Τελευταίες Ειδήσεις
Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 13:33

“Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στο Μωάμεθ”. Το Πάντειο... στο Στείρι

Έγραψε ο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Μία παλιά ελληνική παροιμία λέει πως "Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στο Μωάμεθ".

Αν επιχειρούσαμε μία ελεύθερη απόδοση και μεταφορά στο σήμερα αυτής της φράσης, που αξίζει να σημειωθεί οτι είναι βγαλμένη από την ψυχή εκείνων των Ελλήνων που έχουν μάθει να μην το βάζουν κάτω και να πετυχαίνουν τελικά το στόχο τους είναι, πως εκεί που οι πολιτικές σε αυτό τον τόπο έρχονται να γκρεμίσουν, το πείσμα των ανθρώπων, ο σωστός σχεδιασμός και η υπομονή, γεννά πολιτικές και ελπίδα.

Μόνο έτσι μπορεί εξηγηθεί η παρουσία τόσο επιφανών πανεπιστημιακών της Ελλάδας σε ένα χωριό της Βοιωτίας, που πρόσφατα η πολιτική ηγεσία της χώρας αποφάσισε να της στερήσει το τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό της ίδρυμα και συγκεκριμένα σε ένα Δημοτικό Σχολείο ενός μικρού χωριού του νομού, που η ίδια πολιτική ηγεσία, το 2010, αποφάσισε επίσης να σταματήσει τη λειτουργία του.

Ο Πρύτανης του Παντείου πανεπιστημίου Γρηγόρης Τσάλτας, οι αντιπρυτάνεις Ισμήνη Κριάρη και Στέλιος Περράκης, ο καθηγητής περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης επίσης του Παντείου πανεπιστημίου και πρώην πρόεδρος του τμήματος περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης Λιβαδειάς Χαράλαμπος Μπότσαρης καθώς και 32 μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες από περίπου 10 πανεπιστήμια της Ελλάδας και τη Ευρώπης, γέμισαν και πάλι με φωνές, το Δημοτικό σχολείο στο Στείρι του Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας.

Οι 32 φοιτητές και οι πανεπιστημιακοί, που είχαν μεταξύ άλλων την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο μουσείο των Δελφών, στο Μαρτυρικό Δίστομο, στην ιστορική Ι.Μ. του Οσίου Λουκά και στο ΑτΕ με ότι συνεπάγεται αυτό, σε μια κίνηση καθαρά συμβολικού χαρακτήρα, υλοποίησαν τις εργασίες σεμιναρίου στο πλαίσιο των 70 χρόνων από την ίδρυση του ΟΗΕ με θέμα " ΟΗΕ ανθρώπινα δικαιώματα, βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος", στις αίθουσες του Δημοτικού σχολείου Στειρίου.

Ένα σεμινάριο τεσσάρων ημερών, που εντάσσεται στην πολιτική της αποκεντρωμένης δράσης στη λειτουργία του Παντείου πανεπιστημίου που έχει εδώ και καιρό αποφασίσει η πρυτανεία και που σε πρώτη φάση έρχεται να αναπτύξει δεσμούς με την αυτοδιοίκηση και την περιφέρεια και σε δεύτερη φάση, μέσω αυτής της συνεργασίας, να υλοποιήσει μία σειρά προγραμμάτων για την ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομίας της κάθε περιοχής.

Σε μία από τις αίθουσες του Δημοτικού σχολείου, που κτιριακά κρατιέται σε άριστη κατάσταση λόγω της επιμονής των κατοίκων του Στειρίου να διατηρήσουν στη ζωή αυτόν τον πυλώνα της γνώσης αναπτύσσοντας μία σειρά πολιτιστικών δράσεων, το πρωί της Κυριακής έγινε η απονομή των πτυχίων του σεμιναρίου στους φοιτητές.

