Τελευταίες Ειδήσεις
Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014 12:49

Του παρασκηνίου το ανάγνωσμα...

Έγραψε ο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Εντονότατο αποδείχθηκε το παρασκήνιο που έκρινε τελικά και την εκλογή της προεδρίας στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς.

Τρεις ψηφοφορίες και εκλογή στην τελευταία, με δύο συνολικά υποψηφιότητες για την ηγεσία της ΠΕΔ.

Δεν θέλω να παρουσιάζομαι ως ο δημοσιογράφος που είναι "κολλημένος" στις εκλογικές αναμετρήσεις παλαιού τύπου που θυμίζουν μάλιστα άλλες εποχές, αλλά δεν μπορώ και να πεισθώ, όπως φοβάμαι και οι πολίτες, οτι τα πρόσωπα και της αυτοδιοίκησης απογαλακτίστηκαν από τους κομματικούς μηχανισμούς που καθορίζουν κάθε φορά την παρτίδα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Άλλωστε μην ξεχνάμε, οτι διανύουμε μία μακρά προεκλογική περίοδο και αυτό στην παρούσα φάση έχει σημασία.

Έτσι λοιπόν θα ανεβάσω της κομματικές ταμπέλες και πάλι στις υποψηφιότητες όπως έκανα και στο προηγούμενο δημοσίευμα που κατά την άποψή μου επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά με το αποτέλεσμα των πρόσφατων διεργασιών, αν αναλογιστεί κανείς οτι προκάλεσε, λίγες ημέρες πριν, αντιδράσεις και ανακατατάξεις στο σχεδιασμό αιρετών της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ.

Ας δούμε πρώτα τα αποτελέσματα των εκλογών της πρόσφατης γενικής συνέλευσης.
7 έδρες για τον ανεξάρτητο κο Παγώνη προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, 7 έδρες για τον ανεξάρτητο κο Υπερήφανο προερχόμενο από τη ΝΔ, 4 έδρες για το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και 3 έδρες για τον ανεξάρτητο "δεξιογενή" και προερχόμενο από τη ΝΔ κο Σταυρογιάννη.

Οι αριθμοί από μόνοι τους δείχνουν οτι θα είχαμε ίσως την απόλυτη ισοψηφία και ενδεχομένως η κληρωτίδα θα αναδείκνυε τον πρόεδρο της ΠΕΔ, αν και εφόσον φυσικά ΣΥΡΙΖΑ και Σταυρογιάννης βρίσκονταν σε συμφωνία (όπως είχα υποστηρίξει στο προηγούμενο δημοσίευμά μου) διεκδικώντας το "πηδάλιο" με μία τρίτη υποψηφιότητα.

Κάτι τέτοιο τελικά δεν επετεύχθη...

Άλλοι πάλι λένε οτι κλήρωση δεν θα υπήρχε αν διατηρούνταν το 7-7-7 και στην τρίτη ψηφοφορία αφού θα επικρατούσε για την θέση του προέδρου ο συνδυασμός και ο επικεφαλής που πλειοψήφισε στην πρώτη διαδικασία.

Στη συνεδρίαση για την ανάδειξη του νέου προεδρείου, η πρώτη ψηφοφορία έδωσε 7 ψήφους στο ΠΑΣΟΚ, 7 ψήφους στη ΝΔ και παρουσιάστηκε το μπλοκ των 7 λευκών ψήφων του ΣΥΡΙΖΑ και του Νίκου Σταυρογιάννη, το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα έδειξε και η δεύτερη ψηφοφορία ενώ η τρίτη ανέδειξε πρόεδρο της ΠΕΔ τον Λουκά Υπερήφανο της ΝΔ με τις τρεις ψήφους που έλαβε από τον Νίκο Σταυρογιάννη πρώην βουλευτή της ΝΔ, πρώην ανεξάρτητο βουλευτή και γενικότερα πολιτικό πρόσωπο που κινείται στην κεντροδεξιά.

Έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ με τα 4 λευκά του κράτησε την "γραμμή" του κόμματος για μη στήριξη υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ και ο κος Σταυρογιάννης εξέλεξε τον πρόεδρο της ΠΕΔ και έχει πλέον παράθυρο ανοιχτό στη ΝΔ.

Διαβάστηκε 1535 φορές

Δημοσιογράφος Star Κεντρικής Ελλάδας – Βοιωτία

×
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ

1.    Η «STAR Α.Ε.», Ραδιοτηλεοπτικός Οργανισμός Κεντρικής Ελλάδας, που εδρεύει στο 4οχλμ. Ν.Ε.Ο. Λαμίας - Αθηνών, (εφεξής καλούμενη Διοργανώτρια), διοργανώνει διαγωνισμό, σύμφωνα με την κατωτέρω περιγραφόμενη διαδικασία, όπου θα διανεμηθούν δώρα μέσω κληρώσεως. Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα μέσω των ιστοσελίδων του σταθμού www.tvStar.gr και www.starsports.gr.

2.    Δικαίωμα συμμετοχής μπορούν να αποκτήσουν όσα φυσικά πρόσωπα διαμένουν στην Ελλάδα. (στο εξής οι «Δικαιούμενοι Συμμετοχής ή Συμμετέχοντες»). Για όσους συμμετέχοντες δεν έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας τους, κρίνεται απαραίτητη η ύπαρξη γονικής συγκατάθεσης. Αποκλείονται από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι εργαζόμενοι στη STAR Α.Ε., τα μέλη της οικογένειας τους καθώς και τα πρόσωπα που εμπλέκονται άμεσα στην διαχείριση της εν λόγω προωθητικής ενέργειας.

3.    Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό γίνεται με τους εξής τρόπους:
Οποιοσδήποτε, Δικαιούμενος Συμμετοχής, που εισέρχεται στις διευθύνσεις www.tvStar.gr και www.starsports.gr,  έχει τη δυνατότητα να δηλώσει συμμετοχή στην κλήρωση για τα δώρα, εφόσον κάνει:
•    Like στη σελίδα του STAR Κεντρικής Ελλάδας στο facebook
•    Like στη δημοσίευση και
•    Share (κοινοποίηση) της δημοσίευσης στο χρονολόγιό του.

4.    Οι νικητές του διαγωνισμού θα προκύψουν από κλήρωση, μέσω της πλατφόρμας random.org, μεταξύ των εγκύρων συμμετοχών, που καταγράφηκαν κατά τη διάρκειά του.

5.    Τα δώρα είναι προσωπικά, ανεπίδεκτα μεταβιβάσεως και δεν ανταλλάσσονται με χρήματα.

6.    Οι τυχεροί/τυχερές θα ενημερώνονται από τη δημοσίευση των ονομάτων που θα αναρτάται στις ιστοσελίδες του διαγωνισμού www.tvStar.gr και www.starsports.gr. Οι βεβαιώσεις για τα δώρα θα παραλαμβάνονται αυτοπροσώπως, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή άλλου σχετικού αποδεικτικού, από τα γραφεία της STAR Α.Ε.
(Πληροφορίες: 22310 46725 /  Καθημερινά: 12:30 – 13:30 & 19:00 – 20:00) 

7.    Οι τυχεροί/τυχερές θα πρέπει να παραλάβουν τις βεβαιώσεις για τα δώρα  τους εντός επτά (7) ημερών από την ημερομηνία της δημοσίευσης των ονομάτων. Μετά το πέρας των επτά (7) ημερών το δώρα θα παραλαμβάνουν οι επιλαχόντες. Ομοίως, σε περίπτωση που δεν επαληθευτεί η εγκυρότητα της συμμετοχής του νικητή.

