ... Εντάσεις, αγωνίες, πολιτικές συζητήσεις άρχισαν να γεμίζουν τα παράθυρα των δελτίων ειδήσεων, τις εκπομπές και κάθε τύπο μέσου ενημέρωσης. Αποτέλεσμα; Ο πολύς κόσμος να ρίξει το ενδιαφέρον του σε όλα αυτά και μονίμως να σκέφτεται, να συζητά και να πιθανολογεί για το τι θα γίνει στην χώρα από τον Ιανουάριο και μετά. Αυτά, βέβαια, συμβαίνουν μέσα στην καρδιά του χειμώνα. Στον πιο όμορφο μήνα, το Δεκέμβρη. Μία εποχή κατά την οποία έλαβε χώρα ένα γεγονός που, ευτυχώς, δεν εξαρτάται από καμία Τρόικα και που δεν αλλάζει ανάλογα με τις επιδιώξεις των ανθρώπων και τις επιλογές τους, αλλά έχει να κάνει μόνο με τη βουλή του Θεού. Ποιό είναι αυτό; Η ενσάρκωση του Υιού του Θεού στη γη! Ναι, στις 25 Δεκεμβρίου ξημερώνουν τα Χριστούγεννα! Ο Ιησούς Χριστός ήρθε στην γη για να φανερώσει το πρόσωπο του Θεού, αλλά και με το παράδειγμα της ζωής Του να μας δείξει το πως όλοι εμείς θα πρέπει να είμαστε ως άνθρωποι. Μακριά από έριδες, ζηλοφθονίες, εγωισμούς, γκρίνιες, ανταγωνισμούς, υποκρισίες και τόσα άλλα στοιχεία που πραγματικά έχουν στοιχειώσει μέσα στον άνθρωπο και του κυριεύουν τη ζωή, κάνοντάς τον δυστυχή, μίζερο κτλ κτλ...
Επειδή, λοιπόν, έρχονται δύσκολες ημέρες - για τις οποίες ευθυνόμαστε όλοι εμείς, εξαιτίας της συμπεριφοράς μας προς τους συνανθρώπους μας και των επιλογών που κάνουμε-, ανεξαρτήτως της πολιτικής πορείας και της οικονομικοκοινωνικής κατάστασης που θα διαμορφωθεί από το 2015 στην χώρα μας, ας μη λησμονήσουμε το μήνυμα των Χριστουγέννων. Και που ξέρουμε; Μπορεί και πάλι το φως του άστρου της Βηθλεέμ που εκείνη την ημέρα φώτισε και έδειξε το δρόμο που οδηγούσε στον Ιησού Χριστό να λάμψει και πάλι στις καρδιές μας αλλά και σε όλη την χώρα!
Καλά Χριστούγεννα σε όλους μας!!

 

Ιωάννα Καραγιάννη

Δημοσιογράφος Star Κεντρικής Ελλάδας – Εύβοια