πανεπιστημιακού τμήματος της Λιβαδειάς Χαράλαμπου Μπότσαρη για την τύχη του πανεπιστημιακού κυττάρου που έχασε η Λιβαδειά ωστόσο διακρίναμε και την αισιοδοξία που πηγάζει από τη συνεργασία που ανάπτυξε το Πάντειο πανεπιστήμιο στο Στείρι αυτές τις 4 ημέρες.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια λοιπόν.

Διαβάστηκε 2883 φορές

Δημοσιογράφος Star Κεντρικής Ελλάδας – Βοιωτία

×
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ

1.    Η «STAR Α.Ε.», Ραδιοτηλεοπτικός Οργανισμός Κεντρικής Ελλάδας, που εδρεύει στο 4οχλμ. Ν.Ε.Ο. Λαμίας - Αθηνών, (εφεξής καλούμενη Διοργανώτρια), διοργανώνει διαγωνισμό, σύμφωνα με την κατωτέρω περιγραφόμενη διαδικασία, όπου θα διανεμηθούν δώρα μέσω κληρώσεως. Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα μέσω των ιστοσελίδων του σταθμού www.tvStar.gr και www.starsports.gr.

2.    Δικαίωμα συμμετοχής μπορούν να αποκτήσουν όσα φυσικά πρόσωπα διαμένουν στην Ελλάδα. (στο εξής οι «Δικαιούμενοι Συμμετοχής ή Συμμετέχοντες»). Για όσους συμμετέχοντες δεν έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας τους, κρίνεται απαραίτητη η ύπαρξη γονικής συγκατάθεσης. Αποκλείονται από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι εργαζόμενοι στη STAR Α.Ε., τα μέλη της οικογένειας τους καθώς και τα πρόσωπα που εμπλέκονται άμεσα στην διαχείριση της εν λόγω προωθητικής ενέργειας.

3.    Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό γίνεται με τους εξής τρόπους:
Οποιοσδήποτε, Δικαιούμενος Συμμετοχής, που εισέρχεται στις διευθύνσεις www.tvStar.gr και www.starsports.gr,  έχει τη δυνατότητα να δηλώσει συμμετοχή στην κλήρωση για τα δώρα, εφόσον κάνει:
•    Like στη σελίδα του STAR Κεντρικής Ελλάδας στο facebook
•    Like στη δημοσίευση και
•    Share (κοινοποίηση) της δημοσίευσης στο χρονολόγιό του.

4.    Οι νικητές του διαγωνισμού θα προκύψουν από κλήρωση, μέσω της πλατφόρμας random.org, μεταξύ των εγκύρων συμμετοχών, που καταγράφηκαν κατά τη διάρκειά του.

5.    Τα δώρα είναι προσωπικά, ανεπίδεκτα μεταβιβάσεως και δεν ανταλλάσσονται με χρήματα.

6.    Οι τυχεροί/τυχερές θα ενημερώνονται από τη δημοσίευση των ονομάτων που θα αναρτάται στις ιστοσελίδες του διαγωνισμού www.tvStar.gr και www.starsports.gr. Οι βεβαιώσεις για τα δώρα θα παραλαμβάνονται αυτοπροσώπως, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή άλλου σχετικού αποδεικτικού, από τα γραφεία της STAR Α.Ε.
(Πληροφορίες: 22310 46725 /  Καθημερινά: 12:30 – 13:30 & 19:00 – 20:00) 

7.    Οι τυχεροί/τυχερές θα πρέπει να παραλάβουν τις βεβαιώσεις για τα δώρα  τους εντός επτά (7) ημερών από την ημερομηνία της δημοσίευσης των ονομάτων. Μετά το πέρας των επτά (7) ημερών το δώρα θα παραλαμβάνουν οι επιλαχόντες. Ομοίως, σε περίπτωση που δεν επαληθευτεί η εγκυρότητα της συμμετοχής του νικητή.