8.    Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να ανακοινώσει τα ονόματα των τυχερών στις ιστοσελίδες www.tvStar.gr και www.starsports.gr, σε οποιοδήποτε έντυπο ή σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και να προβεί σε διαφημιστική εκμετάλλευση κάθε σχετικού γεγονότος. Οι συμμετέχοντες, δια της υποβολής δήλωσης συμμετοχής συναινούν ανέκκλητα και ανεπιφύλακτα για τη δημοσίευση του ονόματός τους ή για τη χρήση του σε σχετικό διαφημιστικό πρόγραμμα χωρίς την καταβολή οποιασδήποτε αμοιβής ή αποζημίωσης. Αναφορικά με τα στοιχεία των συμμετεχόντων, θα τηρηθεί από τη Διοργανώτρια απόλυτη εχεμύθεια και δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανένα απολύτως λόγο παρά μόνο για τους λόγους που αναφέρονται στο παρόν. Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το email των συμμετεχόντων για την αποστολή ενημερωτικού υλικού που αφορά τη συγκεκριμένη ενέργεια, ή σχετικές προωθητικές ενέργειες που πρόκειται να διεξαγάγει η ίδια. Η επεξεργασία όλων των δεδομένων θα γίνει με βάση τις διατάξεις του ν. 2472/1997 (Νόμος περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα).

9.    Η Διοργανώτρια τηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τους όρους της κλήρωσης ή να μεταθέσει την ημερομηνία διεξαγωγής της κλήρωσης κατά την κρίση της, να παρατείνει ή να συντομεύσει τη διάρκεια του, ανά πάσα στιγμή κατά την διάρκεια της Ενέργειας και χωρίς προειδοποίηση, με την δημοσίευση νεότερης ανακοίνωσης στις προαναφερόμενες ιστοσελίδες.
Οι ως άνω τροποποιήσεις θα είναι δεσμευτικές για όλους τους συμμετέχοντες.

10.    Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη εάν για λόγους που βρίσκονται εκτός της σφαίρας επιρροής και ελέγχου τους, όπως ενδεικτικά αναφέρονται: προσβολή από ιούς υπολογιστών, παράνομη ενέργεια ή επέμβαση, απάτη, τεχνικά προβλήματα, επηρεάζεται προσωρινώς η ομαλή εξέλιξη του διαγωνισμού.

11.    Απαγορεύεται αυστηρά η με οποιονδήποτε τρόπο τροποποίηση ή απόπειρα τροποποίησης των όρων του παρόντος, με σκοπό κυρίως την τροποποίηση ή αλλοίωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού ή την επιρροή με αυτοματοποιημένο ή αθέμιτο μέσο της εγκυρότητας των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού ή του καθορισμού του νικητή. Εάν αποδειχθεί ότι κάποιος συμμετέχων έχει αναδειχθεί νικητής παραβιάζοντας τους όρους του παρόντος, με απατηλά μέσα, δεν θα του απονεμηθεί το δώρο του ή θα απώλυται αυτοδικαίως κάθε δικαίωμα κατοχής του, η δε Διοργανώτρια στην περίπτωση αυτή επιφυλάσσεται παντός δικαιώματός της εναντίον του εν λόγω συμμετέχοντα.

12.    Οι παρόντες όροι θα είναι ανηρτημένοι καθ’ όλη τη διάρκεια των διαγωνισμών στις ιστοσελίδες www.tvStar.gr και www.starsports.gr, που διατηρεί η διοργανώτρια στο διαδίκτυο.

13.    Οι παρόντες όροι διέπονται και συμπληρώνονται από το ελληνικό δίκαιο. Λαμβάνοντας μέρος στην κλήρωση, οι συμμετέχοντες θεωρείται ότι έχουν ανεπιφύλακτα αποδεχθεί και συμφωνήσει με τους δεσμευτικούς αυτούς όρους, κανόνες και προϋποθέσεις. Κάθε επιπλέον ανακοίνωση με οδηγίες για την συμμετοχή, θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες www.tvStar.gr ή www.starsports.gr από την Διοργανώτρια και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα αυτών των όρων.

14.    Η συμμετοχή στην κλήρωση προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των ανωτέρω όρων.

×
×
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.