fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις
Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2014 13:01

Η περιπέτειά μου με την Τροχαία Κηφισιάς (φωτογραφίες, video)

Έγραψε ο

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους Αθηναίους που την Κυριακή το πρωϊ επέλεξαν να περάσουν οδηγώντας μπροστά από το Ολυμπιακό Στάδιο, στην οδό Σπύρου Λούη. Η μέρα ήταν ηλιόλουστη και στην Σπύρου Λούη κυκλοφορούσαν λίγα αυτοκίνητα. Όσοι σκέφτηκαν - προφανώς φυσιολογικά - ότι πρόκειται για έναν δρόμο κλειστό που μπορούν να αναπτύξουν την - επίσης φυσιολογική - ταχύτητα των 80 χλμ/ώρα, γελάστηκαν. Στην πρώτη είσοδο του ΟΑΚΑ τους περίμενε το ραντάρ και οι άντρες της Τροχαίας Κηφισιάς. Μεταξύ αυτών και ο υπογράφων το παρόν άρθρο..που θα συνεχίσει σε πρώτο ενικό.

Ερχόμενος από την Λαμία, κατέβηκα την Κηφισίας και βγήκα δεξιά στο ΟΑΚΑ προς την Σπύρου Λούη. Φτάνοντας στην πρώτη είσοδο (ΠΥΛΗ Α) πετάγεται στη μέση του δρόμου ένας τροχονόμος που μου κάνει σήμα να σταματήσω. Κοιτώντας πίσω μου, μήπως ακολουθεί κάποιο αυτοκίνητο, επιβράδυνα και σταμάτησα πάνω στην δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, στη μέση του δρόμου και στη συνέχεια με νεύμα του "οργάνου" ανέβηκα στο πεζοδρόμιο!! (φωτογραφίες)Αφού εξετάστηκαν τα νομιμοποιητικά έγγραφα οδηγού και οχήματος..ο τροχονόμος μου δείχνει την ένδειξη του ραντάρ: Έτρεχα με 81,5 χλμ/ώρα

..απαντώντας στην έκπληξή μου, σπεύδει να με ενημερώσει:
-Το όριο είναι 50χλμ/ώρα, είστε σε κατοικημένη περιοχή. Υπάρχουν και πινακίδες. Πρόστιμο 350€ και αφαίρεση διπλώματος για δύο μήνες.

Αφού παρέλαβα την κλήση, αρνούμενος να υπογράψω διαφωνώντας με το περιεχόμενο, έκανα μία βόλτα στην ίδια διαδρομή για να δω τις προειδοποιητικές πινακίδες. Ιδού τι αντίκρυσα.. (φωτογραφίες).

Οι πινακίδες είναι σβησμένες με σπρεϊ..Ωστόσο δείτε στις φωτογραφίες. Είναι δρόμος κατοικημένης περιοχής η Σπύρου Λούη?
Ή μήπως είναι πιό κλειστός ως δρόμος και από την Αττική οδό?

Η περιπέτεια δεν τελειώνει εδώ..

Τελειώνοντας την δουλειά για την οποία πήγαινα στο ΟΑΚΑ*, αποφάσισα να πάω στα γραφεία της Τροχαίας Κηφισιάς, για να πω τα παράπονά μου...

Είχε πάει μεσημέρι και ο ουρανός είχε μαυρίσει. Ένα δυνατό μπουρίνι έκανε την μέρα νύχτα και τους δρόμους χειμάρρους στην Κηφισιά. Τα αυτοκίνητα έπλεαν ενώ πολλά από αυτά ακινητοποιήθηκαν. Πολλοί οδηγοί έμπαιναν με κίνδυνο της ζωής τους στους δρόμους-ποτάμια, όπου το νερό έφτανε μέχρι την μέση του αυτοκινήτου. Εδώ χρειάζονταν οι άντρες της τροχαίας Κηφισιάς..αλλά δεν ήταν. Σε μιά απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από τα γραφεία της Τροχαίας.
Δείτε τα αποκαλυπτικά πλάνα (video)


kifisia_potami_1 από LAMIASTARGR


kifisia_potami_2 από LAMIASTARGR


kifisia_potami_3 από LAMIASTARGR

Φτάνοντας τελικά στην τροχαία Κηφισιάς και παρότι ο τροχονόμος στο ΟΑΚΑ με ενημέρωσε ότι δεν δικαιούμαι ένστασης, αφού δεν υπέγραψα την κλήση, ο αξιωματικός υπηρεσίας μου συνέστησε να κάνω ένσταση η οποία δεν είχε αποτέλεσμα..

  *Επειδή ο αρμόδιος υπουργός κ.Βασίλης Κικίλιας έχει άμεση σχέση με τον αθλητισμό, οφείλω να πω ότι το κυριακάτικο ταξίδι στην Αθήνα, οφειλόταν στην συμμετοχή μου στην συνεδρίαση του Συλλόγου φίλων εθνικών ομάδων volley και ως μέλος του ΔΣ αυτού, στα γραφεία της ΕΟΠΕ στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο. Η αγάπη για την εθνική ομάδα volley θέλει θυσίες..
Και δεν έφτανε αυτό. Εκεί που λες ότι θα ξεχάσω την καθημερινότητα και τα προβλήματα με μιά "εθνική επιτυχία", ήρθαν οι πίκρες από την εθνική μπάσκετ που αποκλείστηκε στο Μουντομπάσκετ αλλά και η ήττα της εθνικής ποδοσφαίρου από την Ρουμανία για το Euro16, για να ολοκληρώσει το "μαύρο" παζλ της Κυριακής.

 

ΥΓ1: Μήπως πρέπει να ξαναδεί η πολιτεία τα όρια ταχύτητας;
ΥΓ2: Το πρόστιμο θα πληρωθεί κανονικά.

Γιώργος Σιμόπουλος

Δημοσιογράφος, Διευθύνων Σύμβουλος Star Κεντρικής Ελλάδας και Γραμματέας της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.