8.    Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να ανακοινώσει τα ονόματα των τυχερών στις ιστοσελίδες www.tvStar.gr και www.starsports.gr, σε οποιοδήποτε έντυπο ή σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και να προβεί σε διαφημιστική εκμετάλλευση κάθε σχετικού γεγονότος. Οι συμμετέχοντες, δια της υποβολής δήλωσης συμμετοχής συναινούν ανέκκλητα και ανεπιφύλακτα για τη δημοσίευση του ονόματός τους ή για τη χρήση του σε σχετικό διαφημιστικό πρόγραμμα χωρίς την καταβολή οποιασδήποτε αμοιβής ή αποζημίωσης. Αναφορικά με τα στοιχεία των συμμετεχόντων, θα τηρηθεί από τη Διοργανώτρια απόλυτη εχεμύθεια και δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανένα απολύτως λόγο παρά μόνο για τους λόγους που αναφέρονται στο παρόν. Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το email των συμμετεχόντων για την αποστολή ενημερωτικού υλικού που αφορά τη συγκεκριμένη ενέργεια, ή σχετικές προωθητικές ενέργειες που πρόκειται να διεξαγάγει η ίδια. Η επεξεργασία όλων των δεδομένων θα γίνει με βάση τις διατάξεις του ν. 2472/1997 (Νόμος περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα).

9.    Η Διοργανώτρια τηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τους όρους της κλήρωσης ή να μεταθέσει την ημερομηνία διεξαγωγής της κλήρωσης κατά την κρίση της, να παρατείνει ή να συντομεύσει τη διάρκεια του, ανά πάσα στιγμή κατά την διάρκεια της Ενέργειας και χωρίς προειδοποίηση, με την δημοσίευση νεότερης ανακοίνωσης στις προαναφερόμενες ιστοσελίδες.
Οι ως άνω τροποποιήσεις θα είναι δεσμευτικές για όλους τους συμμετέχοντες.

10.    Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη εάν για λόγους που βρίσκονται εκτός της σφαίρας επιρροής και ελέγχου τους, όπως ενδεικτικά αναφέρονται: προσβολή από ιούς υπολογιστών, παράνομη ενέργεια ή επέμβαση, απάτη, τεχνικά προβλήματα, επηρεάζεται προσωρινώς η ομαλή εξέλιξη του διαγωνισμού.

11.    Απαγορεύεται αυστηρά η με οποιονδήποτε τρόπο τροποποίηση ή απόπειρα τροποποίησης των όρων του παρόντος, με σκοπό κυρίως την τροποποίηση ή αλλοίωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού ή την επιρροή με αυτοματοποιημένο ή αθέμιτο μέσο της εγκυρότητας των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού ή του καθορισμού του νικητή. Εάν αποδειχθεί ότι κάποιος συμμετέχων έχει αναδειχθεί νικητής παραβιάζοντας τους όρους του παρόντος, με απατηλά μέσα, δεν θα του απονεμηθεί το δώρο του ή θα απώλυται αυτοδικαίως κάθε δικαίωμα κατοχής του, η δε Διοργανώτρια στην περίπτωση αυτή επιφυλάσσεται παντός δικαιώματός της εναντίον του εν λόγω συμμετέχοντα.

12.    Οι παρόντες όροι θα είναι ανηρτημένοι καθ’ όλη τη διάρκεια των διαγωνισμών στις ιστοσελίδες www.tvStar.gr και www.starsports.gr, που διατηρεί η διοργανώτρια στο διαδίκτυο.

13.    Οι παρόντες όροι διέπονται και συμπληρώνονται από το ελληνικό δίκαιο. Λαμβάνοντας μέρος στην κλήρωση, οι συμμετέχοντες θεωρείται ότι έχουν ανεπιφύλακτα αποδεχθεί και συμφωνήσει με τους δεσμευτικούς αυτούς όρους, κανόνες και προϋποθέσεις. Κάθε επιπλέον ανακοίνωση με οδηγίες για την συμμετοχή, θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες www.tvStar.gr ή www.starsports.gr από την Διοργανώτρια και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα αυτών των όρων.

14.    Η συμμετοχή στην κλήρωση προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των ανωτέρω όρων.

×
×
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.